Προς το περιεχόμενο

Boot Problem

kostas_aigaleo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΕΙΧΑ ΣΤΟΝ Η/Υ 2 PARTITIONS. 1 ΜΕ WIN XP KAI 1 ΧΩΡΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΓΙΑ BACK UP. ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ PC, ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΒΟΟΤ KAI ΕΓΡΑΦΕ "SYSTEM DISK FAILURE,PLEASE REBOOT".ΕΒΑΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΤΟ ΑΛΛΟ PARTITION ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΟ PC ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΒΟΟΤ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ: "CAN'T FIND NTLDL, PRESS CTRL+ALT+DEL"...

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ??[/b]

• Super Moderators
Δημοσ.

1. Έχει κολλήσει το CAPS LOCK σου, προσπάθησε να το επιδιορθώσεις.

2. Δοκίμασε να 'επιδιορθώσεις' το λειτουργικό σου, κάνοντας boot από το CD-ROM των WindowsXP και χρησιμοποιώντας την επιλογή Repair.

ΥΓ: Μεταφέρεται στην ορθή κατηγορία >>> Λειτουργικά Συστήματα.

Δημοσ.

to mynhma einai ntldr is missing? an nai tote dokimase na ksanagrapseis boot loader. Kane boot apo to cd twn windows xp , kai meta otan mpeis sto setup pata R kai mpaineis sto recovery console (dos) , sou zhtaei kwdiko administrator kai meta otan se vgalei sto c:> dwse fixboot.

otan teliwsei grapse quit kai vgale to cd , twra egine tipota?

Δημοσ.

το ιδιο επαθα και εγω και δεν μπορουσα να συνδεθω για να ρωτησω τι να κανω και τελικα εκανα format και στα 2 partitions!!!!!!!

παντως ακομα και με το φρεσκο ιnstall και στα 2 partitions (home ελλην kai prof αγγλ) το pc κρεμαει συχνα κατα το boot ενω αν τελικα καταφερει να φορτωσει το λειτουργικο μπορει να δουλευει αψογα ολη τη μερα. μα τι γινεται??? να τα παιζει ο σκληρος???

Δημοσ.

Απαντηση κανεις στο προβλημα αυτο?? η κατασταση εχει γινει απελπιστικη πλεον. κρεμαει 8 στις 10 κατα το φορτωμα του λειτουργικου. οι μνημες ειναι οκ τις δοκιμασα. να τα πειζει το τροφοδοτικο αραγε? υπαρχει τροπος να το τσεκαρω??

Δημοσ.

Mάλλον η αρχική λύση στο πρόβλημα που είχες δημιούργησε το πρόβλημα σου σχετικά με το ntldr, συντομογραφία του nt loader.

Προφανώς ο υπολογιστής σου όταν bootarei και τσεκάρει mbr πάει να φορτώσει το παλιό ntldr με αποτέλεσμα να σταματάει εκεί.

Δοκίμασε να κάνεις τα παρακάτω :

Bootare με το cd των xp μπες σε recovery console και γράψε τα παρακάτω

COPY X:\i386\NTLDR Y:

COPY X:\i386\NTDETECT.COM Y:

όπου χ το drive με τα χp και y το partition που έχεις τα windows.

Δοκίμασε και με fixboot που σου ανέφερε ο skywalkgr.

Είναι επίσης πολύ πιθανό το boot.ini να τα έχει παίξει οπότε άμα φτιαχτεί το παραπάνω και σου βγάλει ένα νέο error hal.dll is missing or corrupτ τότε:

με recovery console δώσε

bootcfg /list

bootcfg /rebuild

Δημοσ.

Δυστηχως το προβλημα παραμενει .να πω ομως οτι εκανα Νεo format και install τα xp. διορθωστε με αν κανω λαθος αλλα το format δεν εγκαθιστα τα παντα απο την αρχη σβυνοντας οποιαδηποτε ζημια λειτουργικου εχει γινει? αν ναι δεν υπαρχει λογος το συστημα μου να ψαχνει κατι που αφορα προηγουμενη εγκατασταση.........μαλλον βλακεια θα ειπα αλλα μη βαρατε (...πολυ)

Δημοσ.

μάλιστα...να σου πω το bios πως βλέπει τον σκληρό σου; auto;

εγώ είχα ενα περίεργο πρόβλημα με ntldr.

Εχω ένα sata και δύο pata. Install τα χp στον sata και κάθε φορά που ξεκινούσε το σύστημα μου έβγαζε ntldr is missing. Δεν έβγαλα άκρη μέχρι που έβαλα τους 2 pata από το bios σε lba. Εκεί το σύστημα ξεκινούσε κανονικά :)

Επίσης εγκάτασταση των windows στον sata μόνο του και τους άλλους δύο σκληρούς εκτός και μετά εγκατάσταση τους , το σύστημα bootare κανονικά με όλους σε auto. Μυστήριο...

Δες λοιπόν μήπως φταίει αυτό. Άλλαξε access mode από bios.

Δημοσ.

το σκληρο τον βλεπει κανονικα (auto) οπως παντα. ξεκινα να φορτωνει λειτουργικο ο σκληρος δουλευει κανονικα μεχρι που η οθονη παγωνει (ποτε με το σημα των xp και πριν βγει στο desctop και αλλοτε στο desctop). οταν συμβαινει αυτο ο δισκος σταματα να δουλευει και το μηχανημα δεν ακουεi ουτε απο reset και πρεπει αναγκαστικα να το σβυσω. Τα ν ε υ ρ α μου! απ οτι φαινεται με βλεπω για το.........συνεργειο.

Δημοσ.

Για δοκίμασε να τσεκάρεις αν το "PnP OS installed" είναι ρυθμισμένο στο "Yes" στο bios. Ένα φιλαράκι είχε πρόβλημα μ' ένα P4@3GHz και mobo ASUS P4P800SE και αφού έπαιξα κάμποση ώρα με τις ρυθμίσεις παρατήρησα πως η συγκεκριμένη επιλογή ήταν απενεργοποιξμένη. Αφού την έβαλα στο "Yes" bootαρε κανονικά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...