Προς το περιεχόμενο

Instant Messaging προγράμματα (Poll)

9-11

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέχρι τώρα δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το ευγενές αυτό άθλημα, γι αυτό θα εκτιμούσα μερικές συμβουλές σχετικά με τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα του κάθε client

Ποιος εκ των 5 (AIM, ICQ, mIRC, MSN, Trillian, Yahoo!) υπερέχει κατά την γνώμη σας;

Αρκεί να κρατήσει κάποιος μόνο το Trillian που συνδέεται στους servers ΟΛΩΝ των άλλων και καθάρισε ή υπάρχει κάτι που δεν ξέρω & αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα;

Η ιεράρχιση έχει να κάνει με τα εξής:

> User Friendly interface για τον χρήστη

> Accessibility προς τα δίκτυα

> free SMS προς κινητά

... συμπληρώστε ότι άλλο θεωρείται σημαντικό (π.χ. μεγάλο αριθμό χρηστών, που είναι απαραίτητος στα p2p ή επίπεδο γνώσεων που απαιτεί κλπ)

Με μία πρόχειρη ματιά, το MSN απορρίπτεται ασυζητητί... η δημιουργία λογαριασμού στο hotmail και μόνο φαντάζει φρικτή

To mIRC μου φαίνεται υπέρ του δέοντος λιτό με ότι αυτό συνεπάγεται (πιο advanced users & εμπειρία scripts)

Στο ICQ (Lite Edition 4.14) που εγκατέστησα, πάλι, ενώ τα πράγματα είναι πολύ απλοποιημένα αφού το εκάστοτε identity είναι ένας αριθμός και τελείωσε, είδα πολλές διαφημίσεις/banner κλπ που το 'φόρτωναν', αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει και άλλη *retail/pro* έκδοση που σε απαλλάσει από κάτι τέτοια

Περιμένω τις γνώμες σας...

Α, και ποιο είναι δημοφιλέστερο;

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

"Με μία πρόχειρη ματιά, το MSN απορρίπτεται ασυζητητί... η δημιουργία λογαριασμού στο hotmail και μόνο φαντάζει φρικτή "

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλο e-mail.

Επίσης το MSN Messenger είναι το πιο διαδεδομένο [ γενικώς ]

To mIRC δεν βολεύει γενικώς.

ICQ Style... contact me , my id 293820784837409348...

:D

Δημοσ.

Katarxin to mIRC den einai messenger kai den katalavaino giati den "voleuei". Emena pantos me voleuei opote to xrisimopoio.

Icq kai yahoo gia mena einai ta kalytera, kathos mporeis na afineis kai offline minimata, ta opoia lamvanei o paraliptis otan kai opote mpei online.

Episis yahoo kai icq, exoun apo tis kalyteres mixanes anazitisis xriston. (an kai tou icq kolaei arketa).

Sms paliotera estelne to icq, tora den stelnei se Ellada

Δημοσ.

mIRC: Το βρίσκω το πιο συμπαθές από όλα. Πιο παραμετροποιήσιμο και πιο... κοινωνικό. :)

Όσο το ψάχνεις τόσο ανακαλύπτεις πως μπορεί να κάνει καινούρια πράγματα.

Έχει δική του γλώσσα προγραμματισμού (αν μπορούμε να το πούμε έτσι), mIRC scripting.

Είναι απλό στην χρήση αλλά χρειάζεται να μάθεις 4-5 βασικές εντολές που όμως μπορείς μπορείς να τις αποφύγεις με την χρήση των aliases.

Υπάρχουν scripts που θα μπορούσαν να σε καλύψουν, αν και δεν τα συνιστώ. Ο καθένας όπως βολεύεται όμως.

Επίσης, δεν είναι messenger. :)

ICQ: Το χρησιμοποιούσα στο παρελθόν μιας και ήταν το μόνο μέσο από internet για να μπορώ να μιλάω με τα ξαδέρφια μου και μερικούς φίλους που δεν ήθελαν το mIRC.

Δεν μπορώ να πω πως το συμπαθούσα αν και είχε πολλά πραγματάκια για να σκαλίζω/ψάχνω (αν είναι ένα πρόγραμμα απλό, το βαριέμαι γρήγορα... :P)

Στην αρχή μου είχε φανεί πολύπλοκο, αλλά ήμουν ακόμα newbie. :mrgreen:

Έχει κάποια extra προγραμματάκια που μπορεί να σου φανούν χρήσιμα. Εμένα μου ήταν αδιάφορα. Έχει skins που μπορούν να το φέρουν πιο κοντά στα γούστα σου. Η τελευταία έκδοση ήταν αρκετά βαριά για το PC μου και δεν θα έλεγα πως είναι υπέρ για έναν messenger.

Όσο για τα banners, πάντα υπάρχει τρόπος... ;)

Trillian: Το χρησιμοποιώ πλέον για ICQ κι ενίοτε για MSN. Την έκδοση 2.013 (έχει βγει και η 3.0 alpha) που έχω τώρα, μπορώ να πω πως είναι ένα πρόγραμμα σχετικά απλό, σε γλυτώνει από 4 προγράμματα (ήταν και ο λόγος που το έβαλα) αλλά με διάφορα plugins μπορεί να σε γλυτώσει και από άλλα.

Για παράδειγμα, ένα που με έχει βολέψει πολύ είναι ο E-Mail Checker. Υπάρχουν αρκετά plugins που το κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Επίσης έχει κι αυτό δυνατότητα παραμετροποίησης αλλά αν δεν είσαι εξιοικιωμένος ίσως σε μπερδέψουν λιγάκι.

Εκτός από plugins μπορείς να βρεις και skins που του αλλάζουν εντελώς το interface.

Υπάρχουν κι άλλοι messengers σαν το Trillian. Ένας που μου έρχεται τώρα είναι ο 'Miranda'. Από περιέργεια τον είχα εγκαταστήσει αλλά μου φάνηκε πολύ απλός και τον βαρέθηκα στα πρώτα 10'.

MSN: Χωρίς να το έχω χρησιμοποιήσει, το αντιπαθώ τα μάλα. Είναι μια παραξενιά μου... Όπως αντιπαθώ και το Netmeeting αλλά και το Office... :P

Yahoo!: Το είχα δοκιμάσει κι αυτό χάριν μιας φίλης και το βρήκα επίσης βαρετό. Βέβαια αυτό έγινε και πριν 3-4 χρόνια...

Έκτοτε θα έχει καλλιτερεύσει φαντάζομαι... :roll:

Σχετικά με τα SMS... Κάποτε έστελνε το ICQ αλλά νομίζω πως πλέον δε στέλνει...

Για τα υπόλοιπα προγράμματα δεν έχει τύχει να ακούσω πως μπορούν να στέλνουν SMS.

Για τον αριθμό χρηστών δεν γνωρίζω τι γίνεται αλλά τουλάχιστον στο IRC, εξαρτάται από τον server που θα μπεις.

Το GR-NET για παράδειγμα έχει αρκετό κόσμο και είναι το μεγαλύτερο Ελληνικό IRC δίκτυο.

Υπάρχουν πολλά ξένα τα οποία είναι διαδεδομένα και θα βρεις κι εκεί Ελληνες όπως για παράδειγμα UNDERnet και DALnet.

Δημοφηλέστερο νομίζω πως είναι το MSN και στη συνέχεια το mIRC.

Από μένα η ψήφος μου πάει στο mIRC, ασυζητιτί. Πολλές δυνατότητες.

Από chat μέχρι downloading από rooms με bots για αυτήν τη δουλειά.

Στη συνέχεια ως εναλλακτική λύση, το Trillian για τους λόγους που είναι πιο πάνω. :)

Δημοσ.
mIRC

2ον) δεν βλέπεις αν είναι online κάποιος φίλος σου ' date=' etc.[/quote']

πολυ ευκολα βλεπεις ποιος φιλος σου ειναι online αρκει να τον προσθεσεις στην notify list :)

Δημοσ.

Icq kai yahoo gia mena einai ta kalytera, kathos mporeis na afineis kai offline minimata, ta opoia lamvanei o paraliptis otan kai opote mpei online.

Αυτό μπορεί να γίνει και στο IRC μέσω του memoserv. :)

Δημοσ.

to msn einai global...ypervolika aplo...kai den xreiazete na xeis logariasmo hotmail...apla na kaneis mia fora to mail sou net passport...

afta gia to msn...

to icq to xrhsimopoioysa palia...mexri kai kafe sou eftiaxne pou leei o logos...giafto to paratisa...

yahoo... xalia...opote to xrhsimopoioysa ta misa minimata eperne o apenadi...

so msn..global...siga mhn kathese esy kai egw na eksigw ston kathena pws kai ti na katevasei gia na milame...afoy to exei kanei thn doulia tou einai ok

Δημοσ.

Βασικά, το θέμα είναι και τι χρησιμοποιούν οι φίλοι και γνωστοί σου. Αν δηλαδή όλοι οι φίλοι σου χρησιμοποιούν το MSN κι εσύ το ICQ, πως θα μιλάς μαζί τους?

Το Trillian είναι λοιπόν καλή λύση μιας και μπορείς με ένα πρόγραμμα να συνδέεσαι σε πολλά δίκτυα.

Δημοσ.

Εγώ αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ το Trillian Pro (2.013) γιατί έχω contacts στο MSN, ICQ και Y!. Κυρίως με ενδιαφέρει το κείμενο, οπότε το γεγονός οτι δεν υποστηρίζει audio/video conferencing παρά μόνο μέσω Y!, δεν με απασχολεί. Κάλο συν είναι τα buddy icons και τα emoticons με ήχους που έχει. Δεν είναι free βέβαια...

Δοκίμασα το miranda, δε λέω, είναι free, ελαφρύ και λιτό. Ως εκεί όμως... τελικά το παράτησα.

Πριν λίγες μέρες δοκίμασα το messenger2. Καλό μου φάνηκε, αλλά του λείπουν διάφορα features που έχει το trillian. Στο μέλλον λένε οτι θα υποστηρίζει και buddy icons και audio/video conference για όλα τα πρωτόκολλα. Προς το παρόν μόνο αν έχει και απέναντι το ίδιο πρόγραμμα δουλεύουν αυτά. Αναμένουμε. Free κι αυτό.

Σήμερα είπα να δοκιμάσω το Gaim. Free, υποστηρίζει όλα τα γνωστά πρωτόκολλα και 1-2 άλλα. Από features φαίνεται πλήρες, θα δω βέβαια και στην πράξη. Το κακό είναι οτι ξενίζει το GTK+ interface του σε χρήστες των windows. Οι χρήστες του Linux και ιδιαίτερα του gnome θα είναι σαν στο σπίτι τους. Είναι ίσως η μόνη αξιόλογη επιλογή για linux.

Όποιος έχει χρόνο, καλό είναι να τα δοκιμάσει όλα και να καταλήξει σε αυτό που τον βολεύει. Κανένα δεν είναι τέλειο, εκτός κι αν έχεις τον original messenger για το κάθε πρωτόκολλο. Για μένα αυτό δεν αποτελεί επιλογή.

Δημοσ.

Αυτή την στιγμή προτιμώ το Windows Messenger (ΟΧΙ ΤΟ MSN, το οποίο έχει 1002 άχρηστα πράγματα.)Το προτιμώ για έναν απλό λόγο: Σε όποιον υπολογιστή και να πάω υπάρχει, και όποιον και να θέλω να πείσω να το βάλει το κάνει πολύ εύκολα αφού υπάρχει ήδη στα windows.

Επιπλέον για όποιον δεν έχει ακουστά, το GAIM είναι καλή λύση, καθώς συνδέεται με όλα σχεδόν τα γνωστά instant message protocols.

http://gaim.sourceforge.net/

" It is compatible with AIM and ICQ (Oscar protocol), MSN Messenger, Yahoo!, IRC, Jabber, Gadu-Gadu, SILC, GroupWise Messenger, and Zephyr networks. "

"Gaim runs on a number of platforms, including Windows, Linux, and Qtopia (Sharp Zaurus and iPaq). "

Και πέρνει και themes

http://gaim.sourceforge.net/themes.php

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...