Manos.net Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2004 Βρήκα κάποι αρχείο με όνομα ~ (2-4ΚΒ) στο "my documents" (για win98) και στο "Documents and Settings/<username>" (για winXP) μετά από κάποιο κόλλημα που έφαγαν κάποια pc του δικτύου. Συγκεριμένα ένα pc πήγε να τυπώσει σε εκτηπωτή που βρίσκεται παράλληλα συνδεμένο σε άλλο pc. Τότε κόλλησαν και τα 2 pc, άλλα και κάποια άλλα τα οποία είχαν την δυνατότητα να τυπώσουν στο συγκεκριμένο εκτυπωτή. Στην αρχή νόμιζα ότι το pc που έστειλε την εκτύπωση είχε κολλήσει κάποιο io ο οποίος προσπαθούσε να βρει sharing folders σε άλλα pc για να επεκταθεί στο δίκτυο. Ομως τα pc που παρουσίασαν το πρόβλημα έχουν μόνο ένα φάκελο "set" ως sharing και όχι το "my documents" μέσα στο οποίο εγώ βρήκα το αρχείο ~. Επίσης μετά από γενικό antivirus scan με mcafee και ad-aware δεν βρήκα κάτι περίεργο. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε 3 φορές μέσα σε μια εβδομάδα και σε παρόμοιες ώρες (γύρω στις 11 το πρωί) ενώ αργότερα βρήκα το αρχείο ~ σε άλλα pc που οι χρήστες δεν μου είχαν αναφέρει κάποιο πρόβλημα. Ξέρετε αν υπάρχει ιός που να δημιουργεί αρχείο ~ ή τι άλλο μπορεί να συμβένει?
Paladin-}LoA{- Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2004 Δεν είναι ιός. Είναι temp αρχεία Microsoft Office (συνήθως word) τα οποία δημιουργούνται με ένα ~ μπροστά και σε περίπτωση που ο υπολογιστής δεν κλείσει σωστά, αυτά παραμένουν μέσα στο folder (συνήθως στο My Documents)
Manos.net Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2004 Ιδού και στην πράξη Το ξέρω πως το word αφήνει τέτοια αρχεία άν κολήσει αλλά το συγκεκριμένο αρχείο είναι μόνο το ~, χωρίς άλλο γράμμα, και στα XP δεν το βρήκα στο my documents ή στο temp folder αλλά κάτω από το "Documents and Settings/<username>". Αυτό που υποψιάζομαι είναι ότι ίσως φταίει το ότι ο παράλληλος Printer που τυπωνουν τα άλλα pc του δικτύου βρίσκεται σε ένα παλιό pc (με ISA κάρτα δικτύου 10ΜΒ!) και γι' αυτό κολλήσαν και τα άλλα pc... αλλά το ~ μου φένεται περίεργο.!
Highlander Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2004 το αρχείο ~ είναι phonebook από το OE. Δεν έχω βρει για ποιό λόγο εμφανίζεται.....
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2004 Super Moderators Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2004 Όντως είναι αρχείο phonebook από το Outlook Express. Κάπου υπάρχει σχετικό άρθρο (δεν θυμάμαι αν είναι στο MSKB, στο MSFN ή κάπου αλλού). Θα το ψάξω.
Manos.net Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2004 Όντως είναι αρχείο phonebook από το Outlook Express. Κάπου υπάρχει σχετικό άρθρο (δεν θυμάμαι αν είναι στο MSKB' date=' στο MSFN ή κάπου αλλού). Θα το ψάξω.[/quote'] Ο χρήστης που συνήθως ξεκινούσε το πρόβλημα μου είχε αναφέρει κάποιο πρόβλημα με το search στο email (καθυστερούσε υπερβολικά να βγάλει αποτελέσματα ή κολλούσε) αλλά όχι με το phonebook.
madsc Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2004 Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το link http://www.pchell.com/support/tildefile.shtml και στα patch που αναφέρει. Δυστυχώς δεν μπορώ να δημιουργήσω το ίδιο πρόβλημα για να τεστάρω αν κάνει δουλειά. /sc
Highlander Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2004 Μάλλον αυτό πρέπει να είναι. Παραπέμπει σε Link της Μ$ και λέει το πρόβλημα. Ευχαριστούμε madsc.
Manos.net Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2004 Συμφωνώ ότι πρέπει να είναι αυτό... γιατί υπήρξαν περιπτώσεις που το βρήκα στο desktop σε PC που δεν είχαν κάποιο πρόβλημα. Απλός τύχαινε τότε που παρουσιαζόταν το κόλλημα με την εκτύπωση, φοβούμενος για πιθανή ύπαρξη ιού, έλεγχα όλα τα pc τις εταιρείας και το έβρισκα σε μερικά από αυτά... και μη γνωρίζοντας τι είναι υπέθετα ότι υπήρξε κάποια σχέση μεταξύ των 2 γεγονότων. Όμως από μια βλακεία της Microsoft κόντεψα να χάσω τον ύπνο μου μέχρι να σιγουρευτώ ότι δεν είναι κάτι επικίνδυνο. Ευχαριστώ για την βοήθεια madsc.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.