karib Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 Επειδη πολυς θορυβος γινεται τελευταια με τους browsers... Τι ακριβως συμβαινει με τον Internet Explorer? Οι ανταγωνιστες(opera, mozzila, firefox κλπ) έχουν αφησει μιλια πισω σε σταθεροτητα-συμβατοτητα τον IE. Ο ΙΕ εχει να ανανεωθει κατι χρονια κλπ. Τι ακριβως συμβαινει στους εγκεφαλους της Microsoft γι αυτο το θεμα? Εχει διαρευσει καμια πληροφορια? Εχετε διαβασει κατι? Δυσκολευομαι να πιστεψω οτι δεν μπορει-η καλύτερα δεν προσπαθεί να βελτιώσει το προιον της. Δεν εχει ανθρωπους, δεν εχει πορους? Αδυνατον να συμβαινει κατι τετοιο. Θα αφησει αμαχητι να της παιρνουν λιγο-λιγο οι εναλλακτικοι Browsers? Τι συμβαινει τελικα?
billpeppas Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 Στην Microsoft σκέφτονται σοβαρότατα την εγκατάληψη του IE. Με άλλα λόγια πολύ πιθανό σε λίγο καιρό να μην υπάρχει ο IE. Ο μόνος τρόπος για να επιβίωνε ο IE , είναι να γίνει ΕΞ'ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ νέος προγραμματισμός. Πράγμα πολύ δύσκολο.
dimitris__ Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 Δεν νομίζω να είναι πίσω σε όσα λές. Τουλάχιστο σε συμβατότητα-σταθερότητα είναι #1. Με το Maxthon plug-in μάλιστα πιστεύω πως είναι η καλύτερη επιλογή. Ο Mozilla είναι καλύτερος σε καλούδια όπως download managers, αλλά λιγότερο συμβατός με sites. Θα χρησιμοποιούσα μόνο Mozilla αν έμπαινα σε όλα τα sites (για παράδειγμα δεν μπορώ να κάνω web banking στο site της τράπεζάς μου). O IE είναι πιο εύχρηστος για τους admins σε Microsoft δίκτυα αφού μπορεί να γίνει customize μαζικά με group policies ή με το IE Administrator Kit και είναι η μόνη τελικά επιλογή όταν χρησιμοποιείται ISA proxy-firewall. Εκεί είναι που ποντάρει η MS, κυρίως δηλαδή στους μεγάλους πελάτες - εταιρίες καθώς και στους OEMs που έχουν προεγκατεστημένα windows. Επίσης η MS είναι δεσμευμένη να δίνει patches - fixes για τον IE σαν μέρος του λειτουργικού που είναι, και μάλιστα το κάνει σε σχετικά μικρό διάστημα, ενώ το open source ή κάποιες μικρές εταιρίες που φτιάχνουν browsers δεν παρέχουν την ίδια ασφάλεια.
dimitris__ Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 billpeppas, έχεις κανα link σχετικά με την εγκατάλειψη του IE από τη MS; Μου φαίνεται τραβηγμένο μετά από όσα πέρασε για να τον "επιβάλλει".
r3b Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 Πάντως αν πεθάνει, εγώ ούτε στην κηδεία του δεν θα πάω.
karib Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 dimitris__ δεν ειμαι υπερμαχος των εναλλακτικων. Απλα κοιταζω καθε εποχη τι 'τραβαει' και τι οχι. Και κακα τα ψεματα, η στασιμοτητα, σε αφηνει πισω απο τις εξελιξεις. 3 χρονια δεν ειναι πολλα για να μην εχει ανανεωθει σοβαρα (νεα εκδοση) ο ie? Και μαλιστα ουτε καν μια ανακοινωση δεν εχουμε για νεα εκδοση στο μελλον! Ανησυχητικο δεν ειναι?
billpeppas Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 "σταθερότητα" Θεωρείς πιο σταθερό τον IE από τους Opera , Mozilla? Εγω με Mozilla είμαι dimitris_ , αλλά σε όλα τα site είμαι μια χαρά. "δεσμευμένη να δίνει patches - fixes για τον IE σαν μέρος του λειτουργικού που είναι" Σε λίγο καιρό δεν θα είναι μέρος του λειτουργικού. Επίσης , διανοείστε να χρησιμοποιείτε IE , με τόσα πολλά vulnerabilities ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ? 5 τουλ. HyperCritical κενά δεν έχουν διορθωθεί [ ούτε παίζει να διορθωθούνε ] btw , κοίτα πότε βγήκε το τελευταίο update για τον IE. Δεν σας λέει τίποτα? IE is dead , and soon DISCARDED from mama-M$
karib Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 IE is dead , and soon DISCARDED from mama-M$ Με άλλα λόγια πολύ πιθανό σε λίγο καιρό να μην υπάρχει ο IE. Μπορεις να μας δωσεις καποιες πληροφοριες περισσοτερες? Εχεις διαβασει κατι? Δεν μου φαινεται εντελως απιθανο, δεδομενου οτι φαινεται να εχει αφεθει στην μοιρα του. Απο την αλλη η Ms έκανε τον ΑΓΩΝΑ για τον καθιερωσει(θυμηθειτε netscape κλπ). Εχεις κατι πιο συγκεκριμενο? Πως μιλας για την εγκαταλειψη του?
Giannis__ Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 Pros to parwn oso yparxoun windows tha yparxei kai IE. Fysika yparxei kai sta Longhorn, den prokeitai na egkatalifthei. Twra to thema anabathmisis tou, pisteuw oti eksartatai kathara apo ti proteraiotita tha tou dwsei i MS. Mexri twra itan to SP2 o no1 stoxos. Exoun anakoinwthei gia ta epomena 2 xronia, Longhorn, SQL 2005, VS 2005, new Office... gia IE 7 den exw akousei kati akomi. Apo oti lene, o IE epese kapou sto 93%, an synexisei i ptwsh, isws na yparksei kapoia apanthsh tis MS sto thema. By the way, ki egw Firefox fan, mono gia Win.Update xrisimopoiw pleon ton IE. Oso gia tin ypostiriksh, opoios thelei na einai sovaros web designer, tha prepei na kanei tis selides tou symbates kai gia tous ypoloipous browsers. Twra trapeza pou anaferei o filos na leitourgei mono me IE einai aparadekto. Pantws HSBC online banking, leitourgei kanonika me Firefox.
dimitris__ Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 Η τράπεζα που λέω είναι η Alpha Πίστεως, αν θέλει κανείς να τσεκάρει.
karib Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 Και μενα η ολοκαινουρια σελιδα της ACN http://www.acn.gr για να μπω στο webmail μου μονο με ie μπαινει. Δοκιμασα με opera και παει να κατεβασει το gif!
drm Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 Χωρίς να ξέρω κάτι παραπάνω, δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να σταματήσει η ανάπτυξη του ΙΕ, καθώς και ενω χρησιμοποιώ Opera 7.54, θεωρώ ότι ό IE είναι πιο σταθερός... Έχει επενδύση πάρα πολλά η M$ πάνω του για να τον αφήσει έτσι...
random Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 οσο υπάρχει στο install cd των windows ο ΙΕ ουτε πεθαινει ουτε παει πουθενά. ειναι ο browser που εχουν ολοι out of the box, και με αυτον κανουν τις πρωτες ιντερνετικες βολτες ολοι οι χρηστες (ναι, μονο windows ... δηλ. μονο το 90% των κατοχων pc ) Ολοι αυτοι που καποιοα στιγμη βαζουν firefox, mozilla, opera προυποθετει οτι εχουν τη διαθεση, το χρονο, το μικροβιο της περιεργειας να το "ψαξουν" το θεμα και να ασχολειθουν με κατεβασμα, εγκατασταση, παραμετροποιηση και αλλαγη συνηθειών. α! ναι να μην ξεχάσω.. ΚΑΙ την άδεια να εγκαταστησουν browser. αν το pc ειναι στη δουλεια και δεν εχεις admin rights, κατσε με ΙΕ και κολύμπα. Αν λοιπον υπολογίσουμε ποσοι εχουν αυτες τις συνθηκες, εστω το 30% των χρηστών, απο αυτούς πολλοι με το "ψαξιμο", θα αλλαξουν μεν τον ΙΕ, αλλα μπορει να μην πανε σε αλλο στρατοπεδο (opera, mozilla), βαζοντας Maxthon, Avant, κλπ που προσθετουν ολα τα advanced καλουδια αλλα κρατανε το IE core με τα γνωστα προβληματα ασφαλειας (τα οποια αλλωστε μπορεις να "ταπωσεις" με ενα συνδιασμο antispyware, antivirus). καλα, τον opera, προσωπικα δεν τον υπολογίζω. ειναι shareware: ή θα βλέπεις μονιμα το μπανεράκι, ή θα πληρώσεις, ή θα το κρακάρεις (σιγα μην τρέχει η μαμα μου να κρακάρει στα υποπτα σαιτς!!! ) ο δε mozzila ειναι τα ζωα μου αργά, μαμουθ. το μόνο πραγματικα εναλακτικό engine ειναι ο Firefox. Το γιατι η Ms δεν προσθετει κατι αξιολογο στον ΙΕ δεν το ξερω. αυτο που λειπει σιγουρα ειναι τα tabs. μπορει να μην εχουν κινητρο. τα λεφτα τα περνουν απο το πακετο windows. ειτε εχει tab ο ΙΕ ,ειτε οχι, τα ιδια λεφτα θα παρουν. σιγουρα δεν ειναι οτι "δεν μπορει"... αν δειτε τι εχει φτιαξει ο δημιουργος του Maxthon/Myie2, ποσα extra exei προσθεσει στον ΙΕ, και ειναι ενας Κινέζος και 5-6 φιλοι του (συν τους χρηστες που τον ενημερωνουν συνεχεια για bugs). για μια εταιρεια οπως η ms ειναι θεμα 1 μηνα να τα βαλει ολα αυτα στον επισημο ΙΕ. O IE είναι πιο εύχρηστος για τους admins σε Microsoft δίκτυα αφού μπορεί να γίνει customize μαζικά με group policies ή με το IE Administrator Kit και είναι η μόνη τελικά επιλογή όταν χρησιμοποιείται ISA proxy-firewall. και εγω αυτο εβλεπα μεχρι πρότινος. Τωρα και με Opera 7.5x, και Firefox το περναω το ISA.
karib Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 για μια εταιρεια οπως η ms ειναι θεμα 1 μηνα να τα βαλει ολα αυτα στον επισημο ΙΕ. Συμφωνω. Αλλα γιατι δεν το κανει ειναι το θεμα. Τοσος εφησυχασμος?
angelos0 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 Ας συμπεριλάβουμε και αυτό το άρθρο στην κουβέντα μας http://www.insomnia.gr/comments.php?catid=1&id=578
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.