Liquid Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Πηγα να κανω την πρωτη αγορα μου απο Ebay και την πατησα σαν πρωταρης.Τωρα τι μπορω να κανω... Λοιπον,πριν κανενα μηνα βλεπω μια δημοπρασια για μια κονσολα ηχου απο εναν τυπο στην Αγγλια (με καμια αξιολογηση σε) πολυ δελεαστικη τιμη.Λεω,εδω ειμαστε και κανω προσφορα.Την δημοπρασια τελικα την κερδισε αλλος με αρνητικη αξιολογηση(πιθανον ο ιδιος με αλλο ID). Μετα απο μια εβδομαδα μου ερχεται mail μεσω Ebay απο τον χρηστη που μου λεει οτι η κονσολα δεν εχει πουληθει και αν θελω μπορει να ξεκινησει την διαδικασια της δευτερης ευκαιριας μεσω του Ebay(αν και υπηρχε και αλλος χρηστης με υψηλοτερηπροσφορα) στην τιμη που ειχα χτυπησει και με τα μεταφορικα δικα του. Μετα απο λιγες μερες ελαβα και ενα mail πολυ πειστικο δηθεν απο το Ebay που μου εδινε οδηγιες για την διαδικασια,που μου ζητουσε και καλα το ονομα μου σαν χρηστη,τα στοιχεια για την αποστολη χρηματων μονο μεσω Western Union και την διευθυνση μου. Τα μονα στοιχεια απο αυτον ηταν το ονομα του και η διευθυνση του στο Λονδινο(αν ειναι αληθινη). Ψαρωσα και εγω σαν μ*******ς και χωρις να ζητησω ουτε τηλεφωνα ουτε τιποτα αλλο(σαν καλοπιστος που ειμαι) πηγα και εστειλα τα λεφτα στον κλεφτη μεσω WU.. Τι μπορω να κανω τωρα ρε παιδια?Οχι τιποτα αλλο,1150€ ηταν αυτα... Διατεθειμενος ειμαι να παρω αεροπλανο να παω Αγγλια να τον πλακωσω στο ξυλο τον παλιομ.......α
paschalia Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Μια ερωτηση πρωτα και μετα δες το αποκατω Η western union σωστα θυμαμαι οτι ειναι τραπεζα? Μεσω τραπεζας δεν μπορεις να τον βρεις εφοσον εχεις τον λογαριασμο του ? Και να εστελνες και ενα ιμειλ στο ebay για το περιστατικο .
Liquid Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Δεν ειναι τραπεζα η Western Union.Απλα καταθετεις σε αυτους καποια λεφτα με καποια προμηθεια και αυτος δινοντας του τον MTCN number που εχεις παρεις απο την WU παει και σηκωνει τα λεφτα...Δυστυχως...
Japan Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 ouch... eixe prin apo ligo kairo edo sto insomnia ena arthro gia enan pitsirika apo UK pou ekane apateonies sto eBay kai pigene me ta lefta taksidakia stin NY me tous filous tou. Western Union einai stin periptosi sou oti to xeirotero... Den exeis stoixeia aftounou pou pire ta lefta. Kai i diefthynsi pou exeis pithanos pseftiki tha einai. Psakse se kanena aggliko whitepages mpas kai vreis kana tilefono, alla poly xlomo giati mallon maimou ta stoixeia. Chryssa
Liquid Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Με το ονομα του δεν μπορω να κανω τιποτα?Λογικα για να τα παρει πρεπει να εδειξε καποια ταυτοτητα.
sdoup Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 lypamai alla den mporeis na kaneis tipota file.thn patisa k egw alla egw exasa mono 12 euros.to mono pou mporeis na kaneis einai na epikoinwniseis me ebay gia na ton akirwsoun apo melos ,mpas kai glitosoun oi alloi..
VradinoFrapedaki Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Katarxhn lipame gia oti egine, alla genika kapos "xontro" na stileis lefta xwris na ksereis pou pan. Gia na paralabei kapios ta lefta pou tou exoun stilei mesw Wester Union prepei oposdipote na diksei taftotita... opote stin trapeza pou sikose ta lefta exoun ta stixia tou. Exw dei kai akousei apeires teties katastaseis kai to kako einai pws den "kouniete" kaneis apo tou armodious diwksis oikonomikwn egklimaton pou sxetizonte me to internet an den iparxei "sovaros logos" ... diladi merikes dekades xiliades $$$ . Gia na deis ta lefta sou ligo diskolo, mono an o tipos exei klepsei poli kosmo kai ton exoun fakelwsei gia ta kala... otan ton piasoun tha epistrepsoun kai ta lefta sta "thimata" tou
Aias Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Den pas kalytera sthn West Union mipws kai prolabeis na kaneis akyrwsh prin ta parei?
Liquid Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Το τσεκαρα.Τα εχει σηκωσει.Το οτι δεν προκειται να βρω ακρη απο Ebay και West.Union το ξερω.Αυτο που θελω ειναι να μπορεσω να βρω καποια στοιχεια του.
VradinoFrapedaki Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 pare tilefono sti trapeza... kai eksigise tous ti egine.
getty Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Δεν ξέρω τι παίζει με νομοθεσία κλπ. μια ιδέα είναι πείς στο ebay ότι θα εκινήσεις δικαστικές διαδικασίες για να παρεις τα χρηματά σου, μήπως σου δώσουν καμιά IP και μετά να απευθυνθείς στον ISP κλπ. κλπ. και αυτά θα βοηθήσουν αν τα έχει κάνει αυτός από το σπίτι του, αλλά δεν ξέρω τι παίζει με νομοθεσία στο εξωτερικό και άρση απορρήτων... πάντως η αποψή μου ειναι να επικοινώνησεις σιγουρα με Ebay
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Emena mou eixe faei enas 150euro meso VISA, kai to ebay mou ta epestrepse +20euro parapano meta apo elegxous kai 20 meres meta, dioti tin epatha kai itan to proto mou buy! Tora, poly apla, an beis http://www.ebay.co.uk p.x. kai pas sto HELP..... "Top Tip: Know who you're paying! Never pay for your item with an instant cash transfer service such as MoneyGram or Western Union. These services are like sending cash to a stranger - they are an extremely unsafe way to pay." :/ Eilikrina lypamai file, einai polla parapano apo osa mou efagan emena kai liotho to moudiasma ....
Dangelo Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Δεν τα κάνουν αυτά ρε σύ... Πραγματικά είναι κρίμα... πάντως μπορείς να ρωτήσεις και αν μη τι άλλο να κάνεις και μια μικρή φασαριούλα στα γραφρία της WU μπάς και βρεθεί κανένας χριστιανός και ψάξει το θέμα... δεν μπορεί έτσι να δίνουν 1150euro στον οποιονδήποτε πάει με ένα νουμερο... κάτι θα κρατάνε κι αυτοί απο τον παραλήπτη... αξίζει να τσεκάρεις... καλή τύχη σου έυχομαι και προσοχή στις συναλλαγές σου...
Liquid Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2004 Ξερει κανεις μηπως υπαρχει κανενας online τηλ. καταλογος της Αγγλιας? Η' αν βρισκεται κανεις Αγγλια,αν μπορει,ας κοιταξει σε κανενα καταλογο για αυτο το ατομο Sebastian Elliott ,58 Drayton Gardens Road ,London W13 9BY United Kingdom.. Θα του ημουν ευγνωμων...
VradinoFrapedaki Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2004 Vrhka merika site kai epsaksa to onoma pou edwses, alla den vrhke kanena apotelesma. An thes rikse kai esi mia matia: http://www.journalismnet.com/phones/uk.htm#white http://www.ukphonebook.com/servlet/home?skin=newest Edw mporeis na kaneis mia anafora gia to provlima sou: http://www.ifccfbi.gov/index.asp ( gia International ) kai edw gia Agglia : http://www.online.police.uk/english/default.asp Distixos pio pola stixia de mporesa na vrw.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.