kostakhs Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 ηρ8αν τα καινουρια παρτσ ενοσ φιλου και αφου τα εγκαταστησαμε ολα στο κουτι και συνδε8ηκε σωστα το κουτιι με το motherboard. to pc δεν ανοιγει [πατωντας το power button]ι . μηπως εχετε καμια ιδεα τι φταιει?
billpeppas Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Πολλά μπορεί να φταίνε. Ερωτήσεις: 1) Έχεις συνδεδεμένο ένα speakerάκι στο SPK Connector στην motherboard? 2) Αν ναι , κάνει μπίπ? Υπάρχει περίπτωση να βραχυκυκλώνει η μητρική με το backplate του κουτιού Μπορεί να έχεις προβληματικό PSU Μπορεί να έχεις νεκρή motherboard. 1) Για να τεστάρεις το PSU. Αποσύνδεσέ ότι έχεις πάνω του. Στο 24pin ATX Connector , πάρε ένα καλώδιο [ οτιδήποτε , π.χ. από χαλασμένα headphones ] , και βραγχυκύκλωσε ένα μαύρο pin , με το πράσινο. Κανονικά όσο τα έχεις βραχυκυκλωμένα τα 2 pin [ μαύρο { οποιοδήποτε μαύρο , όλα τα μαύρα είναι γείωση } & το πράσινο ] , το τροφοδοτικό θα πρέπει να λειτουργεί. Θα γυρνάνε οι ανεμιστήρες του PSU , κλπ. Αν το PSU είναι ok , συνέδεσέ το με την motherboard [ μόνο ] , βάλε RAM , CPU , VGA , και δώσε ρεύμα. Αν ακούσεις ήχο από το speaker πάμε καλά. Αν όχι μπορεί να έχεις dead CPU ή ακόμα και dead motherboard. Τελευταία δοκιμή. Στήνεις το σύστημα [ Mobo , CPU , RAM , VGA , PSU ] εκτός κουτιού [ πάνω σε χαρτόνι , etc ] { π.χ. στο κουτί της μητρικής } Αν εκεί δουλέψει , κάπου βραχυκυκλώνει η μητρική με το κουτί.
kostakhs Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 thank u billpeppas. θα τα δοκιμασω και ελπιζω να πανε ολα καλα.
kostakhs Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 τη μητρικη ποσες βιδες πρεπει να βιδωσω? ολές? διοτι καποιος μου ειπε 6, και εγω εχω 7. το backplate του κουτιου ειχε μονο τις χρυσες τις βιδες καθολου πλαστικο μηπως φταιει αυτο και βραχικυλωνει?
georgeadams Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 τη μητρικη ποσες βιδες πρεπει να βιδωσω? ολές? διοτι καποιος μου ειπε 6, και εγω εχω 7. Δεν παίζει κανένα ρόλο το backplate του κουτιου ειχε μονο τις χρυσες τις βιδες καθολου πλαστικο μηπως φταιει αυτο και βραχικυλωνει? Ούτε αυτό φταίει. Έλεγξε όμως μήπως το backplate έχει κάποιες "χρυσές" βίδες (μπρούτζινες για την ακρίβεια) που δεν αντιστοιχούν σε τρύπες στη μητρική αλλά ακουμπάνε πάνω στην πλακέτα της. Σε αυτή την περίπτωση, ναι, έχεις πρόβλημα και πρέπει να τις βγάλεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.