Προς το περιεχόμενο

Titanikos

WaVe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
WaVe' date=' katse re sy,den eipame katyhe tainia na prepei na sou perasei kati gia tin zwi sou,alla naxei ena endiaferon,kati axio logou.H akoma kai themata pou alliws den tha ta myrizosoun.Thes na piasoume tin teleutaia 5etia min sou pw?H 25i wra diladi den sou eipe tipota?To Mulholland drive den eipe kati gia tin kinhmatografiki viomhxania oso kai na mhn se endiaferei auto?To City of God den sou anoixe en pollois ta matia gia ena thema opws to ti ginetai stis Vrazilianikes paragoupoleis?To Insider den sou edeixe kati gia to opoio eixes maura mesanyxta?To Fight Club den itan mia apokathilkwsi tis Generation X?To Narc den skiagrafouse mia realistki ptyxi tis zwis enos astynomikou,pera apo tetrimeno peri super-mpatsou?Thes kati pio extreme?To Donnie Darko den se trippare gia ton skopo twn pragmatwn stin zwi mas?Kai auta einai mono merika proxeira paradeiogmata pou skeftika se 3 peripou lepta ,gyrnontas apo mia volta 1:10 to vrady,kai mono stin teleutaia 5etia.

[/quote']

Προσεξε, μου ανέφερες 5 ταινίες τα τελευταία 5 χρόνια εκ των οποίων ούτε οι μισές δεν παίζονταν σε μεγαλα σινεμα η σινεμα της περιοχής μου. Παρολα αυτα έχω δει, λόγω DVD, το Mullholland Drive και το FIght Club. Ξερεις, ειδικα το πρώτο όσο και να προσπάθησα δεν μπόρεσα να βρω νόημα. όπως και το A Space Odyssey. Είδα ενα έργο απο το οποίο δεν καταλαβα τίποτα και μονο ψάχνωντας πληροφορίες μέσω ιντερνετ καταφερα να βρω μια ακρη! Είναι σαν την ποίηση ενα πραγμα. Μπορεί ναμην καταλαβαίνεις στην αρχή τίποτα, αλλα αν το αναλύσεις η τερψη θα είναι πολύ μεγάλη.

Ναι, υπάρχει χώρος και γι' αυτες τις ταινίες. Αλλα οταν μια ταινία (πχ Τιτανικος) δεν είναι αυτου του στυλ δεν είναι απαραίτητα κακή! Αν ενα ποιημα ειναι κατανοήτο και το καταλαβαίνει ο καθένας (βλέπε τον Εθνικό Υμνο) χωρις να περιέχει κρυφα μηνυματα μπορεί αν είναι εξίσου καλο με κάποιο το οποίο σου βγάζει το λάδι για να το καταλάβεις αλλα στο τέλος το ευχαριστιέσαι!

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αλλα οταν μια ταινία (πχ Τιτανικος) δεν είναι αυτου του στυλ δεν είναι απαραίτητα κακή!

μα δεν ειπε κανεις το αντιθετο αν και το τι ειναι κατανοητο και τι οχι διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο. Για παραδειγμα και το space odyssey και το mulholand drive ΔΕΝ επρεπε να τα ψαξεις στο ιντερνετ μετα. Επρεπε να τα απολαυσεις και να τα αφομιωσεις ΩΣ ΕΧΟΥΝ σκοπος τους ηταν να διεγηρουν τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ αισθητικα-συναισθηματικα-καλιτεχνικα-συνδιαστικα κεντρα και οχι να παρεις την αποψη καποιου τριτου. Τι και αν δεν εβγαλες "νοημα" απο το τελος του space odyssey? Εχει σημασια?

σκοπος της τεχνης γενικοτερα οχι του κινηματογραφου συγγεκριμενα ειναι να δημιουργει συναισθημα, μαθε να διαβαζεις αυτο το συναισθημα και να το αφηνεις να σε γεμιζει, μη προσπαθεις να το εκλογικευσεις με αναλυσεις επι αναλυσεων. Οι αναλυσεις εχουν μια λειτουργια αλλα ΠΟΤΕ σε πρωτη θεαση-αναγνωση και μονο αν ΘΕΣ να τις κανεις και να εισαι προτεημασμενος να βγαλεις τα ΔΙΚΑ σου συμπερασματα, δυο αναλυτες του ελυτη θα πουν διαφορετικα πραγματα για τον ιδιο στοιχο

Αν ενα ποιημα ειναι κατανοήτο και το καταλαβαίνει ο καθένας (βλέπε τον Εθνικό Υμνο) χωρις να περιέχει κρυφα μηνυματα μπορεί αν είναι εξίσου καλο με κάποιο το οποίο σου βγάζει το λάδι για να το καταλάβεις αλλα στο τέλος το ευχαριστιέσαι!

εξυπηρετουν διαφορετικους στοχους και αρα κρινονται με διαφορετικα κριτηρια. Ο υμνος στην ελευθερια γραφτικε για να παροτρυνει βασιζετε σε προφανη και ευπεπτα μοτιβα ΩΣΤΕ να διεγηρει βασικα ενστικτα. Το hollow men γραφτικε για να σου τριβελισει το μυαλο δημιουργοντας αντιφασεις, εμφασεις, για να υποβαλει με το στοιχο και τη γλωσσα του, το τι σκεφτοταν ο elliot οταν το εγραφε ειναι ενα ζητημα ανευ ουσιας

ειναι το ιδιο λαθος που κανουν πρακτικα ΟΛΟΙ οταν πρωτοβλεπουν ενα πινακα μη φωτογραφικης αποικονησης, κατι απο καντινσκι η πολ κλεε η ακομα και πικασο. Προσπαθουν να βρουν αναγνωρησιμες μορφες και να εξηγησουν τι ειναι αυτο που βλεπουν, κλασικη αντιδραση ειναι το: "εδω βλεπω κατι που μοιαζει με ανθρωπο και αυτο μοιαζει με βουνο" κτλ κτλ. Δεν τον ΒΙΩΝΟΥΝ τον πινακα, τον (χαζο)αναλυουν δεν αναγνωριζουν τις αρμωνιες που προκυπτουν απο τη χρηση βασικων σχηματων και χρωματων, δεν απολαμβανουν το συναισθημα χαρας, αγαλιασης, αγχους, αγωνιας που προκαλει ο καλιτεχνης αλλα ψαχνουν ανθρωπακια!

κατα τη γνωμη μου το ΠΡΩΤΟ βημα στο να ανοιξει καποιος το μυαλο του στη τεχνη ειναι να δει τη γκουερνικα. Ολοι οταν την πρωτοβλεπουν στρεσαρονται, αγχωνονται, φοβουνται δεν ψαχνουν ανθρωπακια. Φροντισε να βαζεις αυτο το mind set σε KAΘΕ εργο τεχνης που θα βλεπεις, δεν θα σου αρεσουν ολα φυσικα αλλα θα τα βλεπεις με αλλη ματια

αλλωστε ο κοσμος της τεχνης οπως και ολες οι εκλεπτισμενες ανθρωπινες απολαυσεις ειναι επικτιτος, σαν το κρασι η τον καφε, σε κανενα δεν αρεσει εγγενος ο καφες, αν ομως επιμηνεις και τον συνηθησεις ανοιγει ενα καινουριο γνωσιακο κοσμο

Δημοσ.
Ofeileis na dexteis k esi oti kapoia atoma mporei na pigainoun cinema gia na pernane kala 2 wres,giati apla etsi einai auta ta atoma. :)
Den mporw na dextw omws oti i X tainia einai "poly kali gia 2 writses xalara" kai auto na einai allothi kai apodeiktiko kapoiou periergou eidous katigoroiopiisis stis "petyximenes" tainies.Exeis kathe dikaiwma na pigeneis oso thes sinema kai na vlepeis mono Vin Diesel xerw gw,den exeis omws kanena dikaio na prospatheis na me peiseis oti autos einai o skopos tou sinema gia sena,"oi 2 wres xalara",GIATI AUTO EIPES,to eipes kathara(pls,elpizw oti eisai arketa exypnos wste na mhn kaneis edit) oti pas giauto,diladi den mpaineis kan ston kopo na deis mipws i B kai oxi i A tainia mporei na sou prosferei kati parapanw.Etsi ypovivazeis mia apo tis pleon plithwrikes kai eukoloprosites texnes se ena kafe sto Enzzo sto Bournazi.Diladi an pleon kai to sinema mas fenetai askopo tote pou na trexoume se poiisi kai logotexnia e?Ekei na deis poso MH xalara einai ta pragmata.Kala gia glyptikh kai zwgrafiki den to sizitw,kleiste to Prado,anoixte ena Starbucks

se poli kosmo den aresoun oi diafimiseis stin tv..exw ena filo pou spoudazei diafimisi k tou aresoun para poli k protima na blepei 2 wres diafimiseis para mia tainia pou leei o logos, den allazei omws ti gnwmi ti dikia mou i ti dikia sou pou de s aresoun oi diafimiseis na katseis na deis mazi tu, etsi den einai ?.. ena px efera
An kai polles diafhmiseis exoun arketa endiaferon kallitexniko alla kai se thema marketing, den nomizw oti logw tis eidikis fysis tous kyriws(kai oxi logw tou megethous tous aparaithta) mporoun na SYGRITHOUN KAN me mia tainia kai ti mporei na sou prosferei auti.Kai pali omws,den exeis diafhmiseis pou saresoun poly?Diafhmiseis pou an tis petyxeis stekesai na tis deis?Fantazesai naxes kai epilogi,na mhn xreiazotan na perimeneis mpas kai tyxei na deixei tin sygekrimeni diafimisi?Vlepeis poses diafores kai antifaseis exei to paradeigma sou,diafores omws pou an tropopoiountan tha eixes diaforetiki apopsi kai gia tis diafhmiseis?

Kai telika loipon oxi apokleistika gia sena alla sigouragia mia megali merida, pote kanete kati "oxi gia xalara"? Ta vivlia einai dyskola, oi tainies akatalavistikes, i zwgrafiki vareth kai i glyptiki krya

Δημοσ.

Νομίζω είναι μια από τις πιο εποικοδομητικές συζητήσεις σε φόρα που έχω κάνει! :)

Κοιτάξατε, πιάνω απολύτως το τι θέλετε να πείτε και συμφωνώ μαζί σας. Έχετε δίκιο. Όμως ως προς το αν άξιζε ο Τιτανικός αυτά τα τόσο διφορούμενα Όσκαρ νομίζω και πως εκεί έχουμε καταλήξει σε απάντηση. Αν τα Όσκαρ βραβεύουν το εμπορικό, το μεστό, το «μη ειδικό», τότε ο Τιτανικός ήταν μια ταινία που τουλάχιστον άξιζε τα περισσότερα από τα συγκεκριμένα Όσκαρ που πήρε. Αν τώρα τα βραβεία αυτά τα δούμε σαν βραβεία τέχνης, τότε ναι, ίσως βραβεύτηκε παράλογα, ειδικά σε τομείς όπως το best movie.

Kai telika loipon oxi apokleistika gia sena alla sigouragia mia megali merida, pote kanete kati "oxi gia xalara"? Ta vivlia einai dyskola, oi tainies akatalavistikes, i zwgrafiki vareth kai i glyptiki krya

Να σου πω. Όταν πηγαίνω στη σχολή μου, όταν διαβάζω μαθήματα, όταν ασχολούμαι με το χόμπι μου (υπολογιστές και κινητά), όταν διαβάζω ένα λογοτεχνικό βιβλίο το καλοκαίρι. Πριν όμως κοιμηθώ μια καθημερινή ή την Παρασκευή το βράδυ σε ένα σινεμά προτιμώ να χαλαρώσω και να απολαύσω μια πιο κατανοητή ταινία παρά που μου λέει κάτι καλό, κάτι ατμοσφαιρικό, κάτι ενδιαφέρον παρά να προσπαθώ να κατανοήσω τις «παράλογες» ανατροπές του Mulholland Drive. Προτιμώ να δω έναν Τιτανικό, ένα A Beautiful Mind, ένα American Beauty και όχι το A Space Odyssey. Μπορώ όμως να δεχτώ και την δική σου άποψη, που επιθυμείς να βλέπεις σινεμά με άλλο μάτι. Το καταλαβαίνω, και εγώ βλέποντας το Eyes Wide Shut ίσως μπήκα σε αυτό το κλίμα. Όμως μην απορρίπτεις έναν άλλο τρόπο να βλέπει κανείς σινεμά.

ΥΓ. Παράκληση. Μη γράφετε σε greeklish. Θέλω να διαβάσω και δεν μπορώ. Χρόνια έγραφα και εγώ έτσι, μια απόφαση είναι και μετά τα πράγματα είναι καλύτερα, αν και μπαίνει στη μέση καμιά φορά και ο ορθογράφος του word! :)

Δημοσ.
Να σου πω. Όταν πηγαίνω στη σχολή μου, όταν διαβάζω μαθήματα
Nope,auta ta kaneis giati prepei kai giati tha se voithisoun stin doulia sou.Oso kai na goustareis auto pou spoudazeis mi mou peis oti den tha ekanes ametrites kopanes an tokanes mono gia psyxiki eyxaristisi
όταν ασχολούμαι με το χόμπι μου (υπολογιστές και κινητά)
Nope,EXACTLY epeidh einai to xompi sou to kaneis kai auto "gia xalara"
όταν διαβάζω ένα λογοτεχνικό βιβλίο το καλοκαίρι.
Guess again,AUTO kian einai-opws to theteis-gia xalara. Episis paizei rolo kai to ti vivlio diavazeis etsi?Dioti to Kwdikos Da Vinci as poume den einai kai to pio dyskolo vivlio ever :lol:

Πριν όμως κοιμηθώ μια καθημερινή ή την Παρασκευή το βράδυ σε ένα σινεμά προτιμώ να χαλαρώσω και να απολαύσω μια πιο κατανοητή ταινία παρά που μου λέει κάτι καλό, κάτι ατμοσφαιρικό, κάτι ενδιαφέρον παρά να προσπαθώ να κατανοήσω τις «παράλογες» ανατροπές του Mulholland Drive. Προτιμώ να δω έναν Τιτανικό, ένα A Beautiful Mind, ένα American Beauty και όχι το A Space Odyssey. Μπορώ όμως να δεχτώ και την δική σου άποψη, που επιθυμείς να βλέπεις σινεμά με άλλο μάτι. Το καταλαβαίνω, και εγώ βλέποντας το Eyes Wide Shut ίσως μπήκα σε αυτό το κλίμα. Όμως μην απορρίπτεις έναν άλλο τρόπο να βλέπει κανείς σινεμά.

erwtisi: pisteueis oti den mporeis na ta kaneis ola mazi?Pisteueis oti egw i o dim i o skylos i o konnak xerw gw pou mporei Paraskeui vrady na doume Lynch anti gia Tony Scott exoume mia xegnoiasti zwi,xwris agxos,xwris sxoli,xwris xompi,xwris vivlia kai etsi den mas peirazei na doume mia pio "psycho" tainia? Toxeis dokimasei?Den eimaste xasomerides xerw gw,kaimeis theloume na xalarwsoume pou kai pou alla den tha apofygw ton Tarkofsky-ok,my bad,poly varys indeed-kathe fora pros xarin tou Cameron.Kai na sou pw tin alithia mou?Exw tin aisthisi oti para polloi FOVOUNTAI na doun tetoies tainies apo to agxos mipws den "katalaboun" ti lene kai tous kakoxaraktirisoun oi filoi tous.Eilikrina to pisteuw auto
Δημοσ.
Se 4 meres apo simera ( opws leei k i diafimisi ), tha pextei stin tileorasi gia proti fora mia apo tis kaliteres

γιατι εχω την εντυπωση οτι την ταινια την εχω ξαναδει αλλες τρεις φορες??

• Super Moderators
Δημοσ.
[....]

erwtisi: pisteueis oti den mporeis na ta kaneis ola mazi?Pisteueis oti egw i o dim i o skylos i o konnak xerw gw pou mporei Paraskeui vrady na doume Lynch anti gia Tony Scott exoume mia xegnoiasti zwi' date='xwris agxos,xwris sxoli,xwris xompi,xwris vivlia kai etsi den mas peirazei na doume mia pio "psycho" tainia? Toxeis dokimasei?Den eimaste xasomerides xerw gw,kaimeis theloume na xalarwsoume pou kai pou alla den tha apofygw ton Tarkofsky-ok,my bad,poly varys indeed-kathe fora pros xarin tou Cameron.Kai na sou pw tin alithia mou?Exw tin aisthisi oti para polloi FOVOUNTAI na doun tetoies tainies apo to agxos mipws den "katalaboun" ti lene kai tous kakoxaraktirisoun oi filoi tous.Eilikrina to pisteuw auto[/quote']

Μια και αναφέρθηκε το 'όνομά' μου να επιβεβαιώσω ότι χαλαρά θα προτιμήσω Lynch από Tony Scott. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Και χαλαρώνω σαφώς πιο πολύ με τον Lynch - ακριβώς γιατί μερικά κομμάτια του τα θεωρώ πίνακες ζωγραφικής με κίνηση (ενώ ο Tony Scott μου προκαλεί αισθήματα αναγούλας, στην καλύτερη περίπτωση - εξαιρείται το εξαίρετο The Hunger). Δεν προσπαθώ να καταλάβω όλες τις ταινίες που βλέπω γιατί, όπως είπαν τόσο ο KaizerSoze όσο και ο epote, δεν πρέπει σώνει και καλά να καταλάβουμε τα πάντα, απλώς προσπαθώ να τις απολαμβάνω (δεν είχα καταλάβει, ας πούμε, το Τοp Gun :P - ώσπου διάβασα την περίφημη 'διατριβή' του QT και είδα ότι είναι από τις πιο gay ταινίες...).

Απλά προτιμώ να βλέπω στην τηλεόραση κινούμενους πίνακες ζωγραφικής που αρκετές φορές έχουν και κάτι παραπάνω να πουν (αρκετά έργα του Bergman, ο Peter Greenaway ή ο David Lynch έρχονται αμέσως στο μυαλό) παρά στατικές ψευδο-κουλτουριάρικες επιφάσεις κινηματογράφου για "τους λίγους που θα μείνουν ξύπνιοι" (τα περισσότερα του Αγγελόπουλου και η πλειοψηφία των έργων του Tarkovski έρχονται αμέσως στο μυαλό).

Επαναλαμβάνω πάντως την πάγια θέση μου: πρέπει να μάθουμε να εκτιμούμε τις ταινίες ανάλογα με το κοινό στο οποίο απευθύνονται. Και σε αυτό το σημείο ο Τιτανικός ήταν μεν υπερπαραγωγή (όσον αφορά τα λεφτά που ξοδεύτηκαν για την 'κατασκευή' του) αλλά μπούρδα (όσον αφορά το θέμα και την ανάπτυξή του - αν θέλετε ιστορία αγάπης δείτε το Dead Ringers ή το Damage). Γνώμη μου φυσικά και όπως ξέρετε opinions are like assholes: everybody has one.

Ο σκύλος :)

Δημοσ.

μισό λεπτό επειδή το ακούω συνέχεια ... λέτε οτι βλέπετε για να περάσετε δυο ώρες ευχαριστά - δεν το καταλαβαίνω αυτό - εμείς που βλέπουμε τις περίεργες περνάμε άσχημα ?

Δημοσ.

(pls,elpizw oti eisai arketa exypnos wste na mhn kaneis edit)

Ti akrivos ennoeis ??

An kai polles diafhmiseis exoun arketa endiaferon kallitexniko alla kai se thema marketing, den nomizw oti logw tis eidikis fysis tous kyriws(kai oxi logw tou megethous tous aparaithta) mporoun na SYGRITHOUN KAN me mia tainia kai ti mporei na sou prosferei auti.Kai pali omws,den exeis diafhmiseis pou saresoun poly?Diafhmiseis pou an tis petyxeis stekesai na tis deis?Fantazesai naxes kai epilogi,na mhn xreiazotan na perimeneis mpas kai tyxei na deixei tin sygekrimeni diafimisi?Vlepeis poses diafores kai antifaseis exei to paradeigma sou,diafores omws pou an tropopoiountan tha eixes diaforetiki apopsi kai gia tis diafhmiseis?

I diafimisi gia kapious pu ti spoudazoun k ti 'latrevoun' einai texni, ofeileis na dexteis oti etsi einai to paidi auto, goustarei tis diafimiseis k gia auton mporoun aneta na sigkrithoun me mia tainia. Min apodokimazeis kathe ti.. dexou kapoia pragmata opws dexomai k egw auta pou les oson afora to cinema.

σκοπος της τεχνης γενικοτερα οχι του κινηματογραφου συγγεκριμενα ειναι να δημιουργει συναισθημα, μαθε να διαβαζεις αυτο το συναισθημα και να το αφηνεις να σε γεμιζει, μη προσπαθεις να το εκλογικευσεις με αναλυσεις επι αναλυσεων. Οι αναλυσεις εχουν μια λειτουργια αλλα ΠΟΤΕ σε πρωτη θεαση-αναγνωση και μονο αν ΘΕΣ να τις κανεις και να εισαι προτεημασμενος να βγαλεις τα ΔΙΚΑ σου συμπερασματα, δυο αναλυτες του ελυτη θα πουν διαφορετικα πραγματα για τον ιδιο στοιχο

AUTO akrivos einai pu thelw na pw tosi wra!!!!!! Asxeta me to ti prwtimaei na dei o kathenas (Lynch - Tony Scott) egw auto einai pu kanw meta apo kathe kinimatografiki parastasi, DEN kathomai na psaksw to kathe ti pu sinevene stin tainia. Tin vlepw, tin apolamvanw, mu aresei.. telos!!! K ama afto to theorei kapios 'kako', 'imimetro' e, ok den exw na tou pw tpt allo.

Δεν προσπαθώ να καταλάβω όλες τις ταινίες που βλέπω γιατί, όπως είπαν τόσο ο KaizerSoze όσο και ο epote, δεν πρέπει σώνει και καλά να καταλάβουμε τα πάντα, απλώς προσπαθώ να τις απολαμβάνω (δεν είχα καταλάβει, ας πούμε, το Τοp Gun - ώσπου διάβασα την περίφημη 'διατριβή' του QT και είδα ότι είναι από τις πιο gay ταινίες...).

Gia ton epote ok alla o KaizerSoze den exw katalavei na exei tin idia apopsi, apo tin stigmi pu katakrinei kapious pu den kathode na anlisoun mia tainia.

Δημοσ.

I diafimisi gia kapious pu ti spoudazoun k ti 'latrevoun' einai texni' date=' ofeileis na dexteis oti etsi einai to paidi auto, goustarei tis diafimiseis k gia auton mporoun aneta na sigkrithoun me mia tainia. Min apodokimazeis kathe ti.. dexou kapoia pragmata opws dexomai k egw auta pou les oson afora to cinema.[/quote']

Em,edw einai to zoumi sto astoxo paradeigma sou,den einai o kinhmatografo mono gia kapoious pou tin spoudazoun.Nomizeis oti kapoios apo emas edw spoudazei Kinhmatografo?Ase pou kai auti pou tin spoudazoun tin diafhmisi poio poly tous noiazei PWS egine to diafimistiko trik para TI eixe na pei(pou 99 stis..99 diafimiseis dne theloun na poun tipota)

AUTO akrivos einai pu thelw na pw tosi wra!!!!!! Asxeta me to ti prwtimaei na dei o kathenas (Lynch - Tony Scott) egw auto einai pu kanw meta apo kathe kinimatografiki parastasi, DEN kathomai na psaksw to kathe ti pu sinevene stin tainia. Tin vlepw, tin apolamvanw, mu aresei.. telos!!! K ama afto to theorei kapios 'kako', 'imimetro' e, ok den exw na tou pw tpt allo.

Δεν προσπαθώ να καταλάβω όλες τις ταινίες που βλέπω γιατί, όπως είπαν τόσο ο KaizerSoze όσο και ο epote, δεν πρέπει σώνει και καλά να καταλάβουμε τα πάντα, απλώς προσπαθώ να τις απολαμβάνω (δεν είχα καταλάβει, ας πούμε, το Τοp Gun - ώσπου διάβασα την περίφημη 'διατριβή' του QT και είδα ότι είναι από τις πιο gay ταινίες...).

Gia ton epote ok alla o KaizerSoze den exw katalavei na exei tin idia apopsi, apo tin stigmi pu katakrinei kapious pu den kathode na anlisoun mia tainia.

Ma i diafora einai oti mpaineis exarxis me tin diathesi auti stin aithousa.Ta paidia den sou lene "Ola sto xalaro",sou lene "Kian den tin katalabeis,min tin thewreis tou petamou"
.Den se katakrinw pou den kathesai,katakrinw tin okniria kai tin ypekfygi pou diakrinw kai se sena pou apofeugoun kati pio dyskolo, giati-kai auto einai proswpiki apopsi- fovountai mipws einai vary kai dyskolo kai den to katalaboun.
Δημοσ.

Ta berdepses ligo me ta quote. Anyway,

Ma i diafora einai oti mpaineis exarxis me tin diathesi auti stin aithousa.Ta paidia den sou lene "Ola sto xalaro",sou lene "Kian den tin katalabeis,min tin thewreis tou petamou"

Elpizw na milas genika stous insomniac giati egw toulaxiston den kanw kati tetio, diladi pws ekrines pws egw otan vlepw mia tainia k den tin katalavw tin lew tou peta mu ?? Den nomizw pws anefera pio panw kati tetio. K ama den katalavw kapia tainia den egine k tpt k tha to pw k meta stin parea mu :)

Den eimaste 'kobleksikoi' oute paidakia na korohdevomaste. ;)

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Στο pmw μπορείτε να βρείτες τις εξής version σε dvd

Την Special edition με διπλό δισκάκι στα 15 ευρώ

και Την Collectors Edition με τετραπλό δισκάκι στην τιμή των 22.50 ευρώ...

Εγώ πάντως την τσίμπησα την δεύτερη για δωράκι...

Στο play με την τρέχουσα ισοτιμία ευρώ - στερλίνας βγαίνει 26.32 ευρώ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...