Προς το περιεχόμενο

Δωστε κανενα χερι βοηθειας για να μην παρω καμοια βλακεια

NUKE2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να παρω ενα καινουργιο συστημα και δεν ξερω αν ειναι καλο.Μπορειτε να με βοηθησετε?Θα σας πω τι σκεφτηκα.Θα τον παρω απο το πλαισιο.Δεν λεω να μου πειτε τα παντα αλλα βοηθειστε και ενα που στερειτε γνωσεις και δεν θελει να παρει καμοια πατατα.Οποιος γνωριζει κατι ας το πει.Ευχαριστω παρα πολυ

CPU AMD 64 3200.(Εχει μεγαλες διαφορες απο τις αλλες τον 3000?Νομιζω πως ειναι καλυτερα η AMD η οχι?)

Μητρικη : K8 ASUS (προτεινεται καποια αλλη?)

Ram 512ddr sta 400Mhz

Hardi disk 80GB western digital (Μηπως Seagate?)

SVGA ati9550 256 MB (kati allo?)

DVDRW το NEC (Νομιζω ειναι το καλυτερο)

MODEM USROBOTICS (Νομιζω τα εξωτερικα ειναι καλυτερα και οτι το συγκεκριμενο ειναι πολυ καλο.)

Για οθονη μου ειπαν την ΙΥΑΜΑ TFT 17'' αλλα εγω νομιζω πως η EIZO ειναι σαφως καλυτερη.

Και τελος λεω να παρω τον EPSON R-200 (Τι λετε?)

Ευχαριστω

Δημοσ.

Σε ότι αφορά τη μητρική συμφωνώ για Gigabyte και προτείνω GIGABYTE [GA-7N400PRO2 RETAIL] ΔΑΓΚΩΤΟ !!!

Αγόρασε AMD αλλά OXI 64bit! ΟΧΙ! Δεν θα δεις διαφορά ακόμα !!!

Ένας Athlon XP είναι καλά...

Για DVDRW είτε NEC [3500Α 16X DOUBLE LAYER] είτε ακόμα καλύτερα (για θέμα συμβατότητας) LG [ 4160B 16X DOUBLE LAYER].

HDD : WESTERN DIGITAL 160GB WD1600JB 7200rpm ATA100

Για κάρτα γραφικών μια GIGABYTE RADEON R9250 128MB R925128D

Η υλοποίηση θα μπορούσε να είναι και άλλης εταιρίας. Για αρχή είναι υπεραρκετή!

Ο εκτυπωτής καλός αλλά ίσως έπρεπε να ρίξεις και μια ματιά στην Canon. Δε θες κάτι πιο ποιοτικό να σου μείνει κιόλας; Γενικά στα περιφερειακά εγώ φροντίζω να σκάω πολλά γιατί μου μένουν (πέρα του ότι μου αρέσει η ποιότητα στην εκτύπωση γιατί ασχολούμαι και με φωτογραφία). Η epson είναι ακριβή στα μελάνια της. Το ξέρω γιατί έχω! ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ! Στο παρελθόν έχει συρθεί και στα δικαστήρια με μυνήσεις γι'αυτό.

Το modem σου παραείναι καλό ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ! Πάρε ένα εσωτερικό Crypto και είσαι καλυμμένος. [EXTRA 56K INT PCI VOICE]

Για μνήμη φρόντισε να είναι Kingston Lifetime garranty. Εδώ δώσε βαρύτητα.

Στην οθόνη συμφωνώ με το σκεπτικό σου όπως το διαμορφώνεις ανάμεσα σε αυτές τις δύο μάρκες...ΠΛΕΟΝ!

Και κάτι τελευταίο! Όταν λες Πλαίσιο εννοείς κλασσικά παραλαβή από το μαγαζί ή με παραγγελία μέσω ιντερνετ; Γιατί αν είναι έτσι, ρίξε μια ματιά και στο www.eshop.gr

Αν είναι από μαγαζί ΠΡΟΣΕΞΕ τι κωλοτροφοδοτικό θα σου βάλουν!

Προτίμησε μάρκες όπως Q-Tec, Zalman, Herolchi (από το φθηνότερο στο ακριβότερο - όλα ΤΕΛΕΙΑ στα λεφτά τους)

Όλα αυτά θα σου έρθουν κοντά στα 600ευρώ χωρίς οθόνη.

Δημοσ.

simfwnw me ton CyberWalker ektos apo 2 simeia.....ton AMD(gia mena afou thes 64bito.....parto!) k stin karta grafikwn....an thes na paizeis games tote prepei n anebeis gia na eisai euxaristimenos me to apotelesma.....mia 9800pro tha kanei ti douleia.....(nai xerw oti anebika polles bathmides alla.........its ur call.....egw apla lew gnwmi.

Δημοσ.

...και κάποια πράγματα ακόμα.

ΜΗΝ αγοράσεις SEMPRON!

Η μητρική θεωρώ ότι πρέπει να είναι το πιο γερό κομμάτι πάνω στο μηχάνημα. Αυτό σημαίνει καλές και αρκετές επεκτάσεις, υποστηριζόμενες από καλή υλοποίηση και γερό chipset, όλα όμως ζυγισμένα ΠΑΝΤΑ στις ανάγκες σου.

Αν αποφασίσεις να περάσεις σε άλλη αρχιτεκτονική τότε με τα σημερινά δεδομένα θα δώσεις περίπου 150 ευρώ έξτρα. Βέβαια με ένα τέτοιο σύστημα και επιπρόσθετη την κάρτα που αναφέρει ο φίλος μας παραπάνω (άλλα 150 ευρώ διαφορά, σύνολο 300!) φτιάχνεις μια καλή παιχνιδομηχανή και ανεβαίνεις χοντρικά από το 80 τις εκατό του προηγούμενου συστήματος που σου πρότεινα στο 95% των παιχνιδιών που κυκλοφορούν σήμερα Ελλάδα.

Όπως προείπα έχει να κάνει με τις απαιτήσεις σου. Αν είσαι μέσος gamer προτίμησέ με. Αν θες κάτι extreme τότε πάσο. :D

Δημοσ.

Επισης για οθονη θα σου προτεινω για 17" LG ισως η καλυτερη στην κατηγορια της

Δημοσ.

CyberWalker:

"Προτίμησε μάρκες όπως Q-Tec"

Έλεος.

Τι προτείνεις του παιδιού βρε???

2) Ξέρεις ότι οι Athlon XP δεν παράγονται πλέον & ανικαταστάθηκαν από τους Sempron?

Έχεις υπόψιν σου ότι η αγορά SocketA [ 462 ] motherboard αυτή την στιγμή είναι 100% ασύμφορη?

---------> NUKE

Δεν μας είπες πόσα λεφτά διαθέτεις , τι θα κάνεις στο PC [ gaming? web development? CAD ? ] , για να σου προτείνουμε ανάλογα.

Δημοσ.

diafwnw pws to modem einai para poly, ok mporei se ligo kairo na balei adsl alla giati na mhn dwsei liga eyrw parapanw na parei ena apo ta klaytera modem me sigourous drivers yposthri3h klp, opws eipe kapote ena paidi edw sta forum ta us robotics douleyoun akoma kai se tostiera an ta syndeseis hehehe.

Meta osona fora epe3ergasth den symferie na pareis kati allo ektos apo amd 64 sigoura kai karta grafikwn opws 3anaeipa mia 6800 aplh h le kai mia 9800pro einai pleon arketa fthnes kai se kalyptoun gia toulaxiston 2-3 xronai se 8ema paixnidiwn. Epishs makria apo noname trofodotiko kai fysika kati se 550 kai anw.

Δημοσ.

US Robotics στην Ελλάδα?

Να χαίρεται τις χάλια ταχύτητες?

Με ένα Microcom InPorte , ή ένα Crypto είναι κυριλέ.

Μην λέμε ότι #@#_ μας κατέβει [ no offense ]

Δημοσ.

billpeppas, εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι το Q-TEC ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ είναι πολύ καλό όπως γράφω και παραπάνω. Οι XP φυσικά και το ξέρω ότι αντικαθιστούνται και αυτό ακριβώς θέλω να προλάβω! Κατά τη γνώμη μου η παραγωγή των XP σταμάτησε για να μπορέσει η AMD να προωθήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τη νέα αρχιτεκτονική γιατί ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΦΟΡΗ προς το παρόν (πρόσθετα λεφτά / πρόσθετη επεξεργαστική ισχύς) θα έμενε στα ράφια. Και δε μιλάω για τα 64bit αλλά για τον sempron. Για εμένα η τακτική της ήρθε να λύσει αυτό που λέμε εσωτερικό ανταγωνισμό σε μια εταιρία.

Daredevil, μια εποχή πρότεινα κι εγώ US-Robotics, όταν άξιζε τον κόπο! Όταν πρότεινα το modem σκέφτηκα καλά αυτό ακριβώς που λέει και πιο πάνω ο billpeppas.

Και φυσικά όσο πρότεινα κινούνται κοντά σε αυτά που το παιδί έχει ήδη γράψει. Τόσο σε χρήματα όσο και σε ισχύ. "Το πιθανότερο", σκέφτηκα όταν τα έγραφα, "είναι πως το παιδί ΔΕΝ θα κάνει CAD" [σημείωση : αν κάνει CAD ΔΕΝ τον σώζει μια τέτοια κάρτα γραφικών! Πάμε σε άλλη αρχιτεκτονική κι εδώ και αλλάζει όλο το σύστημα]. "Ε το πολύ πολύ να είναι καλός gamer, άρα θα παίζει παιχνίδια... Τον καλύπτω σε ένα 80% και καλά είναι... Με internet για να ρωτά μάλλον δεν έχει σκοπό να κάνει τίποτα φοβερό αλλά για αργότερα ΟΛΟΙ ΜΑΣ σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο για μια ADSL - ακόμα είναι ασύμφορη για όποιον δεν μπαίνει συχνά και ξεκινάει τώρα με τους υπολογιστές άρα ας προτείνω κάτι που να τον καλύπτει χωρίς να τον δεσμεύει"

Παρόμοιο σκεπτικό ακολούθησα και για το πλαφόν των χρημάτων.

NUKE2, θα πρέπει βέβαια στην περίπτωση που έχεις μια EXTRA πόρωση με κάποιο συγκεκριμένο τομέα να μας το πεις. Αν μόλις τώρα αρχίζεις, ταπινή μου γνώμη ΔΕΝ άξίζει να δώσεις ούτε ΕΥΡΩ παραπάνω για κάτι που ποτέ δε θα χρησιμοποιήσεις.

Και να εξηγηθώ : Όπως και κάθε άλλη αγορά (που δεν κάνουμε κάθε μέρα) έτσι και αυτή αποτελεί επένδυση. Στο χώρο αυτό οι τιμές πέφτουν γρήγορα και οι επιδόσεις αυξάνουν απότομα. Συνεπώς αν δεν έχεις σκοπό πχ. να χρησιμοποιήσεις την extra ισχύ του επεξεργαστή στο βαθμό που της αναλογεί - ακόμα - και πχ. ξεκινήσεις να γίνεσαι 'σκληροπυρηνικός' στο είδος μετά από ένα χρόνο - μη πω δύο - τότε ήδη θα έχεις αναλώσει χρηματικά (σε σχέση με τα μοντέλα της τότε αγοράς) ένα ποσό χωρίς λόγο.

Ο περισσότερος κόσμος επειδή είναι επηρεασμένος από την καθημερινή αγορά και λιγότερο από τον χώρο των pc αυτό δεν το διακρίνει τόσο άμεσα - ειδικά τις πρώτες μέρες που τότε συνήθως γίνεται και η αγορά. Αργότερα φυσικά όσο πιο πολύ χώνεσαι, τόσο πιο έντονα το διακρίνεις. Χρέος όλων μας λοιπόν είναι - χωρίς να σε πρίζουμε και με πολλά-πολλά - να σου προτείνουμε κάτι που να μην το πληρώσεις χωρίς λόγο.

Αν μπορούσες να κατατάξεις τον εαυτό σου σε ένα σύνολο χρηστών, που θα τον κατέτασες; Beginner, Moderate, Expert ;

Δημοσ.

Δεν περιμένουμε τον φίλο που θέλει να πάρει το εν λόγω PC να μας πεί τις απαιτήσεις του , τι θα χρησιμοποιεί , πόσα διαθέτει , etc?

Τον Τειρεσία θα κάνουμε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...