ikaros2 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2004 Έχω καποια DOSάδικα λογιστικά προγράμματα της Singular σε δισκέτες και θέλω να τα εγκαταστησω σε laptop που δεν εχει floppy drive. Τι μπορω να κανω ωστε να τα περασω σε cd και να τα εγκαθιστώ απο 'κει στο laptop και οπου αλλου θελω απο εδω και περα? Υπ' οψιν οτι και desktop το οποιο εχει floppy οποτε μπορω να το χρησιμοποιησω στην προσπαθεια μου για αυτη την "μετατροπη" Ευχαριστώ.
vagpap Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2004 Λογικά κάθε δισκέτα έχει και ένα όνομα με το οποίο το πρόγραμμα εγκατάστασης αναγνωρίζει ποιά είναι. Μπορείς να αντιγράψεις τα αρχεία από κάθε δισκέτα σε καταλόγους με το ίδιο όνομα με την εκάστοτε δισκέτα. Έτσι θα βρίσκει μόλις τελειώνει η μία, την επόμενη δισκέτα. Γινόταν σίγουρα αυτό το κόλπο σε παλαιότερες εποχές DOS όπου είχα τα Win3.11 σε δισκέτες και τα είχα σώσει στον δίσκο μου (130ΜΒ Maxtor που δουλεύει ακόμα!!!).
ikaros2 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2004 Thanx για την ιδεα. Θα το δοκιμασω καποια στιγμη που θα εχω χρονο...αλλα ετσι οπως το σκεφτομαι δεν καταλαβαινω πως ο installer θα πηγαινει στο dir στο δισκο και δε θα ψαχνει στο floppy...
vagpap Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2004 Λογικά ξεκινώντας από ένα directory θα "καταλαβαίνει" σε ποιό δίσκο βρίσκεται οπότε θα αναζητά την επόμενη στον ίδιο δίσκο. Παλαιότερα αρκετοί installers δεν μπορούσαν να δουν την δεύτερη δισκέτα στο B drive παρά μόνο στο A μιας και από εκεί είχε ξεκινήσει... Παλιές εποχές τώρα....
Highlander Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2004 Υπάρχει και το SUBST. C:>subst a: c:\drive_a όπου drive_a έχεις βάλει μέσα τα αρχεία της δισκέτας.
ikaros2 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Thanx, δοκιμσα το trick που προτεινει ο vagpap και επιασε. Και αυτο που προτεινει ο Highlander βεβαια φαινεται να δουλευει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.