Προς το περιεχόμενο

Καλύτερος MPEG2 encoder?

Panahs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ωραία τα μενού στο DVD, όμως αυτό που θέλουμε πιο πολύ είναι η ποιοτικότερη συμπίεση των ταινιών μας (εκτός κι αν κάνω λάθος:?).

Ποιό πρόγραμμα κάνει την ποιοτικότερη συμπίεση mpeg2 (είτε είναι ένας απλός encoder είτε ολοκληρωμένο πρόγραμμα DVD authoring)?

Προσωπικά είδα τον Cinema Craft Encoder και μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα.

Ξέρετε κάποιον καλύτερο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Panahs, κατά γενική ομολογία ναι, o CCE είναι ο νικητής στους mpeg2 encoders. Όταν όμως το bitrate που δίνεις στις επιλογές συμπίεσης αρχίζει να πέφτει κάτω από τα 3500-4000 Kbps, τότε ο υποκειμενικός παράγοντας μπαίνει στο παιχνίδι. Από προσωπικές δοκιμές, σε bitrates γύρω στα 1800-2400 η εικόνα που δίνει ο MainConcept MPEG Encoder μου φαίνεται ελάχιστα καλύτερη, με σημαντική θυσία όμως στον χρόνο συμπίεσης (μέχρι και 2,5 φορές πιο αργός ο MainConcept)

Φίλε parsifal, κι εγώ πιστεύω πως δύσκολα θα βρω καλύτερο encoder από τον CCE. Μίλησες για έναν MainConcept MPEG Encoder και αναφέρθηκες σε bitrates μεταξύ 1800 και 2400. Το DVD όμως δεν κυμαίνεται γύρω στα 6000? Επειδή εγώ αναφέρομαι σε δημιουργία DVD, λογικά ο CCE δεν είναι καλύτερος?

Επίσης επειδή το CCE μόνο κωδικοποιεί και δεν φτιάχνει αρχεία DVD, γνωρίζετε κάποιο καλό πρόγραμμα authoring που να μην επηρεάζει ενδιάμεσα τα κωδικοποιημένα mpeg αρχεία (να μην τα ξανα συμπιέζει εφόσον είναι DVD compliant)? Έχω διαβάσει εδώ μέσα ότι το DVD Maestro είναι πολύ καλό. Μπορεί να κάνει και αυτή την δουλειά?

Μίλησες για έναν MainConcept MPEG Encoder και αναφέρθηκες σε bitrates μεταξύ 1800 και 2400

Boreis na xrisimopoihseis bitrates katw tou 4.000 kai analysh katw tou 720 an gia paradeigma 8es na xwriseis 3.30wres video se ena dvd (pou h poiothta enoeitai 8a einai ligo kakh - logiko) - ta dvd-players ta paizoun kanonika.

Επίσης επειδή το CCE μόνο κωδικοποιεί και δεν φτιάχνει αρχεία DVD, γνωρίζετε κάποιο καλό πρόγραμμα authoring που να μην επηρεάζει ενδιάμεσα τα κωδικοποιημένα mpeg αρχεία (να μην τα ξανα συμπιέζει εφόσον είναι DVD compliant)?

Gia na kaneis m2v/mpeg se dvd (vob) xwris transcoding, kala programmata einai to TMPG Author kai to DVD-lab.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...