Προς το περιεχόμενο

Δεν κάθεται PCI κάρτα γραφικών πάνω σε μητρική!

CyberWalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά είναι πολύ περίεργο αλλά συμβάινει!

Πρόσφατα πήρα από έναν insomniac την ATi Radeon 9200 σε PCI υλοποίηση από την Club3D. Πολύ γαμάτη καρτούλα αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει αυτό για το οποίο την πήρα!

Η μητρική για την οποία προορίζεται (QDI Superb 1 με chipset SiS530 και on-board κάρτα γραφικών) δεν την δέχεται! Αυτή η μητρική δεν έχει AGP θύρα αλλά έχει on-board κάρτα γραφικών την οποία και προσπαθώ να απενεργοποιήσω αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πως!

Την δοκίμασα και σε άλλες δύο μητρικές (για να βεβαιωθώ ότι δεν έχει πρόβλημα) και στην μία δούλευε ενώ στην άλλη όχι!Δε δούλευε σε μια ABIT BE6-II που φέρει το BX440 chipset (και έχει και AGP) αλλά δούλευε σε μια Acomp πολύυυυυ παλιά ATX (επίσης έχει AGP)

Απίστευτο ;!;! :shock: Πάλι καλά που είχα και αυτή την καρτούλα γιατί αλλιώς θα νόμισα καμένη την Radeon! :roll:

Μήπως ξέρει κανείς τι παίζει με τις Superb της QDI ή γενικά με όσες έχουν on-board κάρτα γραφικών; Πως υπερπηδάμε το on-board; Υπάρχει κάποιο jumper;

Δημοσ.

Πράγματι, δεν την δοκίμασα σε άλλη θύρα!

Αυτή τη στιγμή γράφω από άλλο υπολογιστή (έναν υπέροχο centrino φίλου - άσχετο!) και έτσι δεν μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή... Θα το δοκιμάσω πιο αργά και ελπίζω να πιάσει!

Ωστόσο αυτό που λες για το IRQ conflict μου κάνει εντύπωση! Σκέψου ότι εξαρχής την έβαλα συγκεκριμένα στο πρώτο slot των PCI - στην ABIT BE6-II - γιατί όπως γράφει και το manual της έχει IRQ sharing με την AGP... :shock:

Δημοσ.

επισης πρεπει μεσα απο το bios να απενεργοποιησεις την onboard καρτα. δεν θυμαμαι που ειναι αλλα ξερω οτι υπαρχει γιατι ειχα ενα παλιο msi mobo με onboard καρτα

Δημοσ.

den xreiazetai na apenergopoih8ei.Mporei kai me thn on-board arkei na valei PCI first sthn epilogh gia to poia vga 8a xrhsimopoihsei.

Ωστόσο αυτό που λες για το IRQ conflict μου κάνει εντύπωση!

Afto synevaine se paliotera m/b.

Twra h bios update 8es h se allh pci 8yra.

Δημοσ.

Παιδιά έχω βάλει PCI first ως επιλογή και έχω κάνει τέτοιες δοκιμές αρκετές με το BIOS! Επίσης έχω μειώσει και τα MB της μνήμης που δεσμέυει η on-board κάρτα γραφικών από την main memory μήπως και μηδενίζοντάς την, απενεργοποιηθέι. Τίποτα.

Σας ευχαριστώ πάντως για τις μέχρι τώρα προτάσεις! :)

Δημοσ.

Nemo, σε ευχαριστώ, αλλά το έχω δοκιμάσει ήδη αυτό.

kostas_crete, αν χρειαστεί θα σε έχω υπόψην μου. Σε ευχαριστώ που προσφέρθηκες! :)

Δημοσ.

Τζίφος. Δοκίμασα και στις 2 μητρικές να τοποθετήσω την κάρτα στις άλλες PCI αλλά δε γίνεται τίποτα. Καμιά άλλη ιδέα; Καλά δεν υπάρχει κάποιος που να έχει PCI κάρτα σε αυτές τις μητρικές;

Δημοσ.

Daredevil, αυτό περι PCI με V2.1 όντως παίζει και το σκέφτηκα κι εγώ. Πάντως το manual της μητρικής όταν το είχα δει παλιότερα έγραφε κάπου ότι δέχεται hardware με PCI 2.0 compliance (δεν έλεγε κάτι για 2.1)

Από την άλλη έψαξα να δω τι version είναι η Radeon PCI από το manual της αλλά δεν μπορώ να το βρώ πουθενά. Μάλιστα το manual της μιλάει για το AGP μοντέλο!

kostas_crete, σε ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου αλλά τη Δευτέρα που μας έρχεται, ίσως και νωρίτερα, θα έχω στα χέρια μου μια QDI Advance που παρείγγειλα εδώ και λίγες μέρες. Συνεπώς δε θα χρειαστεί, τουλάχιστον όχι ακόμα, να μπεις σε τέτοιο κόπο. Ελπίζω μόνο να κάνει! Διαφορετικά θα υπάρξει πρόβλημα, ε και στην τελική το πολύ πολύ σου φέρνω εγώ την κάρτα γραφικών!

Όπως και να έχει σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο τόσο για τις απαντήσεις σας όσο και για την προσφορά σας! :)

ΥΓ : PCI express πάντως δεν είναι γιατί η club 3D είδα στο site της ότι δεν κατασκευάζει σε αυτή τη μορφή το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά μόνο κάποια άλλα όπως τις Radeon X300, X600, X700 και X800...

http://www.club-3d.nl/productshow_vga.php?gpu_brand=&ordercode=CGA-AIWS92&show=AGP&p=1_full&filter=

Δημοσ.

Σήμερα παραλαμβάνω μια νέα οθόνη. Ίσως είναι θέμα οδήγησης... θα το τσεκάρω και θα σας πω!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...