Gourouni Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2004 Γεια σε όλους!!! Παρακολουθώ καιρό το forum του Insomnia αλλά δεν έχω βάλει ποτέ κάποιο θέμα συζήτησης… Έτσι λοιπόν με τις ανάγκες τις διπλωματικής μου αποφάσισα να απευθυνθώ στους Guru της πληροφορικής!!! 8) Βασικά, τι χρειάζομαι για να φτιάξω έναν Web Server? Από το μυαλό μου περνούνε οι εξής σκέψεις: :arrow: Ένας δυνατός υπολογιστής 24 ώρες το 24άωρο ανοιχτός (και για καλύτερα βάζω και ένα UPS) :arrow: Με λειτουργικό π.χ Windows 2003 Server :arrow: Μια καλή γραμμή Internet (π.χ DSL) με Static IP :!: Και μετά τι είμαι ΟΚ, έχω έτσι απλά έναν Web Server? Υπάρχουν άλλες απαιτήσεις?
StavrosD Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2004 Αναλόγως με τις απαιτήσεις, ίσως και ο υπολογιστής που έχεις σε καλύπτει. Αν θες web server για να αναπτύσεις On-line εφαρμογές, σου αρκεί ο υπολογιστής σου. Εγκαθιστάς τον IIS στα XP (είναι στο CD των windiws, απλά δεν εγκαθιστάται μόνο του, και πρέπει να τον εγκαταστήσεις εσύ) ή χρησιμοποιείς το Visual Studio 2005 το οποίο έχει ενσωματωμένο web server. Αν θες να φιλοξενείς σελίδες, εγκαθιστάς τον IIS ή τον Apache ή όποιον άλλο θες, και παίρνεις και ένα static IP. Ακόμα και με PSTN ή ADSL θα λειτουργεί. Τώρα, οι υπόλοιπες απαιτήσεις εξαρτώνται από το πόσο θα σου κοστίσει το να κλείσει κάποια στιγμή ή αν δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός site. Πες μου για ποιον ακριβώς λόγο το θες, να σου προτείνω λύσεις.
final Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2004 Gia paixnidi vazeis enan Apache server sto pc sou , perneis kai ena dynamic DNS (p.x. dyndns.org) gia na min perneis static IP , kai eisai etoimos. Gia sovari douleia , ena PC me Linux kai static IP DSL kata protimisi. Gia poli sovari douleia (e-shop klp) pigaine se enan epagelmatia (!) , giati 8a eisai online stin Insomnia gia setarismata kai provlimatakia.
Gourouni Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2004 Βασικά η σκέψη για δικό μου Web Server έγινε γιατί αρχικά ίσως υποτίμησα τις απαιτήσεις και το κόστος… (και επειδή πρόκειται για μέρος διπλωματικής εργασίας, ως γνωστό τα έξοδα καλύπτονται με δύσκολους και αργούς ρυθμούς!!!) Όμως δυστυχώς ίσως είναι επιτακτική ανάγκη… :!: Η διπλωματική μου έχει ως εξής : Θα πρέπει να στήσω ένα data logger (συλλέγει δεδομένα από μετρικούς sensors) σε μια περίεργη περιοχή κοντά στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μόνο εκεί, γιατί έχουν εγκατασταθεί κάποιοι αισθητήρες πολικότητας που με το data logger θα διαβάζω τις μετρήσεις τους και θα τις αποθηκεύω σε αρχεία (αρκετά μεγάλο αρχείο και δεν με συμφέρει να το μεταφέρω συνεχώς ανά 20 sec που είναι ο ρυθμός δειγματοληψίας μέσω του διαδικτύου ή με άλλον τρόπο). Ταυτόχρονα με ασύρματο τρόπο θα δέχομαι και άλλες μετρήσεις από 2 εργαστήρια!!! :wink: Να σημειωθεί πως ο όγκος των δεδομένων θα είναι αρκετά μεγάλος αφού όλοι σχεδόν οι αισθητήρες θα πραγματοποιούν μετρήσεις ανά 20 sec… Έτσι με τον καθηγητή μου είπαμε να κοιτάξουμε να στήσουμε έναν δικό μας Web Server κοντά στο data logger που θα φέρνει τα δεδομένα με ενσύρματο τρόπο από τους αισθητήρες πολικότητας και ο οποίος θα φιλοξενήσει την δικτυακή εφαρμογή που θα ελέγχει όλα τα εισερχόμενα δεδομένα, θα τα αποθηκεύει σε βάσεις δεδομένων, θα έχει ένα συγκεκριμένο interface, πολλαπλά επίπεδα διαχειριστών (Administrator κτλ) και θα έχει την δυνατότητα να εμφανίζει στοιχεία από τις βάσεις δεδομένων και να κάνει μερικές εφαρμογές ψηφιακής επεξεργασίας σήματος στα δεδομένα αυτά. Άρα μιλάμε για μια δυναμική σελίδα (PHP ή ASP ακόμα δεν έχω αποφασίσει πως θα σετάρω το σύστημα) και σαν βάση δεδομένων έλεγα να χρησιμοποιήσω την SQL Server που είναι εγκατεστημένη στα Windows 2003 Server Enterprise Edition. Σαν γραμμή internet μπορεί να μου εξασφαλίσει το Πανεπιστήμιο αλλιώς, σκέφτομαι το χειρότερο… χρηματοδότηση από το τμήμα μέσω ΕΠΕΑΕΚ και όταν την πάρω αίτηση στον ΟΤΕ για DSL (χρόνος μεγάλος και γραφειοκρατία ) πάντα με Static IP. Απλά δεν γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες στο πώς να σετάρω των Web Server (Windows 2003 Server) αλλά και με βάση αυτές τις αυξημένες κατά την γνώμη μου απαιτήσεις τι υπολογιστή (με τι χαρακτηριστικά) να ζητήσω!!! Κάθε βοήθεια ή κάθε γνώμη είναι πολύτιμη βοήθεια για μένα γιατί αλλίως με βλέπω αιώνιο φοιτητή!!! Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας!!!
Jheremias Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2004 Δεν το συζητάμε καν τότε. Πάρε ένα pc καλό, πάνω από 500άρι, 512 μνημούλα και έναν 40άρη σκληρό, και βάλτον στην μπριζούλα του πανεπιστημίου. Από Linux γνωρίζεις τίποτα; Bάλε debian (ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/debian) , apt-get install kernel-image-2.6.9-1-686, apt-get update; apt-get dist-upgrade, apt-get install apache mysql και να ο apache και η mysql σε dt. Αφού το στήσεις και εξοικοιωθείς, μετά για πλάκα πειράζεις configurations και security, και βάζεις php και cgi και ότι άλλο θες. Αν όλα αυτά που περιγράφεις παραπάνω ΔΕΝ γίνονται στο linux, γιατί λες κάτι για interactive εφαρμογές που θα κάνουν διάφορα....Οπότε αναθεωρώ. Προσωπικά βρίσκω ΠΟΛΥ πιο εύκολο τον τρόπο αυτό από το να σετάρεις τον IIS σε 2k3. Προσωπική εμπειρία από το ntua σου λέω, που έφαγα πέρισυ (και ακόμα) άπειρες ώρες πάνω από τα pc. Καλή δύναμη με τη διπλωματική σου (ηλεκτρολόγος μηχ. είσαι Θέλουμε url με το project για ακαδημαική μελέτη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.