Alcoholic Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2004 Γειά σας, έχω ένα UPS MGE 800VA Line Interactive με σύνδεση RS232 και USB, το οποίο το αγόρασα τον περασμένο Ιανουάριο και το έχω συνδέσει με USB. Τον Σεπτέμβρη ξαφνικά κάποια ωραία μέρα, άρχισε να κολά (να αργεί υπερβολικά) το BIOS, οπότε με τα πολλά ανακάλυψα ότι το κολλούσε το USB, λόγω UPS ενώ από τα WIN είχε χαθεί το UPS. Δοκίμασα επανεγκατάσταση software, νέα έκδοση του software της εταιρείας, τους drivers της MS χωρίς το εταιρικό software, αλλαγή USB, αλλάγή σύνδεσης με RS232 από USB, αλλάγή OS σε Win2k από WinXp, εκφόρτιση και ξαναφόρτιση του UPS, αλλά τα ίδια :? . Το πήγα από εκεί που μου 'ρθε , και αφού το κράτησαν πάνω από μήνα, μου είπαν ότι το έστειλαν Αθήνα στην εταιρεία και ότι είναι ΟΚ. Με τα πολλά το ξαναέβαλα επάνω, αρχικά δούλεψε, έχει κλείσει σχεδόν μήνα (20-μέρες) αλλά ξαφνικά πάλι τα ίδια και φτου και από την αρχή με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα και συμπτώματα . Σημειώνω ότι ουδέποτε δημιουργήθηκε πρόβλημα με την παροχή τροφοδοσίας του UPS η οποία φαίνεται να μην έχει πρόβλημα, εννοώ ότι δουλέυει κανονικά, εκτός από την επικοιννωία με το pc. Καμμιά ιδέα...?? (γιατί έχω ξεμείνει) Καμμιά αντίστοιχη περίπτωση έχει τύχει σε κανέναν..??
vagman77 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2004 Το δοκιμασες σε κανα αλλο PC? Για κανε μια δοκιμη και πες γιατι υπαρχει πιθανοτητα να μην φταιει το καημενο το ups
dpolal Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2004 Πάντως και από άλλον φίλο στο παρελθόν έχω ακούσει για τέτοια περίπτωση... Επίσης έχω δεί και εγώ σε δικό μου μηχάνημα τρελή συμπεριφορά όταν είχα συνδέσει επάνω του το ups, APC ήταν νομίζω. Δοκίμασε καλύτερα στην σειριακή. Πάντως αν το μηχάνημα ΔΕΝ είναι ανοικτό συνέχεια (24/7) τότε δεν υπάρχει λόγος να το έχεις συνδέσει. Καλύτερα άστω απλά να τροφοδοτεί.
Alcoholic Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2004 eyxaristo gia tis apantiseis. otan egrapsa allagi OS, ennousa allagi mixanimatos apo Win2K se Win XP kai me tin serial den paizei.... Ok, den einai 24/7, opote pragmati isos einai kai peritto na einai synexeia dyndedemeno, alla pos tha katalavo otan pesoun oi mpataries..?? Exo 3-pc's epano sto ups
dpolal Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2004 Ok, den einai 24/7, opote pragmati isos einai kai peritto na einai synexeia dyndedemeno, alla pos tha katalavo otan pesoun oi mpataries..?? Exo 3-pc's epano sto ups Όταν το ups δεν θα μπορεί να κρατήσει ούτε για δευτερόλεπτα τότε θα καταλάβεις ότι είναι ώρα να αλλάξεις μπαταρίες ή ups. Όσο περρισότερο μπαίνει σε λειτουργία τόσο γρηγορότερα θα φθείρονται αυτές. Πάντως αυτό δεν θα συμβεί πριν περάσουν περίπου 2-3 χρόνια. 3 υπολογιστές είναι ίσως too much για 800VA, έχεις και 3 οθόνες επάνω ή μόνο μία;
Alcoholic Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2004 mia othoni, mono, apo to site tis merlin fainotan oti mporei na ta vastixsei... http://www.mgeups.com/selector/ups/ epipleon eipa, den einai 24/7 anoixta.
dpolal Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2004 Sorry για την καθυστερημένη απάντηση... Λοιπόν μην αγχώνεσαι, ο ποιό απλός τρόπος να δεις αν μπορεί να τα κρατήσει είναι να προκαλέσεις μια τεχνιτή διακοπή ρεύματος. (π.χ. κλείσε τον γενικό ή βγάλε το ups από την μπρίζα). Λογικά θα μπορέσει να τα κρατήσει για κανένα 10λεπτο ανάλογα βέβαια με την κατανάλωση. Τώρα σχετικά με την λειτουργία του ups, κανονικά το πρόγραμμα παρακολουθησης του από το pc εκτός από τον έλεγχο της κατάστασης της μπαταρίας περισσότερο χρειάζεται για να κάνει shutdown όταν πέσει το ρεύμα και εσύ λείπεις. Αφού όπως λες δεν τα έχεις μονίμως ανοικτά τότε μπορείς να κάνεις τα εξής δύο πράγματα. Άφησε το έτσι χωρίς σύνδεση. Δοκίμασε να το συνδέσεις σε κάποιον άλλον υπολογιστή και αν διαπιστώσεις ότι πάλι δεν λειτουργεί τότε το πας για επισκευή (πιθανότατα να έχει χαλάσει η usb πόρτα του). Το θέμα είναι τελικά αν θες να βλέπεις την κατάσταση λειτουργίας του ή μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτή. Φιλικά.
georgeadams Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2004 Έχω την εντύπωση πως τα MGE Nova ΔΕΝ έχουν δυνατότητα ελέγχου της λειτουργίας τους μέσω υπολογιστή (δεν έχουν ούτε serial, ούτε usb θύρα).
dpolal Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2004 Έχω την εντύπωση πως τα MGE Nova ΔΕΝ έχουν δυνατότητα ελέγχου της λειτουργίας τους μέσω υπολογιστή (δεν έχουν ούτε serial, ούτε usb θύρα). Mα δεν λέει ότι έχει αυτό το μοντέλλο. Το μοντέλλο του έχει διαθέτει serial+usb.
poulinos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2004 ama den to exeis sinexeia anixto tote den iparxei kai logos na baleis to kalodio.an den feugeis apo to spiti kai afineis to pc anixto kai fobase min klisei apotoma tote min to valeis.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.