doc1000 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 vagpap αφού είναι ΤΟΣΟ καλα προστατευμένα τα DVDs μεταξύ των φύλλων πλαστικού όπως λες και δε χρειάζονται άλλη επίστρωση, γιατί είναι τόσο ευαίσθητα στην παραμικρή γρατσουνιά. Μου έδωσε ένας φίλους μου 1 γρατσουνισμένο του DVD και σε 4 drives που δοκίμασα κανένα δεν μπόρεσε να το διαβάσει... Από τότε είμαι πολύ δύσπιστος και επιφυλακτικός στα DVD media. Είπαμε ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
predator Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 profanws milame gia gratzounia sti katw epifaneia re c doc1000! to paidi sou milise gia tin panw epifaneia ,h opoia kai einai poly kalyterh prostateymenh apo oti sta CD.
Slammer Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 Σωστά, predator, μιλάμε για την επίστρωση στην επάνω πλευρά του DVD. Δεν τιθεται θέμα προστασιας της επάνω μεριάς στα DVD λόγω της τεχνικής σαντουιτς! Δεν εχει καμμια σημασία, αν η επάνω μερια ειναι σκετος καθρέφτης ή ειναι βαμένη με οτιδήποτε (μονο αισθητική διαφορα υπάρχει). Η κάτω πλευρά όμως είναι το ίδιο ευαίσθητη όπως και στα CD. Τελευταία, η TDK παρουσιασε μια νέα επίστρωση για την κάτω πλευρά, που όπως υποστηρίζει τα καθιστά un-scratchable! Τωρα αν αυτο ειναι διαφημιστικό κόλπο και μια ευκαιρία να ανεβάσει λίγο τις τιμές της, αυτό δεν το ξερω.......
cthulhu Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση για τους παλαιοτερους και σοφοτερους του χωρου των εγγραφων σε CD η DVD. Ενας γνωστος εφερε μπολικα δισκακια απο εξωτερικο και μου τα δινει σε τιμες DVD RIDISC 8X 25αδα 12,5? DVD TRAXDATA 8x 25αδα 14? CD TDK 52x 700MB 50αδα 13,5? Αυτος ισχυριζεται οτι ειναι τα ποιο φθηνα της αγορας (για Θεσσαλονικη μιλαμε) Ξερει κανεις κανα μαγαζι (Θεσσαλονικη) με καλυτερες τιμες ; Και κατι ακομα.Να προτιμησω Traxdata η RiDISC; Ξερω οτι τα Ridisc ειναι πολυ καλα,απο την τιμη ομως τα TRAXDATA φαινονται καλυτερα. Επειδη δεν προλαβαινω να γυρισω ολα τα μαγαζια αυτης της πολης και να συγκρινω τιμες,βοηθηστε αν ξερετε κατι παραπανω.Ευχαριστω
gntelmp Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 Έχω το NEC 2500A και έχω παρατηρήσει ότι οταν γράφω με 8x, στην επιφάνεια του DVD δημιουργείται ένα σημάδι, σαν να είναι καμένο. Δημιουργείται στο ίδιο ακριβώς σημείο, σε όλα τα DVD. Υποθέτω ότι οφείλεται στο ότι αλλάζει η ταχύτητα απο 4x σε 6x και μετά σε 8x. Τα DVD διαβάζονται κανονικά όμως δεν ξέρω σε μερικούς μήνες τι θα γίνει. Συμβαίνει σε κάποιον άλλο αυτό ή μόνο εγώ έχω το προνόμιο?
predator Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 mpa file mou , egw grafw pleon mono se 8x ston NEC 3500 mou ta TY apo e-shop kai den exw dei kanena simadi. isws ftaine ta diskakia pou xrhsimopoieis h einai elatwmatiko to drive sou. exw tin 4.17 firmware tis "spasmeni"
doc1000 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 cthulhu για τα δισκάκια που ρωτάς (για Θεσ/νικη πάντα). DVD RIDISC 8X 25αδα 12,5? --> Τόσο ακριβώς τα έχει και το μαγαζάκι "Extra" στη Θεσ/νικη κοντά στην Καμάρα (K. παλαιολόγου). Αυτά πήρα κι εγώ και είναι πάρα πολύ καλά αφού με το πρόγραμμα CDRinfo είδα ότι είναι κατασκευασμένα απ' την TDK και γράφονται στο δικό μου Pioneer μέχρι 12Χ ! DVD TRAXDATA 8x 25αδα 14? --> δε θυμάμαι τιμή, αλλά καλύτερα απ' τα Ritec ΔΕΝ είναι. CD TDK 52x 700MB 50αδα 13,5? ---> δε θυμάμαι τιμή αν και με 11,80 παίρνεις philips gold που είναι απ' τα καλύτερα πιστεύω. Θα ψάξω και για το φυλλαδιάκι με τις τιμές και αν το βρω θα σου πω ακριβώς και για τα Traxdata και TDK.
cthulhu Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 doc1000 το ξερω το "Extra" αλλα εχω καιρο να πατησω. Αν ειναι ιδια τιμη τοτε ΟΚ,θα προμηθευτω καμια 200 ridisc απο τον δικο μου.(να του κανω και σεφτε του παιδιου) Σε ευχαριστω πολυ για την γρηγορη απαντηση.
nektarios1973 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση για τους παλαιοτερους και σοφοτερους του χωρου των εγγραφων σε CD η DVD. Ενας γνωστος εφερε μπολικα δισκακια απο εξωτερικο και μου τα δινει σε τιμες DVD RIDISC 8X 25αδα 12' date='5? DVD TRAXDATA 8x 25αδα 14? CD TDK 52x 700MB 50αδα 13,5? Αυτος ισχυριζεται οτι ειναι τα ποιο φθηνα της αγορας (για Θεσσαλονικη μιλαμε) ma i times apo ta dvd den einai ftines misi euro to ena vgeni :? giati den pernis ta tayio? Ξερει κανεις κανα μαγαζι (Θεσσαλονικη) με καλυτερες τιμες ; Και κατι ακομα.Να προτιμησω Traxdata η RiDISC; Ξερω οτι τα Ridisc ειναι πολυ καλα,απο την τιμη ομως τα TRAXDATA φαινονται καλυτερα. Επειδη δεν προλαβαινω να γυρισω ολα τα μαγαζια αυτης της πολης και να συγκρινω τιμες,βοηθηστε αν ξερετε κατι παραπανω.Ευχαριστω[/quote']
nektarios1973 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 DVD RIDISC 8X 25αδα 12,5? DVD TRAXDATA 8x 25αδα 14? ma i times apo ta dvd den einai ftines misi euro to ena vgeni :? giati den pernis ta tayio?
vagpap Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 γιατί είναι τόσο ευαίσθητα στην παραμικρή γρατσουνιά Η απάντηση είναι απλή. Πυκνότητα δεδομένων. Σκέψου ότι σε ίδια επιφάνεια χωράνε περίπου 6,5 φορές περισσότερα δεδομένα. Η ακτίνα του laser του DVD είναι πολύ λεπτότερη από αυτή του CD, οπότε και η παραμικρή γρατζουνιά μπορεί να προκαλέσει τη διάθλασή της --> χάσιμο focus --> read error.
doc1000 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 Ta cd TDK επίσης τα έχει 13,5 euro στην 50αδα το "Extra". Οπότε μπορείς να τα πάρεις κι αυτά στην ίδια τιμή απ' τον φίλο σου. Τα Traxdata DVD το "extra" τα έχει στην ίδια τιμή με τα Ridisc αλλά είναι 4Χ.
predator Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2004 3exna ta ola kai pare TY apo eshop me 0,29 to ena!
cthulhu Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2004 DOC1000, απ'οτι καταλαβα ο φιλος μου "αντεγραψε" τις τιμες του "extra".τελος παντων,τωρα τον ειπα για 200 ridisc.Δεν πειραζει,ιδια τιμη ειναι .Ευχαριστω παντως. Ρε συ PREDATOR,τα TY -R 8x το e-shop τα δινει 0,77.Αυτα που μου προτεινεις ειναι κατ'αρχας +R 4x (οχι οτι αυτο ειναι κακο) αλλα ΔΕΝ ειναι made in japan. Ασε που τα μεταφορικα (λιγα μεν,υπαρκτα ομως) θα τσιμπησουν και λιγο την τιμη.(χοντρα χοντρα,για 200 δισκακια θα παει επιπλεον 0,10). Δεν νομιζω να εχει κανα μαγαζι Θεσσαλονικη να δινει TY. Και κατι τελευταιο μην σας ζαλιζω.Ενας αλλος φιλος πηρε 50αδα CD verbatim 48x με 9?!!! Τον ειπα ηδη να παρει καμια 200αρια για μενα.
nektarios1973 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2004 ayta pou protini o predator einai +R 4x ala grafonte se 8x, me liga logia agorazis dvdr 8x kai ta plironis se timi 4x. kai ((einai)) made in japan, poios sou pos den einai?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα