Dr. Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2004 kai ta maxell made in japan einai kai den nomizo oti kapoios katigorise ta TY apla eipame oti kikloforoun kai merika fake stin agora afto den simainei oti ta TY den einai kala.
Slammer Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2004 Παντως, οφειλουμε να αναγνωρίσουμε οτι η ΤΥ εχει κρατήσει πολύ καλή ποιότητα χωρίς να ειναι πιο ακριβη. Τα δισκάκια παραμένουν κορυφαία και κατασκευάζονται στην Ιαπωνία. Ανησυχω λιγο... μετα την παρακάτω ειδηση (πηγη cdrinfo.com) Second-tier manufacturers of optical discs in Taiwan, faced with price cuts by competitors in China, have been forced to reduce their OEM quotations for 4x DVD+R/-R discs to US$0.15, a price that is lower than the industry?s current average production costs of US$0.16-0.17, according to Taiwan makers of optical discs. With the OEM price of 4x DVD discs dropping to US$0.15, some second-tier Taiwan makers have suspended part of their production, while even smaller firms have suspended all of their production, the makers explained. Taiyo Yuden, a leading Japanese producer of DVD discs, has also been negatively affected by the dramatic decreases in OEM prices, and the company recently visited Taiwan to pursue strategic partnerships with Taiwan makers, the makers said. Λετε να αρχισουν να εμφανιζονται επίσημα TY-fakes?
doc1000 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2004 ta sigkekrimena pantws mono maimou pou den einai.to leei allwste kai to Info Tool. ayto de mporeis na to 3egelaseis. Συγγνωμη αλλα και τα μαιμού TY (Mirror) κι αυτά ΤΥ γράφουν στο infotool Αμα δεν έγραφαν TY τί σόι μαιμού ΤΥ θα ήταν? Λες και έχουν από πάνω καμια ψεύτικη στάμπα ΤΥ ... Επίσης μου εκανε εντύπωση στον κατάλογο της Diskimpex ότι είχε ΤΥ+R 4Χ without logo -->0' date='26+φπα και αμέσως από κάτω πάλι ΤΥ+R 4Χ without logo ---> 0,36+φπα Αντίθετα τα Τhat's 4x me ceramic coat έχουν 0,51+φπα Τα δε Τhat's 8X με ceramic coat έχουν 0,69 +φπα ! ayto pou metraei einai h epistrwsh sti pleyra pou grafetai! to apw panw einai frou frou kai arwmata! Τώρα φίλε predator γιατί η That's προτιμάει να βάλει ceramic coat? Αν θεωρείς την προστασία φρου-φρου?... Εγώ απ' ότι είχα διαβάσει η ευαίσθητη επιφάνεια είναι η πάνω και όχι η κάτω!... diavasa edo sto forum to sxolio kapoiou pou elege pos den tou aresoun ta tayio xoris logo giati einai kai i dio epifanies idies kai den kserei me poia epifania na to valei sto dvd recorder loipon protino ston agapito filo na paratisi to athlima me ta dvd recorder kai na paei gia psarema!!!. Δε συνηθίζω να απαντάω στο κάθε 15χρονο που επειδή έμαθε να γράφει 1 cd, το παίζει hacker και τα συναφή. Βέβαια επειδή η ειρωνία απευθύνεται σε μένα να σου πω ότι μπορεί να μην είμαι hacker αλλα όταν είχα πρωτοπάρει πριν χρόνια το πρώτο μου cdrecorder εσύ μάλλον ακόμα ψάρευες.... Και επειδή η μνήμη σου σε απατάει να σου θυμίζω πριν κάποια χρόνια που το Πλαίσιο έφερνε κάτι φθηνο-δισκάκια που όντως η απόχρωση και απ' τις 2 πλευρές ήταν σχεδόν ίδια, ασημι. Έχω μάλιστα την εντύπωση ότι όπως και να τα έβαζες τα συγκεκριμένα τα έγραφε. Βέβαια στα DVDs δεν υπάρχει θέμα μπερδεματος μιας και έχουν μωβ απόχρωση από κάτω. Πάντως τα συγκεκριμένα δισκάκια του Πλαισίου έκαναν με το παραμικρό άγγιγμα δαχτυλιές, και μετά από λίγο διαστημα έκανες την προσευχή σου να τα διαβάσει το drive... Βέβαια το να χάσεις μια ταινία δεν είναι και σοβαρό θέμα, οπότε και χωρίς coat na είναι το δισκάκι δε χάλασε ο κόσμος. Θα το χρησιμοποιούσατε όμως για πολύτιμα δεδομένα? Εγώ ακόμα και σε TDK λέω να κάνω άλλο 1 backup. Γι' αυτο ηρεμία. Όλοι την καλύτερη προσφορά αλλά και αξιόπιστη λύση ψάχνουμε.
Dr. Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2004 doc1000, file mou simfono apolita mazi sou i epistrosi einai ontos to pan se ena CD/DVD auto prospathousa na exigiso ki ego se merikous filous.
nektarios1973 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2004 ti eytixia file doc pou me ekanes 15ari , distixos omos eimai to 1973 genimenos to leei kai to onoma mou kai malon eimai 32 ,a kai pliroforiaka ton proto ypologisti mou ton pira to 1987 kai itan enas Amstrad 6128, den ksero an ton ksereis, telospanton den eixa kai den exo tin diathesi na eironeyto kanenan ala kapoia sxolia edo einai telios asxeta, an ena dvd xoris logo einai ligotero aksiopisto apo ena dvd me logo tote den tha ipirxe oute mia periptosi sto ekatomirio na to vgalei stin kikloforia mia etairia san tin tayio yuden, den iparxi logos na xalasi to onoma tis pistevo kai to idio isxy kai gia to e-shop,
predator Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2004 egw gia allh mia fora apla 8a simfwnisw me ton nektarios1973!
Slammer Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2004 Τώρα φίλε predator γιατί η That's προτιμάει να βάλει ceramic coat? Αν θεωρείς την προστασία φρου-φρου?... Εγώ απ' ότι είχα διαβάσει η ευαίσθητη επιφάνεια είναι η πάνω και όχι η κάτω!... . Στα DVD δεν συμβαίνει αυτό. Για τα CD εχεις δικιο, όντως η επανω πλευρά ηταν σημαντική γιατι υπήρχε μονο ενα φυλλο πλαστικου πανω στο οποίο έμπαινε με τη σειρά, το υλικό εγγραφής, ή ανακλαστική επιφάνεια και πάνω πάνω η βαφη-coat. Αν "πληγωνες" την επάνω επιφάνεια σιγουρα πάθαιναν ζημιά και οι άλλες επιστρώσεις. Mε τα DVD δεν συμβαίνει αυτό, όλα τα DVD (αυτα που εχω δει τουλάχιστο) αποτελούνται απο δύο φυλλα πλαστικού που μεσα, σε στυλ σαντουιτς, εχουν τη στρωση εγγραφής και την ανακλαστική επιφάνεια. Η βαφή-σταμπα μπορεί να είναι είτε μέσα και αυτή είτε στο επάνω μέρος του εξωτερικού πλαστικού. Δεν τίθεται λοιπόν θέμα αλλιωσης της επάνω επιφάνειας. Ισως το μόνο πρόβλημα μπορεί να ειναι, αν η κατασκευή ειναι φτηνιάρικη, να υπάρχει πρόβλημα ξεφλουδίσματος. ΥΓ: Τα ΤΥ με τον καθρέφτη, ειναι διπλου πλαστικού. Δεν εχω βρει DVD με μονο φυλλο, ακόμα και τα princo διπλά ειναι....
Dr. Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2004 nektarios1973, ego gia na mi parexigitho, den simfonisa me ta legomena tou doc1000 gia sena, apla gia tin apopsi tou me ta DVD epifanies klp ok? Kai mena me lene Giorgo, eimai gennimenos to 1969 kai prospatho na kano therapeia apexartisis apo tous ypologistes.................distixos den ta katafera .
nektarios1973 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2004 no problem file mou. ego exo egatalipsi tin apeksartisi apo ta pc giati den eixa apotelesma pantos ta protimo apo to tsigaro i to kafenio kai as griniazi kamia fora i gineka mou
doc1000 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2004 Εντάξει παιδιά δημοκρατία έχουμε και ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του. Πάντως όπως εγώ δε σας πείθω με τίποτα ότι η κεραμική επίστωση παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια, το ίδιο κι εσείς δεν πρόκειται ποτέ να με πείσετε ότι το bulk διαφανές δισκάκι (ακόμα και ΤΥ) είναι το ίδιο ποιοτικό με ένα με επίστρωση. Εμένα ΔΕ μου γεμίζει το μάτι βρε αδερφέ! Και δόξα το Θεό μπορώ να δώσω και 10-20 λεπτά παραπάνω να αγοράσω ένα επώνυμο TDK/Verbatim με επίστρωση. Eξάλλου για τα 3-5 DVD που γράφω το μήνα δε γίνεται θέμα. Αν έγραφα 50αδα τη βδομάδα όπως μερικοί ίσως να το σκεφτόμουν. kavaliotis δοκίμασα κι εγώ τα Ridisc-R 8x που πρότεινες απ' το μαγαζάκι "Extra" και όντως το DVD-identifier βγάζει manufacturer TDK και ΤΤG02. Γράφονται μάλιστα μέχρι 12Χ στο δικό μου Pioneer!
gregory_867 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2004 Ola ta 4x dvd einai stock gia auto einai toso xamiles times me liga logia parte osa taiyo yuden mporeite giati meta tha paei standar 0.50. Gia ta sony ti gnomi exete?exo bri dvd+r bulk bevea me 0.30 Exo aporia giati ta dvd+r einai toso ftina se sxesi me ta dvd-r ???
nektarios1973 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2004 epeidi ta dvd-r exoun perisoteri zitisi, logo tou oti exoun vgei poli prin ta dvd+r ta pezoun kai i perisoteres palies siskeves, einai pio diadedomena ta dvd-r diladi, pistevo pos ayto einai
vagpap Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2004 Όπως ήδη έχει ειπωθεί, είναι διαφορετικός ο τρόπος κατασκευής των DVD-CD. Απλά μπορείτε εύκολα να το διαπιστώσετε σπάζοντας από ένα. Η επίστρωση που έχει το CD θα μείνει σταθερή στα κομμάτια του (έτσι και η άποψη ότι χρειάζεται στάμπα από πάνω), ενώ το DVD σπάζοντας το μπορείς να ξεκολλήσεις τους δύο δίσκους πλαστικού και να βγάλεις από μέσα την επίστρωση. Όσο για το ceramic που βγάζει η That's, δεν έχω διαπιστώσει διαφορές στην ποιότητα σε σχέση με τα απλά That's (με την λευκή στάμπα καθώς και με αυτά χωρίς στάμπα καθόλου, ματ ή γυαλιστερά). Προσωπικά επιλέγω TY ακόμα και αν τα παίρνω ακριβότερα από το e-shop αφού μπορώ να πεταχτώ στην Disk Impex, και αφού με έχουν σκλαβώσει με την εξυπηρέτησή τους εδώ και 3 χρόνια που αγοράζω από εκεί (Professional για CD και That's no logo για DVD).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα