Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με DMA σε LG dvd recorder

^BOOMBOOM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και ενώ όλα ήταν μια χαρά, πάω να γράψω ενα δισκάκι και μόλις πατάω το write στο nero express μου βγάζει ενα ταμπελάκι και μου λέει πως είναι απενεργοποιημένη η ρύθμιση για DMA στο συγκεκριμένο drive.

Λεω ΟΚ δεν έγινε και τίποτα και το δισκάκι γράφτηκε κανονικά, ΑΛΛΑ μαζί με το veryfing data έκανε πάνω απο μια ώρα σε 4Χ ταχύτητα !! (το recorder είναι 16Χ αλλα τα δισκάκια Taiyo Yuden είναι 4Χ και μου τα γράφει σε 4πλή).

Εψαξα το system device manager και στο BIOS αλλα δεν κατάφερα πουθενά να την ενεργοποιήσω, ειδικά σε αυτή το IDE channel το DMA είναι ανενεργό παρόλο που απο το BIOS έχει επιλεγεί ( σε auto, απο επιλογές auto/disabled που έχει)

Το κουφό είναι πως δεν θυμάμαι να άλλαξα τίποτα, εκεί που έγραφε μια χαρά μου παρουσίασε αυτό το πρόβλημα :(

Καμία ιδέα?

Δημοσ.

Είναι "feature" των Windows... Όταν σε επανειλημμένες προσπάθειες ανάγνωσης αντιμετωπίσουν σφάλματα, απενεργοποιούν το DMA. Το κακό είναι ότι δεν ενεργοποιείται πάντα ξανά από τη διαχείρηση συσκευών. Πρέπει να καταργήσεις τον δευτερεύοντα δίαυλο IDE (εκεί δεν το έχεις το DVD;) και κατά την επανεκκίνηση θα τον ξαναεγκαταστήσουν τα Windows.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...