Rightman Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 Στο PopularScience διάβασα το εξής: «H πλήρης αποφόρτιση των μπαταριών λιθίου-ιόντος τις γερνάει πρόωρα. Αντίθετα φορτίστε τες συχνά και διατηρήστε τες ψυχρές(όχι σε ψυγείο)»SUZANNE KANTRA-KIRSCHNER. Εγώ πίστευα το ακριβώς αντίθετο.
bartenderas Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 Ναι μου φαίνεται λογικό. Άλλωστε το πλεονέκτημά τους έναντι των παλιότερων Ni-Cd είναι ότι δεν παρουσιάζουν το φαινόμενο μνήμης. Άρα γιατί να περιμένεις να ξεφορτιστεί? Με άλλα λόγια δεν κάνει να τις "ξελιγώνεις". Αυτό που ακούγεται, και που δεν ξέρω αν ισχυει, είναι απλά ότι πρέπει να τις αδειάζεις μια στο τόσο. Το ίδιο ισχυει και για τις νέου τυπου μπαταρίες που όλο και αποκτούν έδαφος, τις Λιθίου Πολυμερών.
Tsunami Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Και οι περισσότεροι ακόμα και από τα σέρβις των εταιρειών λένε το εντελώςαντίθετο.Δηλ. οτι καλύτερα είναι να αποφορτίζεται πλήρως το κινητό και μετά να το φορτίζεις
billpeppas Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Στις λιθίου , καλύτερα είναι να φορτίζονται πρωτού αποφορτιστούν πλήρως. Και στην μέση να είναι , δεν υπάρχει πρόβλημα [ τόσο το καλύτερο μάλιστα ] Επίσης να ξέρετε πως λειτουργούνε πιο καλά υπό ζέστη [ ιδ. θερμοκρασία 30C ] Πλήρη αποφόρτιση μιας μπαταρίας λιθίου , συνιστάται να γίνεται κάθε 6μηνο. Μια φορά μόνο. Και η επόμενη φόρτιση να είναι 14ωρη.
FELIX Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 oi li8iou den prepei na adeiazoun entelws oute na fortizonte an exei adeiasei ligotero apo to 10%.
dpolal Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Εγώ πάντως που στο παμπάλαιο μου ΝΟΚΙΑ 7110 είχα μπαταρία ιόντων λιθίου ακολουθώντας τον κανόνα της φόρτισης - λειτουργίας μέχρι να αδειάσει - φόρτιση κατάφερα με την ίδια μπαταρία να βγάλω 4 χρόνια Μπορεί στο τέλος να είχε περιοριστεί η αυτονομία σε δύο το πολύ ημέρες (με ήπια χρήση) αλλά πιστεύω ότι αυτό βοήθησε.
Highlander Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Εγώ πάντως που στο παμπάλαιο μου ΝΟΚΙΑ 7110 είχα μπαταρία ιόντων λιθίου ακολουθώντας τον κανόνα της φόρτισης - λειτουργίας μέχρι να αδειάσει - φόρτιση κατάφερα με την ίδια μπαταρία να βγάλω 4 χρόνια Μπορεί στο τέλος να είχε περιοριστεί η αυτονομία σε δύο το πολύ ημέρες (με ήπια χρήση) αλλά πιστεύω ότι αυτό βοήθησε. Μία από τα ίδια. Μέχρι που την άνοιξη το έβαλα στον πάγο αφού η Motorola μου έκανε δώρο ένα MPx200. Δυστυχώς όμως η μπαταρία στο νέο μου κινητό είναι πρόβλημα. Δεν κρατάει περισσότερο από 2 ημέρες. Και αυτό με το ζόρι...
FELIX Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 sta kinhta opws kai stis perissoteres syskeves me li-ion to software tous ta klinei otan h mpataria pesei katw apo ena epi8ymito epipedo-orio.ayto den shmenei omws oti h mpataria einai entelws adeia,an thn metrhsoume exei akoma kamposh energeia,oxi omws ikanh gia na doulepsei h syskeyh.oso gia to 7110..makari na ebgenan kai alla kinhta me toso megalh aytonomia,mazi me to 6110 htan koryfh sto 8ema ayto.se alles periptwseis omws opws montelismo vazoume emeis ta oria efortishs kai an ta katevasoume poly,katw apo ta 5v gia paradeigma se pack twn 9,6v yparxei periptwsh na xalasei h mpataria
Michalakhs Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2004 guys 6310i espassa ola ta rekor... to eixe h mana mou to kin kai den to douleve katholou...apla itan anoixto... 22 meres mpataria kai 2 sronia sthn plath toy
dreaming123 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2004 Και εγώ με το 6310i περνάω μια εβδομάδα και την μπαταρία την έχω 3 χρόνια!!!Την φορτίζω όταν έχει 1-2 γραμμές για να ξεφορτίσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.