as223 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 Ε ναι λοιπον δεν κανω πλακα! Ξεχασμενο σε μια παλια αποθηκη βρεθηκε ενα laptopακι με επεξεργαστη 486 στα 33MHz, με 12MB RAM και σκληρο 300 ΜΒ Δεν εχει ενσωματωμενο CD-ROM, παρα ενα ολοκληρο θηριο (πιο μεγαλο σε ογκο απο το ιδιο το laptop) που συνδεεται παραλληλα! Το μονο προβλημα του ειναι η οθονη, στη βαση της οποιας εχουν σπασει τα "μεντεσεδακια" (ή οπως αλλιως λεγονται τελοσπαντων) και την στηριζω στην πλατη μιας καρεκλας Εχω σκοπο να το φτιαξω, αλλα δεν ξερω πώς Το μηχανηματακι ειναι γλυκυτατο, και δεν σκεφτομαι σε καμια περιπτωση να το πεταξω ή να το πουλησω (θα πιασει και πολλαααααααααααα ) Πειτε μου ομως, τι μπορω να στησω επανω? Θα μπορουσε να στηθει καποια διανομη linux ισως, με καποιο υποτυπωδες γραφικο περιβαλλον? Και με ποιον τροπο, αφου δεν υπαρχει τροπος να bootαρει απο CDROM, και στο desktop δεν εχω floppy drive για να φτιαξω bootdisk... Θα μπορουσε να γινει ισως μεσω ενος parallel2paralllel δικτυου?
Directx Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 Αχ! Εποχές.. στην θέση σου θα του πέρναγα τα Windows 3.1 (αν δεν τα έχει ήδη επάνω) μαζί με το MS-DOS 6.22 (κλασσικό) και ύστερα θα έπαιζα μαζί του διάφορα παλιά αλλά αγαπημένα παιχνίδια που δεν τα πάνε καθόλου καλά με τους νεους υπολογιστές μας Με Linux δεν ασχολούμαι οπότε .. Υ.Γ. Τι μάρκα είναι; Τι οθόνη έχει (DSTN ή TFT / Color ή Mono) και πόσες ίντσες; Έχει κάποιο ενσωματωμένο mouse (πχ. trackball ,κάποτε ήταν πολύ της μόδας); Δες μήπως από το BIOS του μπορείς να κάνεις CD-BOOT (λέμε τώρα, άραγε το BIOS είναι custom ή Phoenix –φοριόντουσαν αρκετά τότε στα laptop)..
as223 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 Ρε συ ειναι γλυκα... Μπορω πολυ ευκολα να το χαρακτηρισω ΑΧΡΗΣΤΟ αλλα ειναι γλυκα! Ουτε για γραφομηχανη δεν χρησιμευει γιατι το πληκτρολογιο ειναι τοσο σκληρο και δυσχρηστο που δεν μπορω να πληκτρολογησω σωστα μια λεξη!!! Η οθονη του πρεπει να ειναι TFT. Εχει στημενα win95 που τρεχουν αποκλειστικα σε αναλυση 640x400 (προσοχη 400 και οχι 480) με 256 χρωματα!!! Παντως το Wolfenstein το παιζει και μαλιστα ανετα!!! Το BIOS δεν πρεπει να ειναι προσβασιμο... Παταω DEL αλλα δεν μπαινει, και δεν γραφει στην οθονη για αλλο κουμπι... Με εχει πιασει μια νοσταλγια, θυμηθηκα τις ωραιες εποχες του 386 μου (σνιφ)... Ασχημο πραγμα να εισαι pc-maniac και ρομαντικος ανθρωπος ταυτοχρονα edit: Ειναι μαρκας SIEMENS και το BIOS ειναι Phoenix edit2: Ανεβασα στον pathfinder 3 φωτογραφιες: http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/aliakmwn/28403/334988 http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/aliakmwn/28403/334991 http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/aliakmwn/28403/334992
kx5 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 Κάποτε ένα τέτοιο ήταν το όνειρο μου EDIT: Για τους μεντεσέδες μπορείς να αυτοσχεδιάσεις. Είναι ο μόνος τρόπος.
as223 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 EDIT: Για τους μεντεσέδες μπορείς να αυτοσχεδιάσεις. Είναι ο μόνος τρόπος. Οντως τελικα κατι τετοιο θα γινει Δεν βιαζομαι ομως
Directx Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Πολύ γλυκό.. αυτό κάποτε ήταν αρχηγός! Λοιπόν στο Phoenix BIOS του παμπάλαιου Mitac 486 μου έμπαινα τόσο κατά το POST όσο και αφού είχε φορτώσει το DOS πατώντας τα πλήκτρα Ctrl+Alt+S και όχι τα κλασσικά DEL ή F1 (απίστευτο και όμως αληθινό να μπαίνεις στο BIOS και μετά το POST σε Command Prompt) ..
as223 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Για πειτε μου τωρα: θα μπορεσω να κανω κατι με linux?
Highlander Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Πω πω... Φοβερό. Είναι άψογο. Σε ζηλέυω. Έχω και εγώ ένα Laptop Panasonic με ενσωματωμένο εκτυπωτή και LCD οθόνη. Δυστχώς δεν λειτουργεί, από βλάβη στο τροφοδοτικό του μάλλον. Περιμένω να συναντήσω κάποιον με μεράκι μήπως και στο φτιάξει.
dimitris__ Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Ασε τα win 95 ώς έχουν. Οτιδήποτε άλλο θα σου κάνει την εμπειρία χειρότερη. Απλά κοίταξε μήπως έχει κανένα άδειο slot για μνήμη και ζήτα στο forum. Μπορεί να έχω και γω να σου δώσω (τσάμπα εννοείται).
Highlander Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Αν παίρνει EDO (έτσι τις λένε από ότι θυμάμαι) έχω και εγώ. Δεν ξέρω όμως αν κάνουν για το συγκεκριμένο...
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 pwpwpwpwpwpwpw wraiotato einai h koumoutsa to drive pou exei gia cd-rom einai markas 10000000000000% Toshiba!! Eixa kai gw ena to idio kai me evgaze panta apo ta rouxa mou otan h8ela na kanw audio extraction!!! Den h8ele se kamia periptwsh to tote 6x cdrom na kanei extraction se >1.0x taxythta..... to laptop wraio to ide-cdrom EFIALTHSSSSSSSSSSSSSSSSSs!
Billman Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2004 An kai exeis mono 12MB RAM epanw... Dokimase na tre3eis this OS: http://www.menuetos.org Mia disketoula kai eisai etoimos May the Force be with ya...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.