gmeles Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 Έχει κανείς περάσει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από μιά βάση σε άλλη σε VB.NET; ;Έχω δύο βάσεις και θέλω σε πραγματικό χρόνο ( delay < 5 sec) να περνάει δεδομένα από την μία βάση στην άλλη. Ξέρει κανείς πως γίνεται;
javanidhs Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 υποψιαζομαι (εκτος αν αγνοω κατι) οτι θελεις εναν μεσαζοντα! ενα προγραμμα δηλαδη το οποιο θα αναλαβει να στελνει τα SQL commands που δεχεται η πρωτη ..και στην δευτερη!θα βρισκεται αρχιτεκτονικα στην μεση...και θα ξυπναει καθε φορα που γινοντε αλλαγες στην κυρια βαση..για να κανει την ιδια δουλεια στην δευτερη. Στην Oracle Μαλλον θα σου δινει ολα τα απαραιτητα για να την προγραμματισεις (Java και καποια Procedures) Αυτο μπορεις να το βαλεις και πριν την πρωτη δηλαδη..να δημιουργησεις εναν σημειο..οπου θα δεχεται απο το προγραμμα τις εντολες και τα data που πρεπει να σταλουν στην βαση..αυτο θα κανει την δουλεια αυτη παραλληλα και στις 2. Τεχνικες λεπτομεριες..πολλες δεν αρκουν λιγες πληροφοριες! κοιτα το ADO.Net το οποιο συγκεκριμενα εχει πολυ καλα (απλα μεν) providers και resolvers για τις διαφορες βασεις...και μπορεις πολυ ανετα να υλοποιησεις οτιδηποτε. Καλη δουλεια!
gmeles Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 Αυτό που προσπαθώ να κάνω (και εν μέρει το έχω καταφέρει ) είναι να περνάω τα δεδομένα από την Oracle σε ένα datagrid και από εκεί στην MySql με ένα timer ανα 5 δευτερόλεπτα αν υπάρχουν αλλαγές. Αυτό το τελευταίο είναι που δεν έχω καταφέρει (αν υπάρχουν αλλαγές) και έτσι μου φέρνει τα απίστευτα. Σε ευχαριστώ πάντως.
javanidhs Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 Μαλιστα... κοιτα.. δεν ξερω κατα ποσο εχεις ψαξει το ADO.Νετ αλλα μπροει πραγματι να σου λυσει τα χερια! σου παρεχει την ευκολια μεσα απο τους Providers /resolver (σου φιαχνεις μερικους απλους..απο μονο του ο wizarδ...δουλευει αλλα για απλοικα σεναρια). Λοιπον το datagrid εχει μεσα ενα DataSet τα..data σου...οταν θες να το ριξεις πισω στην βαση...αυτο εχεις εσωτερικες δομες οι οποιες αλλαζουν οταν αλλαζει το state του..πχ...ενα record σβηστηκε....αυτο καταγραφεται στην δομη . Αν εσυ δηλαδη σβησεις...1 row με το datagrid τοτε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ το row εσωτερικα δεν εχει σβηστει απλα δεν φαινεται στο grid σου..απλα μαρκαρετε απο την εσωτερικη δομη ως πχ deleted..οταν χρησιμοποιεσ λοιπον τον resolver που ειναι ενα component που θα παρει αυτη την δομη..(ενα ΧML ειναι ..μην σε τρομαζει) του το περνας σαν DataSet και αυτος το εκλεγχει για τις αλλαγες που εχουν μαρκαριστει..ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ αρχιζει να παραγει SQL για την βαση..και τα στελνεις ετσι ωστε...να κανει η βαση τις αλλαγες! το συγκεκριμενο σεναριο εγω το χρησιμοποιησα κανονικα μια φορα...δυστηχως οι ετοιμοι resolver και το configuration Που κανει ο wizard δεν μπορουν να καλυψουν πολλα σεναρια..δηλαδη πολυπλακα Update h παραξενα select/Join παρολα αυτα ΠΟΛΥ ευκολα εφτασα στο σημειο να φιαξω τον δικο μου resolver και να κανει τις απαραιτητες αλλαγες..οταν πρεπει! Κοιταξε...το documentation και να σου προτεινω ενα βιβλιαρακι να ψαξεις.. > Inside ADO.net Microsoft Press (Μαυρο)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.