bartenderas Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2004 Παιδιά θέλω να μικρύνω το partition μέσα στο οποίο "φιλοξενώ" το Suse 9.1 pro. Μέσα από το Control Center έχω βρει το πεδίο Κατάτμηση όπου έχει τις επιλογές αλλά δε με αφήνει να του κάνω resize...Τι πρεπει να κάνω ?? Ευχαριστώ
sndev Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2004 apo to yast pigene sto partition k kanto apo kei
bartenderas Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 Ναι αλλά δε με αφήνει να κάνω resize ....
apoikos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 Λογικό, αφού το partition είναι mounted και δεν μπορεί να το κάνει unmount γιατί είναι το root partition . Δεν μπορείς να αλλάξεις το μέγεθος σε ένα partition που είναι προσαρτημένο. Πρέπει να κάνεις επανεκκίνηση και bootάρισμα από κάποιο rescue CD και να κάνεις από 'κει την αλλαγή μεγέθους.
bartenderas Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Δηλδή αν κάνω boot από το cd και κάνω resize δεν θα χάσω τα αρχεία μου???
apoikos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Θεωρητικά δε θα τα χάσεις. Δεν εγγυώμαι τίποτα ωστόσο, δεν έχω κάνει ποτέ resize σε linux partition.
supermoto Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2004 Prepei na kaneis boot se single user mode (apo to CD) kai meta resize...Me ti exeis kanei mount to partition pou 8eleis na kaneis rezise? De 8a kanei affect ta data pou exeis an to newsize einai megalytero apo to usedsize....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.