Child_In_Time Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2004 Μπορείτε να μου προτείνετε μερικά instrumental κομμάτια είτε από jazz είτε από blues σε στυλ 'Peter Gunn' των Blues Brothers ή 'Take the A Train' από Duke Ellington;
vagpap Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2004 Αν θες να ασχοληθείς με jazz, ξεκίνησε από το "A kind of blue" του Miles Davis και από το "A love supreme" του John Coltrane. To πρώτο ακούγεται πολύ πιο εύκολα και έχει μέσα και το "So what" που είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα κομμάτια στην jazz. Από εκεί και πέρα όρεξη να έχεις και χρόνο να ακούσεις πάρα πολλά και να επιλέξεις.
kliros Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2004 μερικά αγαπημένα (μου) jazz- instumentals ειναι και τα εξής: herbie hancock-cantaloupe island herbie hancock-watermelon man dave brubeck-take five thelonious monk-blue monk roy buchanan-five string blues coltrane -blue train miles davis-autumn leaves (απλά τελειο) miles davis-summertime joe henderson-blue bossa
Cristina Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2004 Child_In_Time, όταν άκουσα για 1η φορά το 'Take The 'A' Train', στο μυαλό μου ήρθε ο Glenn Miller και τα: 1. American Patrol 2. In the Mood 3. Tuxedo Junction Είναι από τα πιο γνωστά του και πολυακουσμένα.
Child_In_Time Δημοσ. 4 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2006 Επαναφέρω το topic, που είχα ξεχάσει κι εγώ, με την ελπίδα να υπάρξουν κι άλλες προτάσεις, όπως αυτές που γράφτηκαν, γιατί η τζαζ είναι ένας χώρος που δεν έχει και τόσο προβολή, ενώ της αξίζει! Να προσθέσω το John Coltrane - My favourite things
etheo Δημοσ. 4 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2006 Ενας πολύ καλός δίσκος αν και για "ιδιαίτερες" καταστάσεις είναι ο Tease - The Beat of Burlesque επίσης ο Miles Davis - Ballads and Blues, JAZZ AFTERDARK.
Spyweirdos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2006 iparxi kai mia protasi gia alli fasi jazz apo ti ninja tunes (diskografiki) boris na tsekaris ki eki... px.: amon tobin ite sti warp apo squarepusher
vsls Δημοσ. 4 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2006 Η Jazz περαν του ότι δεν προβαλεται οσο θα επρεπε εχει κ αυτη οπως ολα τα ειδη μουσικης παρα πολλα παρακλαδια με πολλες αποκλεισεις στον ηχο το ενα απο το αλλο! Μιας κ εδω βλεπω οτι επικεντρωνωμαστε στη κλασικη Jazz μια πολυ καλη προταση μπορει να ειναι κ το "διαμαντακι" απο το παρελθον, η ζωντανη ηχογραφηση του 1957 (που ανακαληφθηκε τυχαια περυσι στη Βιβλιοθηκη του Κογκρεσου) "Thelonious Monk Quartet with John Coltrane at Carnegie Hall" κατα την γνωμη μου το καλυτερο Jazz album που κυκλοφορησε περυσι! Αν δε μενουμε αυστηρα σε instrumental jazz για vocal μια απο τις πολυ καλες καινουριες επιλογες ειναι το soundtrack "Good Night, And Good Luck" που ακουγεται η Dianne Reeves! Αυτα απο σχετικα προσφατες προτασεις για πιο κλασικα κ διαχρονικα album συντομα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.