Προς το περιεχόμενο

Instrumental Jazz-Blues: Προτάσεις..

Child_In_Time

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν θες να ασχοληθείς με jazz, ξεκίνησε από το "A kind of blue" του Miles Davis και από το "A love supreme" του John Coltrane. To πρώτο ακούγεται πολύ πιο εύκολα και έχει μέσα και το "So what" που είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα κομμάτια στην jazz. Από εκεί και πέρα όρεξη να έχεις και χρόνο να ακούσεις πάρα πολλά και να επιλέξεις.

Δημοσ.

μερικά αγαπημένα (μου) jazz- instumentals ειναι και τα εξής:

herbie hancock-cantaloupe island

herbie hancock-watermelon man

dave brubeck-take five

thelonious monk-blue monk

roy buchanan-five string blues

coltrane -blue train

miles davis-autumn leaves (απλά τελειο)

miles davis-summertime

joe henderson-blue bossa

Δημοσ.

Child_In_Time, όταν άκουσα για 1η φορά το 'Take The 'A' Train', στο μυαλό μου ήρθε ο Glenn Miller και τα:

1. American Patrol

2. In the Mood

3. Tuxedo Junction

Είναι από τα πιο γνωστά του και πολυακουσμένα. :)

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Επαναφέρω το topic, που είχα ξεχάσει κι εγώ, με την ελπίδα να υπάρξουν κι άλλες προτάσεις, όπως αυτές που γράφτηκαν, γιατί η τζαζ είναι ένας χώρος που δεν έχει και τόσο προβολή, ενώ της αξίζει!

Να προσθέσω το John Coltrane - My favourite things

Δημοσ.

Ενας πολύ καλός δίσκος αν και για "ιδιαίτερες" καταστάσεις είναι ο Tease - The Beat of Burlesque επίσης ο Miles Davis - Ballads and Blues, JAZZ AFTERDARK.

Δημοσ.

Η Jazz περαν του ότι δεν προβαλεται οσο θα επρεπε εχει κ αυτη οπως ολα τα ειδη μουσικης παρα πολλα παρακλαδια με πολλες αποκλεισεις στον ηχο το ενα απο το αλλο!

Μιας κ εδω βλεπω οτι επικεντρωνωμαστε στη κλασικη Jazz μια πολυ καλη προταση μπορει να ειναι κ το "διαμαντακι" απο το παρελθον, η ζωντανη ηχογραφηση του 1957 (που ανακαληφθηκε τυχαια περυσι στη Βιβλιοθηκη του Κογκρεσου) "Thelonious Monk Quartet with John Coltrane at Carnegie Hall" κατα την γνωμη μου το καλυτερο Jazz album που κυκλοφορησε περυσι!

Αν δε μενουμε αυστηρα σε instrumental jazz για vocal μια απο τις πολυ καλες καινουριες επιλογες ειναι το soundtrack "Good Night, And Good Luck" που ακουγεται η Dianne Reeves!

Αυτα απο σχετικα προσφατες προτασεις για πιο κλασικα κ διαχρονικα album συντομα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...