Snolly Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2004 Εδώ και καιρό (since I can remember) ταλαιπωρούμαι με τη θερμοκρασία που ανεβάσει το CPU στην εν λόγω μητρική. Μιλάμε για 80 - 90 βαθμούς IDLE. Πολλοί οι λόγοι και πολλές οι κινήσεις μου: - Μερικοί λένε πως η εν λόγω μητρική έχει από το ΒΙΟS +10 με 15 βαθμούς επάνω για λόγους ασφαλείας : Έτσι κι εγω έπαιξα με κάθε πιθανή έκδοση BIOS ακόμα και MODDED αλλά τίποτα. - Μετά λέω θα είναι μικρό το κουτί που έχω (με 6 δίσκους μέσα θα πήζανε τα πράγματα). Πήρα λοιπόν ένα κουτί κτήνος χωράω να μπω κι εγώ μέσα. Τίποτα... - Πήρα νέο cooler. Thermaltake Xaser 11 και το έχω σε manual control. Σε full ταχύτητες του cooler (σε επίπεδα που δε μπορεί να κάτσει άνθρωπος στο δωμάτιο) τα ίδια... 1-2 βαθμούς έριξα. - ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΧΘΕΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΠΑΣΤΟΥΛΑ ΝΑ ΒΑΛΩ (ΓΙΑΤΙ ΤΟ COOLER ΕΙΧΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ) και τώρα παίζω σε 65 βαθμούς IDLE με 75 Full Load. ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ Η ΠΑΣΤΟΥΛΑ; Και έπειτα βλέπω (μπορεί να είναι και ιδέα μου) πως το μηχάνημα είναι πολύ πιο γρήγορο τώρα. Έχει έτσι μια φρεσκάδα. Υπάρχει περίπτωση να έπεφταν η επιδόσεις λόγο θερμοκρασίας και throttling;
sot78 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2004 εχω την ιδια MOBO & XP2700+.σε full load 64c το καλοκαιρι. Σε full tower, 5fan 8cm,1fan 12cm,1fan 9cm,1 system fun 5000-9000 σαλ & 5HD.περιτο να σου πω οτι αν χαμηλωσω στη μεση τα fankakia εχω 7-10c παραπανω Το PC ακουγεται σαν ελικοπτερο Γενικα απο τοτε που αλλαξα system fan (εχω max 44c (καλοκαιρι) ενω πριν εφτανα 50c-52c) το Pc εγινε ΣΤΑΘΕΡΟΤΑΤΟ.
panxris Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2004 Mallon mou mirizei xalasmenos sensor.....throttling de nomizw oti yparxei se Athlon,apo kei kai pera an esy ise SIGOUROS oti exei egatastathei swsta h psyktra kai fisika exeis valei kai pasta (afth ths siskevasias ine metriotath,to aftokolhto de to sizitame ine moufa an k pali 80 vathmoi de dikaiologounde se kammia periptwsh) tote den exeis logo na anisixeis,apla agnoeis tis endeikseis. An tolmhsw sigrish me to diko moy poy exw th 7N400L kai einai paromoio mondelo (idio chipset) me 2600+@3000+ overcllocked ,me th manisia psyktra kai to aftokolhto ths den eixa panw apo 51-52 vathmous idle.Fisika me Thermaltake POLO Extreme pou ine ligo kaliterh ap thn Xaser pou exeis oi thermokrasies se idle de ksepernoun toys 45 vathmous se zesto kero.Twra pou sou grafw exw 41 kai o anemhsthras ine terma low (2000rpm).Fisika overclocked (se normal sixnothta ime 2 vathmous pio katw peripou).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.