Προς το περιεχόμενο

Προταση για καρτα ήχου

jose

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θα ήθελα να μου προτείνετε ποια κάρτα ήχου να πάρω, βασικά δεν ξέρω με τι κριτήρια να την πάρω...

θα ήθελα βέβαια 5.1 ήχο, τώρα δεν ξέρω θα έχει dolby και τέτοια δεν ξέρω , θα ήθελα την βοήθεια σας

thanks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανάλογα τι την θες. Αν θες απλά να ακούς μουσική και να βλέπεις ταινίες σε τυπικά ηχεία υπολογιστή, ακόμα και οι onboard κάρτες των μητρικών είναι αξιοπρεπείς. Αλλιώς ξεκίνα από μια Audigy και αν θες να ασχοληθείς και με άλλα πράγματα (audio processing, recording, midi) ανέβασε το βαλάντιό σου και θα βρεις πολλές.

Τα κριτήρια για την αγορά μιας κάρτας ήχου είναι ανάλογα με την χρήση της καθώς και με τα χρήματα που διαθέτεις. Αν θέλεις μια κάρτα ήχου για home φάση και περισσότερο σαν player παρά σαν recorder τότε τα μοντέλα που σου πρότειναν τα παιδιά είναι μια χαρά.Για πιο επαγγελματικές εφαρμογές θα πρέπει να το ψάξεις λίγο πιο πολύ. Εσύ όμως δεν μας είπες ούτε πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις ούτε για ποια χρήση την προορίζεις.

:(

Η μονη καρτα που υποστηριζει μεσω hardware, DolbyDigital και DTS ειναι η Audigy 2 ZS. Με ολες τις αλλες, χρειαζεσε εξωτερικο decoder. Για DolbyDigital μονο, υπαρχει και η Terratec που ειναι πολυ καλη καρτα.

Αν θες κάτι για παιχνίδια και πολλές δυνατότητες προτίμησε Creative (αν και έχω τα παράπονά μου)

Αν θες ποιότητα ήχου προτίμησε Terratec

Αν θες για επαγγελματική χρήση, κοίτα τις κάρτες της EMU, την οποία πλέον την έχει εξαγοράσει η creative αλλά προωθεί μέσω αυτής επαγγελματικές κάρτες (αναγνωρίζει ουσιαστικά ότι οι Audigy είναι για παιχνίδια, όχι για επαγγελματίες)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...