mathanas Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2004 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2004 Εχει κανεις αγορασει την συγκεκριμενη καρτα που ερχεται overclocked απο την Chaintech (ΑΑ6800) απο το πλαισιο ? H βασικη μου απορια ειναι αν εχει τα 12 pipes που υποτιθεται οτι εχουν ενεργα οι απλες 6800(συμφωνα με το site ναι αλλα αμφιβαλω για το αν μεσα στο κουτι υπαρχει οτι πρεπει) διοτι διαβαζω πως απο τοτε που βγηκε η LE οι εταιριες πετανε στην αγορα καρτες 6800LE χωρις διακριτικα LE πουλωντας τες για 6800 με κατι ψηλα γραμματα (up to 12 pipes) και βρισκεσαι προ εκπληξεως και αντε να βρεις το δικιο σου μετα... παιζει και η asus η απλη στο πλαισιο μαλιστα 15 euro φθηνοτερη αλλα η chaintech εχει καλυτερο συστημα ψυξης .... Για οποιον ξερει να βοηθησει ευχαριστω ...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
planetman Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2004 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2004 Λογικά από αυτά που γράφει και από την τιμή είναι 6800, δηλαδή με 12pipelines. Τώρα δεν την αγόρασα για να σου πω 100%. Πήγαινε στο κατάστημα να την δεις από κοντά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evkar Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2004 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2004 η Asus είναι μια πολύ καλή επιλογή .'Εχει 12 pipes και 5 VS, με πολύ καλές επιδόσεις .Ένας φίλος μου που την έχει έτρεξε το riva 15c2 (ή κάπως έτσι η έκδοση) και κατάφερε να ανοίξει και τα 16 pipes και το 1VS , που είναι μασκαρεμένα. Ευτυχώς δεν του βγάζει arti ,άρα πρέπει να είναι εντάξει. Μοναδικό της , κατά τη γνώμη μου μειονέκτημα είναι ο ψηλός θόρυβος του ανεμιστήρα ,που για τα δικά μου κριτήρια είναι απαράδεκτο.Έχω συνηθίσει και τις ΑΤΙ , οπότε μου είναι δύσκολο να συνηθίσω τόσο έντονο θόρυβο.Εν πάσει περιπτώσει υποκειμενικά είναι όλα αυτά. Πάντως σε σχέση με την chaintech θα προτιμούσα ASUS. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mathanas Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2004 Δηλαδη καλυτερα να προτιμησω την Asus ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2004 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2004 Αν τα επιπλέον 100€ δεν σου αποτελούν πρόβλημα σαφώς και η κάτωθι Asus είναι η καλύτερη επιλογή: http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=872&Nav_Section_Id=20&Catalog_Id=1&Product_Id=214728&Merchant_Id=1&sts_cid=3 Οι λόγοι είναι οι εξής: α) Είτε καταφέρεις να ξεκλειδώσεις τις επιπλέον μονάδες είτε όχι η εν λόγω κάρτα έχει το PCB μιας 6800Ultra, που σημαίνει ότι υπερχρονίζεται και με αρκετά μεγάλη άνεση. β) 3-ετής εγγύηση, που για μένα τουλάχιστον είναι τεράστιο προτέρημα, μιας και ανεβαίνουν οι πιθανότητες μεταπώλησης της καρτούλας σε εύλογο χρόνο αν χρειαστεί και η αξία μεταπώλησής της. γ) Διπλή μνήμη από την Chaintech και χρονισμένη στα 1000 και όχι στα 770. Αν σε ενδιαφέρει η 4-πλή εξομάλυνση γωνιών στα 1600*1200, τα 256ΜΒ είναι σαφώς απαραίτητα. δ) Τα συνοδευτικά. Εντάξει μπορεί να μην τρελλαίνεσαι ή να μην σου χρειάζεται μια webcam, αλλά στην κάνουν δώρο. Απ΄ότι άκουσα η ποιότητα κατασκευής της και οι οδηγοί της είναι άριστοι. Το μόνο θετικό στην Chaintech είναι η αρκετά χαμηλότερη τιμή. Αν πάντως αποφασίσεις για την Asus, σου συνιστώ να ζητήσεις γραπτή, υπογεγραμμένη και σφραγισμένη την εγγύηση από το Πλαίσιο για παν ενδεχόμενο. :wink: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
planetman Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2004 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2004 Ailuros, ποιά κάρτα παίζει σωστά τα τελευταία games με 1600x1200 & 4xFSAA; Για τα δικά μου δεδομένα, καμμία και τα 256MB για μένα είναι άχρηστα. Με τόσα χρήματα και λίγα παραπάνω παίρνει την 6800GT. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
planetman Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2004 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2004 Εγώ πάντως στα πιο ελαφριά παιχνίδια βάζω το πολύ μέχρι 1024x768 & 2xFSAA. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mathanas Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2004 Τελικα αγορασα την απλη ASUS v9999 128TD απο πλαισιο στα 335. Ειχε 12pipes kai 5vp αμεσως δοκιμασα το softmod με το rivatuner το οποιο επιασε με επιτυχια τωρα ειναι 16pipes 6vp και χωρις να κανει στο doom3 το πραμικρο artifact. Θα κανω και κανα bench να δω αν κερδισα και τιποτα..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
planetman Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2004 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2004 Ίσως αποδειχτεί πολύ καλή αγορά τελικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2004 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2004 Ailuros, ποιά κάρτα παίζει σωστά τα τελευταία games με 1600x1200 & 4xFSAA; Για τα δικά μου δεδομένα, καμμία και τα 256MB για μένα είναι άχρηστα. Με τόσα χρήματα και λίγα παραπάνω παίρνει την 6800GT. Γιατί ποιά ακριβώς δοκίμασες και το διαπίστωσες; Οι Ultra βγάζουν περίπου στα 45fps στο Doom3 για παράδειγμα στα 1600 με 4-απλό. Πόσα δηλαδή και με τι ρυθμίσεις ακριβώς βγάζεις εσύ στην 9800 για να δω και που ακριβώς κυμαίνονται τα δικά σου δεδομένα. Σημειωτέον ότι το Doom3 αποτελεί την χειρότερη περίπτωση σε επιδόσεις αυτήν την στιγμή. Πέραν τούτου υπάρχουν και δόξα τω Θεώ και άλλα genres παιχνιδιών και όχι μόνο FPS. Σαφώς και παίρνει μια GT και σχεδόν με τα ίδια λεφτά από την MSI: http://www.infoshop.gr/product.asp?PrID=326779 Αλλά δεν έχει το PCB μιας Ultra και άρα οι πιθανότητες υπερχρονισμού είναι πιο περιορισμένες. Η Asus χρονίζει τις Ultra της στα 425MHz. Από τότε που ξεκλείδωσα τις μονάδες στην απλή 6800, την έλλειψη εύρους μνήμης για να τροφοδοτήσω επαρκώς τον αυξημένο ρυθμό πλήρωσης τον κάλυψα με υπερχρονισμό. Βρίσκομαι σε απόσταση αναπνοής από μια GT σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις πλην των περιπτώσεων που δεν επαρκεί πλέον η ποσότητα της μνήμης. Σε μελλοντικά παιχνίδια η επιπλέον μνήμη θα δείξει ακόμα περισσότερο την αξία της και όταν ξοδεύεις τόσα λεφτά για κάρτα δεν περιμένεις συνήθως να την κρατήσεις μόνο 6 μήνες. Εκτός βέβαια αν θεωρείς ότι είναι τυχαίο που οι μεγάλες κάρτες στην πλειοψηφία τους έχουν 256 μνήμη. Το ίδιο λέγανε πολλαπλές φορές στο παρελθόν, όταν βγαίνανε κάρτες με 32, 64, 128ΜΒ μνήμη.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mathanas Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2004 Λοιπον...με το softmod 16p/6vp με τους 66.81 drivers core 360 kai memory 750 (ενα μειωνεκτημα της καρτας ειναι οτι δεν εχει ψυκτρες στις μνημες.... ) Ετρεξα to 3dmark05 και εβγαλε 3895 ! Νομιζω καλο για τα λεφτα της.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dprince Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2004 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2004 Paidia ayta pou lete gia xekleidomena pipes klp klp Ginontai se oles tis nVidia? Pou boro na matho perissotera? Gia 6600GT me endiaferei Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
planetman Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2004 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2004 Ailuros, βγάζουν 45fps όπως λες μέσο όρο. Δεν έχει πέσει ποτέ παρακάτω; Σίγουρα ναι, και πολύ μάλιστα. Άσε που ούτε τα 45fps δεν είναι ικανοποιητικά για μένα. Ούτε τα 60fps που έχει όριο το Doom3 για μένα δεν είναι ικανοποιητικά. Σίγουρα προτιμώ μικρότερη ανάλυση αλλά να μην μου σπάει τα νεύρα η σκατοκίνηση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
planetman Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2004 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2004 dprince, στην 6600GT δεν μπορείς να ξεκλειδώσεις τίποτα παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_son20 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2004 Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2004 planetman vlepeis spasimo sta 45-60 mipos eisai o superman (joking) mexri 25 vlepei to antropino mati... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.