andrip Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 αγόρασα σήμερα μια ATI 9800 pro saphire με το που την εγκατέστησα έβαλα να παίξω ενα pes3 έτσι μπας και δώ διαφορά. Δεν είχα παίξει ένα 5λεπτο και η οθονη γεμίζει άσχετα χρώματα. Βγαίνοντας στα windows υπαρχουν αρκετές μαύρες κάθετες γραμμές. Ακόμα και όταν κάνω επανεκκίνηση εκεί που φορτώνει τις συσκευές η οθόνη έχει μαύρα τετραγωνάκια. Επίσης οταν δείχνει το win xp λογο κι εκεί υπάρχουν αυτά τα τετραγωνάκια. Τι μπορεί να συμβαίνει. Τώρα ξαναέβαλα την προηγούμενη κάρτα, 9100. καμιά βοήθεια;;;;
Ailuros Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Υποθέτω ότι δεν είχες την ευκαιρία να την δοκιμάσεις σε άλλο σύστημα; Τι ισχύς έχει το τροφοδοτικό σου και τι μάρκα είναι; (μην μου πεις μόνο ότι δεν σύνδεσες το καλωδιάκι της κάρτας με το τροφοδοτικό, γιατί ναι το έχω ακούσει και αυτό).....
andrip Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 400w είναι. Δεν υπάρχει πρόβλημα λογικά απο το τροφοδοτικό. Q-teq dual fan gold. Προφανώς το έβαλα το καλώδιο με το τροφοδοτικό θα πάω σε κανένα φιλαράκι αύριο να τη βάλβ. Μήπως είναι απο την υπερθέρμανση; Να βάλω καμια ψύκτρα πάνω στην κάρτα; Παίζει κι αυτο ε;
billpeppas Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 400W Q-Tec = 300W "named" PSU. Δοκίμασέ την κάρτα και σε κάποιου φίλου σου. Μπορεί να είναι: Ανεπάρκεια τροφοδοτικού Υπερθέρμανση? [ μόνο αν κάτι έπαθε το ανεμιστηράκι της ψύκτρας του , ή δεν πατάει καν η ψύκτρα ] Προβληματικές μνήμες [ της κάρτας γραφικών ] Και ένα περίεργο [ που το έχω συναντήσει 4-6 φορές ] Έκανες clear cmos στο BIOS της motherboard σου?
TheBus Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Erotisi. Mipos den doyleyei to anemistiraki pano stin karta; Sto rotao giati moy etixe, me paromoies epiptoseis.
billpeppas Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 " Υπερθέρμανση? [ μόνο αν κάτι έπαθε το ανεμιστηράκι της ψύκτρας του , ή δεν πατάει καν η ψύκτρα ]" Πρέπει να τα ξαναλέμε TheBus?
andrip Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 λοιπόν είχα πάρει δύο τέτοιες κάρτες. Η πρώτη έκανε τα κόλπα που σας είπα. Τώρα έβαλα τη δεύτερη να δοκιμάσω και μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί τίποτα παράξενο (κάνα μισάωρο). Είδωμεν, θα ξαναβάλω και την πρώτη κι αν ξανακάνει τέτοια θα την πάω πίσω ΥΓ1: Το ανεμιστηράκι της κάρτα;ς δουλεύει ΥΓ2: Ειχα επαναφέρει και τις ρυθμίσεις του BIOS αλλα τίποτις ΥΓ3: Ανεπάρκεια τροφοδοτικού δε νομίζω μωρε να είναι. Δεν έχω τίποτα άλλο που να τρώει πολύ, ενα cd κι ενα dvd έχω
andrip Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 βασικά κάτι που δεν ξέρω αν παίζει ρόλο. Και στις δύο κάρτες όλοι οι πυκνωτές και γενικά ότι 'εξέχει και γυαλίζει' κάτι νουμεράκια που έχει γραμμένα είναι όλα σα να είναι σβησμένα με μαρκαδόρο
Ailuros Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2004 Μην κάνεις επέμβαση στην κάρτα αν δεν θέλεις να χάσεις την εγγύηση. Δοκίμασέ την και σε ένα άλλο σύστημα αφού έχεις την δυνατότητα και αν και εκεί υφίσταται το πρόβλημα, ζήτα αντικατάσταση από το κατάστημα που την αγόρασες.
redxaris Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2004 paidia voithiste kai emena giati exw pathei akrivws to idio provlia kai tha trelathw!!!! exw tin 9800 pro saphire me to artic cooler:epeza to pro evo.4 kai xsafnika eida sto kouti oti to anemistiraki den douleve panw stin karta epidi eixe ena kalwdio panw tis!! vgazw tin karta tin xsanavazw swsta kai afou anigw to pc mou evgaze grames kai to mavro koutaki kai genika itan ola G@[email protected] format vazw olous tous drivers kai meta apo 1,2 restart xsana ta idia!!! afou xsanakanw format kai VDAZW TIN KARTA TV POU EXW kai douleve kanonika to pc(epifaniaka) otan paw na pexsw omws fenonte oi pektes,to gipedo kai genika ola XALIA....den xserw ti na kanw re paidia..tin pira metaxirismeni kai epidi exei kai allo cooler einai kai ektos egiisis!!! sas ekliparw voithiste me!!!! aa exw valei tous telefteous ati catalyst iparxei kapio test na trexsw gia tin karta grafikwn???
Ailuros Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2004 Εύχομαι να μην έπαθε η κάρτα καμιά ζημιά όσο δεν λειτουργούσε ο ανεμιστήρας, αλλά όλες οι ενδείξεις που περιγράφεις εκεί οδηγούν. Αν είναι υπερχρονισμένη η κάρτα, επανέφερέ την στους αρχικούς χρονισμούς και δες αν αλλάζει τίποτα. Αν και πάλι τζίφος τότε δοκίμασε να την χρονίσεις ακόμα χαμηλότερα. Ξέρω ότι είναι το τελευταίο που θες να ακούσεις αλλά τέτοιες πατάτες μου χουν συμβεί αρκετά συχνά και χωρίς να έχω κάνει επεμβάσεις στην ίδια την κάρτα.
redxaris Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2004 den einai xronimeni i karta!!! otan les na tin katevasw poso enoeis?? kai gia pes mou iparxei telikakapio programa na trexsw gia na dw an exei provlima i karta?
Ailuros Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2004 Kατέβα μέχρι τα 330ΜΗz για τον πυρήνα και μέχρι τα 310-320ΜΗz για την μνήμη. Πολύ πιο κάτω δεν πρέπει να είναι και εφικτό να πας, γιατί οι οδηγοί πάντα επιτρέπουν κάποια μέγιστα και ελάχιστα όρια συχνοτήτων. Πρόγραμμα τρέξε ένα 3dmark03 ας πούμε. Ας το να τρέξει κάμποσες φορές αν δεν εμφανίσει προβλήματα. Αν είναι όλα καλά μετά μπορείς να αρχίσεις να επαναφέρεις σταδιακά στον αρχικό χρονισμό.
andrip Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2004 εγώ τελικά την πήγα πίσω το σάββατο αλλα επειδή δεν ήταν ανοιχτό το service μου την κρατήσανε και είπαν απο βδομάδα θα επικοινωνήσουν μαζί μου. Μ@λ@κία βέβαια γιατι εγω έχω ήδη φύγει για επαρχία αλλα ευτυχώς είπαν θα την στείλουν. Ελπίζω πάντως να μην τη στείλουν τα Χριστούγεννα, δεν έδωσα τσάμπα 240?. Τώρα με το πρόβλημα του Ailuros, μάλλον κάτι άσχημο πρέπει να παίζει αν πχ στα windows φαίνονται όλα καλα και στα παιχνίδια χαλάει, αλλα δεν είμαι πολύ ειδικός άρα ας ακούσεις κι άλλες γνώμες ΥΓ: Τελικά το pes μας έχει καταστρέψει :evil: :evil: :evil:
geostar Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Ειχα τι ιδιο προβλημα, η καρτα κανει μονη της overclocking λογω κακης ποιοτητας Ram που ειχε πανω(Hynix). Eστειλα την καρτα πισω στην Saphire και μου στειλανε μια καινουργια,το προβλημα τους ειναι γνωστο και με αλλες καρτες ακομη και με XT800 του κουτιου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.