Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για Alcatel 530

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα ήρθαν οι τεχνικοί του ΟΤΕ και συνδέσαμε το alcatel 530 στην γραμμή μου. Λοιπόν κατ' αρχήν αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: συνδέσαμε στην αρχή το σταθερό υπολογιστή με την κάρτα δικτύου, το σέταρα κλπ για να βρει την συνδρομή μου στην HOL κλπ και όλα καλά. Μετά είπα να συνδέσω και το laptop που έχω στο alcatel 530 στην USB θύρα αφού έκλεισα πρώτα το σταθερό υπολογιστή. Πριν κάνω την σύνδεση έβαλα το CD με τους drivers κλπ στο laptop, οπότε μόλις σύνδεσα το alcatel αμέσως το αναγνώρισε, αλλά αυτό που μου έκανε μεγάλη περιέργεια είναι πως ήξερε το laptop σε ποια σύνδεση να μπει, δηλαδή στην HOL, αφού εγώ δεν πρόλαβα καν να το ενημερώσω απλώς βρήκε το DSL modem και όμως με έβαλε αμέσως στο ίντερνετ. Αυτό που θέλω να ξέρω είναι εάν το Alcatel έχει κάποια μνήμη και κράτησε στην μνήμη του τα σεταρίσματα από το σταθερό pc που του είχα δώσει από ποιο πριν, ή τέλος πάντων τι στο καλό έγινε και με έβαλε αμέσως στο ίντερνετ το laptop. Επίσης κάτι ακόμα που θέλω να ξέρω είναι εάν αυτό το DSL modem έχει ενσωματομένη προστασία κάτι σαν firewall.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Το adsl modem να το θεωρείς σαν έναν επιπλέον υπολογιστή.Η σύνδεση σου δεν γίνεται στο pc αλλά στο modem οπότε λογικό και το laptop σου να βρήκε "έτοιμο" internet.

Πχ και format να κάνεις το pc σου,εγκαθιστώντας μόνο την ethernet στο επιτραπέζιο pc (drivers στο laptop) θα έχεις internet.

SpeedTouch 530 Multi-user ADSL Gateway

• High-speed Internet access and regular phone service on the same line

• Up to 8Mb/s downstream, 832 kb/s upstream

• Supports Windows 98, 98 SE, 2000, ME and XP on the USB interface,

and any Operation system on the Ethernet interface

• Allows for simultaneous Ethernet and USB connectivity

• Connects seamlessly to your PC or LAN via Autosensing Ethernet

• Connects to USB-port on desktop or notebook computer

• Easy set-up wizard

• Integrated firewall

• ADSL standards compliant (ANSI T 1.431 Issue 2, G.dmt, G.lite,

G.dmt annex B (incl. UR-2))

• Supports PPPoA, PPPoE and LAN functionality

Δημοσ.

Οκ φίλε μου ευχαριστώ για την βοήθειά σου.

Κάτι ακόμη θέλω να ρωτήσω που το διαπίστωσα σήμερα το πρωί. Άλλωστε αρχή είναι ακόμη, πρώτες ημέρες και σίγουρα θα όλο και κάτι νέο θα βρίσκω. Λοιπόν χτες βράδυ είχα ανοικτό μόνο το laptop που είναι στην USB θύρα. Κατά τις 2 το βράδυ το έκλεισα τον υπολογιστή και είδα στο modem και λογικό είναι βέβαια, πως το λαμπάκι για την θύρα USB έσβησε τελείως και το λαμπάκι το πράσινο με το σύμβολο του email το οποίο είναι για να δείχνει την σύνδεση με το dslam έγινε πορτοκαλί βέβαια επειδή έκλεισα τον υπολογιστή.

Σήμερα όμως το πρωί που άνοιξα το laptop και πάλι, διαπίστωσα πως αυτό το λαμπάκι που δείχνει εάν έχει συνδεθεί στο dslam, εξακολουθούσε να αναβοσβήνει πορτοκαλί και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να μπω σε κάποια σελίδα π.χ. και αναγκάστικα να το βγάλω από την μπρίζα το μόντεμ και να κάνω και επανακίνηση το laptop για να συνδεθώ.

Θέλω να ρωτήσω, κάθε φορά η ίδια διαδικασία θα πρέπει να γίνεται; Και γιατί όταν άνοιξα το laptop δεν με σύνδεσε αμέσως στο ίντερνετ και να γίνει πράσινο το φωτάκι παρά εξακολουθούσε να αναβοσβήνει πορτοκαλί. Μήπως επίσης το βράδυ όταν κλείνω τον υπολογιστή πρέπει να κλείνω και το μόντεμ μιας και δεν το χρησιμοποιώ;

Α και κάτι ακόμη να μην το ξεχάσω, το μόντεμ βλέπω μπροστά και στην μέση όπως το κοιτάζω έχει το κουμπί του που είναι το power, αυτό γιατί δεν λειτουργεί. Το πάτισα για να κλείσει ή να κάνει επανακίνηση, αλλά τίποτα, μόνο όταν το τραβήξω από την μπρίζα του κλείνει το μόντεμ και όχι από το power, είναι λογικό αυτό;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Εάν ήταν να πάρω τον ΟΤΕ τότε δεν χρειάζεται να υπάρχει αυτό το forum φίλε μου.

Ευχαριστώ πάντως.

Δημοσ.

As ta paroume apo thn arxh..

To alcatel 530 den einai dsl modem alla dsl router. Auto shmainei oti exei dikia tou mnhmh kai oti den xreiazetai kan na einai sundedemeno me pc gia na petuxei prosvash sto internet. H sugekrimenh ekdosh den exei kapoia enswmatwmenh prostasia(firewall). To provlhma pou aneferes (ekleises to laptop kai epeita anvosvhne portokali to @) den 8a prepe na uparxei kai pisteuw oti apla etuxe na parousiasei provlhma ekeinh thn ora o ISP sou. Oso gia to power button dokimase otan 8es na kleiseis to speedtouch na to krathseis pathmeno gia 10 seconds. Otan 8es na to anoikseis ena aplo pathma arkei. reset den exei. oti allo 8es post:)

Δημοσ.

..emena pantws anti gia 530i pou nomizw oti eixa zitisei mou eferan to 510 pou einai kai switch gia tin akribeia 4port 10/100 Base-T ethernet POTS-ROW...stin arxi panw stin taraxi den to epsaksa alla meta to eida.Den me xalase afou petaksa to switch pou idi eixa kai ebala mono auto.Mia xara paei den..eida tpt probs kai den to epsaksa to thema.An kai to perimena me 50euro kai irthe 83..sto site den ebgala akri poia einai i diafora tou me to 530 kai me ta alla apo mia grigori matia pou eriksa.Sto kouti leei gia intergated firewall alla sto menu den eixa dei emfanis epilogi gia rythmiseis klp.Exei tpt advanced hidden options klp?Exoun bgei upgdates klp?Kserei kaneis? :D

Δημοσ.
Οκ φίλε μου ευχαριστώ για την βοήθειά σου.

Κάτι ακόμη θέλω να ρωτήσω που το διαπίστωσα σήμερα το πρωί. Άλλωστε αρχή είναι ακόμη' date=' πρώτες ημέρες και σίγουρα θα όλο και κάτι νέο θα βρίσκω. Λοιπόν χτες βράδυ είχα ανοικτό μόνο το laptop που είναι στην USB θύρα. Κατά τις 2 το βράδυ το έκλεισα τον υπολογιστή και είδα στο modem και λογικό είναι βέβαια, πως το λαμπάκι για την θύρα USB έσβησε τελείως και το λαμπάκι το πράσινο με το σύμβολο του email το οποίο είναι για να δείχνει την σύνδεση με το dslam έγινε πορτοκαλί βέβαια επειδή έκλεισα τον υπολογιστή.

Σήμερα όμως το πρωί που άνοιξα το laptop και πάλι, διαπίστωσα πως αυτό το λαμπάκι που δείχνει εάν έχει συνδεθεί στο dslam, εξακολουθούσε να αναβοσβήνει πορτοκαλί και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να μπω σε κάποια σελίδα π.χ. και αναγκάστικα να το βγάλω από την μπρίζα το μόντεμ και να κάνω και επανακίνηση το laptop για να συνδεθώ.

Θέλω να ρωτήσω, κάθε φορά η ίδια διαδικασία θα πρέπει να γίνεται; Και γιατί όταν άνοιξα το laptop δεν με σύνδεσε αμέσως στο ίντερνετ και να γίνει πράσινο το φωτάκι παρά εξακολουθούσε να αναβοσβήνει πορτοκαλί. Μήπως επίσης το βράδυ όταν κλείνω τον υπολογιστή πρέπει να κλείνω και το μόντεμ μιας και δεν το χρησιμοποιώ;[/quote']

Όταν αναβοσβήνει πορτοκαλί-πράσινο σημαίνει ότι κάνει κλήση στο dslam για να συνδεθεί.Όταν αναβοσβήνει μόνο πορτοκαλί νομίζω πως σημαίνει ότι προσπαθεί να φτάσει στο dslam.Τέλως πάντων,δεν είναι και τόσο σημαντικό αυτό.Ίσως να έτυχε εκείνη την στιγμή η hol να σε έριξε για να σου αλλάξει την ip.Για ένα βράδυ δεν αξίζει να κλείσεις το modem σου.Αν όμως φεύγεις για 2-3 ή παραπάνω μέρες καλό θα ήταν να κλείνουμε όλοι μας τα modem έτσι ώστε να ελευθερώνουμε πολύτιμο bandwidth για αυτούς που "παλεύουν" με τα downloads.

Α και κάτι ακόμη να μην το ξεχάσω' date=' το μόντεμ βλέπω μπροστά και στην μέση όπως το κοιτάζω έχει το κουμπί του που είναι το power, αυτό γιατί δεν λειτουργεί. Το πάτισα για να κλείσει ή να κάνει επανακίνηση, αλλά τίποτα, μόνο όταν το τραβήξω από την μπρίζα του κλείνει το μόντεμ και όχι από το power, είναι λογικό αυτό;

Ευχαριστώ.[/quote']

Το κουμπί που βλέπεις είναι το On/Off και για να κλείσει το modem πρέπει να το πατήσεις παρατεταμένα μέχρι να σβήσει το λαμπάκι του power.Ίδιο σκηνικό και για να το ενεργοποιήσεις.Για να το κάνεις reboot θα πρέπει να μπείς μέσω telnet και να γράψεις "system reboot"

Δημοσ.

530 = adsl over pstn

510i = adsl over isdn

ΚΑΙ ΝΑΙ,και τα 2 έχουν firewall απλά στα Alcatel οι ρυθμίσεις αυτές γίνονται μέσω telnet γι'αυτό και δεν βρίσκεται κάτι μέσα στο browser.

Δημοσ.
egw exw problima me to 530 giati den mporw na mpo active sto dc++.

otan empena apo to desktop pc den eixa problima.

twra me to laptop mono passive mporw..

kamia boithia??

Θα πρέπει να κάνεις port (tcp/udp) forwarding κάποιο port μέσα απο το NAPT του modem (εγώ έκανα το 3000 ) αλλά για να λές ότι μόνο απο το ένα δεν μπορείς να μπείς σε active μήπως στο dc++ του laptop είναι λάθος η ip σου ή το port ?

Δημοσ.

i dia fora sto 510 kai sto 530 einai oti to 510 exei 4 ports 10/100 switch eno to 530 1xusb kai 1x10/100. kai ta dio exoun firewall kai einai over pstn. kikloforoun kai 530i, 510i pou einei over isdn. ego exo to 510 exo syndesei 2pc kai ena laptop kai h moni rithmisi pou ekana itan na ftiakso kainouris sundesi bazontas ston explore ti dieuthinsi 10.0.0.138. stis kartes duktioy ebala ta ip ..... kai alla kala. sto ena pc poy exei kai soft firewall anoiksa apla tis ip ton allon pc. otan anabozbinei portokali to lampaki @ tote einai 8ema tou ote. pairneis to 1242 kai den to sikonoun pote. oti allh aporia exeis mporeis na mpeis http://www.adslgr.com apo ekei arxisa kai ego kai mporeis na breis oti pliroforia 8es. kane update sto firmware apo edo: http://www.speedtouch.nl/drivers.html kai mporeis na kaneis Qos.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...