Προς το περιεχόμενο

Περί Dual Channel DDR

Voodooman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις τελευταίες μέρες έχω ξεμείνει με 2 GB DDR στο σπίτι σε διάφορα modules και είπα να κάνω μερικά πειράματα.

Ένας φίλος μου μου είπε ότι για να δουλέψει το dual channel στο nForce 2 με πλήρες bandwidth, πρέπει α) το πρώτο και το δεύτερο slot να έχει από ένα module ίδιας χωρητικότητας και β) το τρίτο slot να έχει ένα module ίσο με το άθροισμα των άλλβν δύο, δηλαδή το πρώτο 256, το δεύτερο 256 και το τρίτο 512. Αυτά τα διάβασε στο site της nVidia.Αφού τον κορόιδευα για καμμιά εβδομάδα, είπα να το δοκιμάσω.

Τελικά όντως έχει μία διαφορά της τάξης του 4%. Ξέρετε τίποτα?

Δημοσ.

Δηλαδη ρε παιδια εγώ σε μία Epox 8rda+ nforce2 που έχω 2χ256Μb σε dual channel εάν βάλω ένα ακόμα dimmάκι στα 512 θα έχω και πάλι dual?? :shock:

Ψιλόκουφό μου φένεται γιατι εγώ από ότι ξέρω στο dual μοιράζονται τα δεδομένα για αυτό όλα τα dimmakia πρέπει να είναι ίδια....

Για πειτε για θέλω να πάω στο 1Gb και δεν έχω όρεξη να πουλάω μνήμες.!! :(

Δημοσ.

Γίνεται αυτό που λες, υπό μία προϋπόθεση:

Τα 2 dimm 256MB να έχουν τσιπ στην μία μόνο πλευρά, και το 1 dimm 512MB να έχει και στις δύο πλευρές. Έτσι έχεις ζυγό αριθμό banks ίσου μεγέθους, με αποτέλεσμα να γίνεται.

Δημοσ.

exontas ki egw thn idia aporia esteila e-mail sto support ths epox (8rga to mobo mou). Mou eipan oti ontws ginetai na yparxoun 2x256 kai 1x512 kai na doulepsoun de dual mode. Sygekrimena mou eipan oti kalytera na yparxoun dimakia isis xwrhtikothtas p.x 2x256 'h 2x512 alla kai 3 na yparxoun (me to trito na exei to atrhroisma twn allwn 2) den tha yparxei problhma. Se dual mode tha doulepsei pali, alla isws me mia elaxisth diafora stis epidoseis.... Ama kanete ena search se paliotero thread eixa rwthsei to idio kai eixa postarei to mail apo thn epox...

Δημοσ.

Τί να πω ρε παιδιά, εγώ πάντως είδα αυτά που έγραψε το Sandra και είπα να τα μοιραστώ μαζί σας.

Η πλάκα είναι ότι η nVidia όχι μόνο επιτρέπει, αλλά και προτρέπει να χρησιμοποιείται στο nForce 2 η διάταξη που σας είπα, γιατί τότε μόνο έχουμε το απόλυτα μεγαλύτερο bandwidth μεταξύ mobo και μνήμης.

Αλλά εντάξει, δεν θα τα χαλάσουμε και για 4%. Από την άλλη πάλι, μάζευε και ας ειν'και ρώγες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...