Προς το περιεχόμενο

Saw movie

poulinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλιο αργα παρα ποτε την ειδα και γω σημερα.

Θα διαφωνησω με τον epote για τον χαρακτηρισμο "κακιστη" .

Ενα low budget θριλερ ειναι που σε βαζει στην ατμοσφαιρα ,με πλοκη (αν και με καποιες τρυπες) σιγουρα αξιζει την προσοχη των φαν του ειδους.

Πιστευω ομως οτι δεν υπαρχει θριλερ με τετοια πλοκη που να μην εχει ας πουμε σεναριακα λαθη (εξαιρεση θεωρω την εκτη αισθηση και μονο).

Το μονο που με χαλασε ηταν οι ερμηνειες οπως αναφερθηκε (hint για τον epote για το ring που ανεφερε δεν νομιζω πως ηταν ψηλα απο θεμα ερμηνειων (εξαιρεση ο Brian Denis Cox στο μικρο ρολο του)

Για μενα ειναι το θριλερ της χρονιας παντως.

oooooook....bgale mou "moufa" to ring, h to seven....

Μουφα δε θα στο βγαλω αλλα π.χ εκει που πιανει τη μυγα απο το video κατι μου λεει ;)

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Re epote,ntaksei ta parales.

Poly atmosfairiko thriller. To telos tou svhnei apo ton xarth oles tis tainies pou dh8en eixan ksafniastiko telos (6h ais8hsh,unbreakable,klp).

Oson afora ton danny glover,mhn ksexname oti yparxei kai No2 sta skaria.Isws ekei exei megalytero kommati ths pitas o rolos tou.

Δημοσ.

Την είδα και εγώ στο σινεμά, αλλά επειδή είχα ακούσει πολύ καλά πράγματα περίμενα κάτι πολύ καλύτερο...δε μου πολυάρεσε, δε με τρόμαξε, απλά είχε κάπως έξυπνο σενάριο και καλή ατμόσφαιρα

Δημοσ.

symfwnw apolyta me ton epote ki egw, afotou tin eida

pantws krima, me swstotero xeirismo tha mporouse na exelixthei

se diamantaki, twra omws mono karvouno einai...

2/5

Δημοσ.

Egw pistevw pws einai lathos na prospathoume na ti sigrinoume me kathe alli tiania tis idia klasis.

Wraia to Seven itan ergara alla k kati ti gnomi mou to Saw otan polu kalo.

To telos an k ligo akreo, emena me "kolise" stin othoni mou .. :roll:

Δημοσ.
Μπορεί ίσως να μην ήταν τόσο καλή όσο το seven (αν και δεν είμαι απόλυτα βέβαιος γι'αυτό), αλλά ήταν σίγουρα πάρα πολύ κοντά...

narkwtika e? krima... neo paidi

Δημοσ.

Eντάξει συμφωνώ, το εργάκι είχε τρύπες και αναπάντητα ερωτήματα, αλλά εκείνη την ώρα που το βλέπεις μπροστά σου (άσχετα αν έχεις τρομάξει ή όχι) δεν κάθεσαι να σκεφτείς...για μισό λεπτό, το ρεύμα από που έρχεται? Θέλω να πω οτι όση ώρα το παρακολουθείς είσαι καθηλωμένος, σου έχει τραβήξει την προσοχή για τα καλά, και επαναλαμβάνω, άσχετα με το αν έχεις τρομάξει ή οχι, έχεις μπει σε μια κλειστοφοβική ατμόσφαιρα που λειτουργεί στο έπακρο. Kαι όσο αναφορά αυτά τα στοιχεία, η ταινία λειτούργησε και με το παραπάνω. Για το τέλος, όσο κι αν σκέφτεσαι μετά οτι ήταν μούφα -λιγότερο ή περισσότερο- την στιγμή που το βλέπεις μένεις μ*λάκας (γμτ, ποιος το έχει πει αυτό και το έχω κολλήσει; )

Στα μείον το πολύ στυλιζάρισμα (βλ. την σκηνή της Aμάντα) οι ερμηνείες των φυλακισμένων και το σενάριο σε μερικά σημεία.

Στα συν η ατμόσφαιρα που σου δημιουργεί, τα κοστούμια (αυτή η μαύρη ρόμπα με την κουκούλα κι'η μάσκα γουρουνιού...μππρρρ...) και η φοβερή μουσική στο φινάλε.

Προσωπικά : 7/10

Δημοσ.

Την ειδα και εγω και πιστευω οτι η ταινια ειναι φοβερη και χωραει πολυ σχολιασμο.Οποιος ενδιαφερεται μπορει να ριξει μια ματια στα σχολια του imdb.Μονο οι ηθοποιοι δεν ηταν κατι το ξεχωριστο και καποια (μικρα?) νοητικα κενα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Geia sas paideia

Eida kai ego tin taineia kai mou arese poli

Eleos re paideia omos me tis metafraseis ton titlon ton taineion

To ''saw'' einai to prionizio kai oxi i metoxi tou vlepo sta agglika

Eida tin taineia kai to katalava giati pio poli mou teriaze to prionizo para to se vlepo

Δημοσ.

οχι γιατι στον μανιακο αρεσε να παρακολουθει τις αντιδρασεις των θυματων του.Και επειδη δεν θελω να αποκαλυψω το τελος ,απο εκει καταλαβαινεις και τον τιτλο.

Δημοσ.

Αν και στο cover του DvD και σε κάποιο poster επίσης τονίζει το πριόνι, είναι αμφισβητούμενο και αυτό γιατί με τον αγγλικό τίτλο παίζει σαν Saw(είδα/πριόνι) ενώ στην μετάφραση χάνεται.

Δημοσ.

Πέρα από την πανέξυπνη ομολογουμένως σεναριακή σύλληψη,η οποία κατά την γνώμη μου ξεθωριάζει μετά τα πρώτα 30 λεπτά(ίσως επανέρχεται στο τέλος,με τις συνεχείς ανατροπές),η ταινία δεν έχει κάτι παραπάνω να προσφέρει.Σαφώς και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα σύγχρονα της σκουπίδια της κατηγορίας της που βγαίνουν με το κιλό,άλλωστε στους τυφλούς ο μονόφθαλμος βασιλεύει.

Δημοσ.

Nomizo oti polis ntoros gia to tipota.

I tainia einai kali mono sta prota tis lepta.

Apo ekei kai pera to senario "mpazei" apo pantou, oi erminies einai toy syrmou, kai paei legontas.

Oso gia to telos, se entiposiazei gia 2 deyterolepta. Ama skefteis ligo tin tainia, se apogoiteyei.

Emena toulaxiston....

Cheers....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...