REBEL0S Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 PAIDIA KALHSPERA! TO PROBLHMA POU EXW ME THN KARTA AYTH EINAI OTI META APO 15 LEPTA TOTAL ROME WAR ME PETAEI STA WINDOWS KSAFNIKA! TO MOTHERBOARD MOU EINAI ALBATRON KX18D PRO II ME 8X AGP SPEED KAI CPU AMD 3ARH! H THERMOKRASIA TOU CPU OTAN ME PETAEI EINAI GYRW STOUS 48 - 49 BATHMOUS! APO TO TA PROPERTIES THS KARTAS GRAFIKWN, TO FAST WRITE EINAI TICKARISMENO (BY DEFAULT) KAI MOU DEIXNEI THN THERMOKRASIA TOU GRAPHICS PROCESSOR STA 72!! META APO DOKIMH EBGALA KAI TO ENABLE WRITE COMBINING ALLA PALI TO IDIO!! EPISH EXW BALEI KAI TOUS TELEUTAIOUS DRIVES POU BGHKAN!!!! ANY SUGGESTIONS....??? EXTOS APO PETAMA OLOU TO PC? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 Aν είναι να πετάξεις το PC, υπάρχει πιο εύκολη λύση: start-->control panel-->add remove programs-->Rome Total War-->Uninstall Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billpeppas Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 Gia trekse ta: SuperPi 8M Memtest for Windows Prime 95 gia 1 ora An se kanena apo ayta den kolhsei , einai pi8anotata drivers prob. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos th. Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 tha simfoniso me ton billpepas en merei. apo tin alli mporei na ftaiei to idio to paixnidi.einai antigrameno?merikes fores pou mou eixe simbei auto apla katevaza allo crack ap`auto pou eixe apo to magazi pou ta epairna.kai meta epaize kanonika. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Voodooman Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 εμένα το συγκεκριμένο παιχνίδι μου το κάνει αυτό όταν βάζω τις μνήμες από το bios να τρέχουν με FSB στα 200. Όταν το γυρίζω στα 166, παίζει με τις ώρες. Μήπως ο τριάρης σου είναι περασμένος σε mobo με απλό nForce 2 και όχι στο 400 ultra? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
REBEL0S Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 paidia euxaristw gia tis apanthseis sas! tha treksw ta test pou proteinei o billpeppas kai tha epananelthw! To paixnidi fysika kai einai antigrammeno kai exw balei kai to 1o fix pou hdh bghke. To dokimasame kai se allo pc to topoio omws to etrexe kanonika!! oso gia to mobo einai me nForce 2 ultra 400. Shmera mou eipane na balw kai ta 9.0c directx, mpas kai...! Re paidia apo tis thermokrasies pou egrapsa pisteuete oti den paizei kanena paketo?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billpeppas Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 οχι οι θερμοκρασίες είναι μια χαρά. Τρέξε τα bench που σου είπα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pseira Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 nai oi temps tis kartas eiai mia xara... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
REBEL0S Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 paidia kalhspera! arxika etreksa to SuperPi me 8M alla epeidh eskage to epanelaba me 1M kai eixa apotelesma: 57sec. Akoma etreksa kai to FastPi sta 10000000 digits kai phra: 55.47 sec! auta ta apotelesmata einai kala?? Mporei kapoios na mou ekshghsei ti paizei me auta ta sygkegrimena??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Eίναι υπερχρονισμένος ο επεξεργαστής ή μήπως υπερθερμαίνεται; Ο λόγος που σε έβαλε να τα τρέξεις είναι να δει αν υπάρχουν προβλήματα είτε στον κεντρικό επεξεργαστή είτε στην μνήμη και λιγότερο τις επιδόσεις. Δεν δικαιολογείται να αποτυγχάνει στο 8Μ πάντως... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
REBEL0S Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 to cpu den einai pusharismeno katholou! oso gia thn thermokrasia tou einai panta gyrw stous 44 bathmous! shmera agorasa kai kalou - kakou ena kalutero cooler gia to cpu! molis twra teleiwsa kai to MemTest! allh apohohteush!! Sto 400% coverage kai mono unused memory: 44 errors!!! den eimaste kala!! kai tis tis exw mono 1 mhna ( 2 * 512)!!!....ante na doume ti allo 8a ginei........!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Από ότι φαίνεται το πρόβλημα ίσως να είναι οι μνήμες τελικά. Τώρα έρχονται τα πιο δύσκολα. Για να βρεις ποιό από τα δύο τσιπάκια κάνει την ζημιά θα πρέπει να βγάλεις το ένα (512) και να επαναλάβεις το τεστ. Το ίδιο και με το δεύτερο τσιπάκι μόνο του για να δεις αν η μία οι και οι 2 μνήμες έχουν πρόβλημα. Αν το ένα τσιπάκι δεν εμφανίζει πρόβλημα δοκίμασε να τρέξεις το παιχνίδι στα γρήγορα για να δεις αν εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα. Αν είναι όλα εντάξει παίρνεις το ελαττωματικό τσιπ μνήμης και το πας εκεί όπου το αγόρασες να στο αντικαταστήσουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tomzaribo21 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2004 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2004 Καλά,πριν αρχίσεις να ξεκουμπώνεις μνήμες και τρέχεις να τις αλλάξεις δοκίμασε και τα παρακάτω. 1)Αν έχεις Audigy 1 or Audigy 2 απεγκατέστησέ τες μαζί με όλα τα παρεμφερή προγράμματα και πέρνα μόνο τους drivers και τίποτα άλλο. Δοκίμασε να περάσεις καλύτερα τους KX drivers ,αυτούς έχω με την audigy 1 και ΕΧΩ δει διαφορές στα games.Μην χρησιμοποιήσεις δηλαδή το EAX καθόλου. 2)Απο το menu του παιχνιδιού πήγαινε στα advance option και βγάλε τις σκιές καθώς επίσης απενεργοποίησε και την επιλογή που λέει στο να φαίνεται η armor πιο "εκθαμπωτική"(Δε θυμάμαι πως λέγεται ακριβώς). 3)Στους drivers της vga μην ενεργοποιήσεις τίποτα και όρισέ τα να τα καθορίζει το παιχνίδι 4)Απενεργοποίησε το NTFS File System Protection.Eγώ αυτό το κάνω με το ΤΧP4 απο total-idea.Είναι ένα θαυμάσιο προγραμματάκι με αρκετές επιλογές για tweak των windows & hardware.Δώσε και για swap file κοντά στα 2 Gb. Eμένα το total-war μου κράσαρε συνέχεια και κάνοντας τα παραπάνω λύθηκε το πρόβλημά μου.Μάλιστα μου έβγαζε και ένα περίεργο μύνημα που δε το είχα ξανασυναντήσει (Μάλλον εδώ θέλω βοήθεια απο Ailuros).To μήνυμα λάθους έλεγε: "Destroying Vertex Shader in buffer 0x****" κάτι τέτοιο αν θυμάμαι καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billpeppas Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2004 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2004 tomzaribo21 , αν διάβασες το ποστ θα είδες πως η μνήμη RAM του παιδιού έχει problem. Υ.Γ. εμένα τρέχει κανονικότατα & με την audigy 1 & με την audigy 2 zs. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2004 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2004 Καλά' date='πριν αρχίσεις να ξεκουμπώνεις μνήμες και τρέχεις να τις αλλάξεις δοκίμασε και τα παρακάτω. 1)Αν έχεις Audigy 1 or Audigy 2 απεγκατέστησέ τες μαζί με όλα τα παρεμφερή προγράμματα και πέρνα μόνο τους drivers και τίποτα άλλο. Δοκίμασε να περάσεις καλύτερα τους KX drivers ,αυτούς έχω με την audigy 1 και ΕΧΩ δει διαφορές στα games.Μην χρησιμοποιήσεις δηλαδή το EAX καθόλου. 2)Απο το menu του παιχνιδιού πήγαινε στα advance option και βγάλε τις σκιές καθώς επίσης απενεργοποίησε και την επιλογή που λέει στο να φαίνεται η armor πιο "εκθαμπωτική"(Δε θυμάμαι πως λέγεται ακριβώς). 3)Στους drivers της vga μην ενεργοποιήσεις τίποτα και όρισέ τα να τα καθορίζει το παιχνίδι 4)Απενεργοποίησε το NTFS File System Protection.Eγώ αυτό το κάνω με το ΤΧP4 απο total-idea.Είναι ένα θαυμάσιο προγραμματάκι με αρκετές επιλογές για tweak των windows & hardware.Δώσε και για swap file κοντά στα 2 Gb. Eμένα το total-war μου κράσαρε συνέχεια και κάνοντας τα παραπάνω λύθηκε το πρόβλημά μου.Μάλιστα μου έβγαζε και ένα περίεργο μύνημα που δε το είχα ξανασυναντήσει (Μάλλον εδώ θέλω βοήθεια απο Ailuros).To μήνυμα λάθους έλεγε: "Destroying Vertex Shader in buffer 0x****" κάτι τέτοιο αν θυμάμαι καλά.[/quote'] ΄Οπως είπε και ο Μπιλάρας αν η μνήμη έχει πρόβλημα όλα τα άλλα είναι άσκοπες προσπάθειες στην λανθασμένη κατεύθυνση. α) Που ξέρεις ότι έχει NTFS ή FAT32; Το γραψε πουθενά και το προσπέρασα κάτα λάθος; β) Swap file size preferably in analogy to the amount of host system ram. Όταν είχα 512mb μνήμη το swapfile μου ήταν στα 768-768 (static) και τώρα με 1024mb μνήμη είναι στα 1536-1536 (static) γιατί απλά μου απέδιδαν και αποδίδουν την μεγαλύτερη σταθερότητα και συμβατότητα στο σύστημά μου. Εδώ δεν υπάρχουν κανόνες, ούτε σταθεροί αριθμοί. Ο χρήστης εδώ πρέπει να πειραματιστεί ποιές ακριβώς ρυθμίσεις βοηθάνε το σύστημά του για αυτό που το θέλει. Πολλοί για παράδειγμα αφήνουν τα XP να επιλέξουν που να βάλουν το swapfile, εγώ τα έχω εξαναγκάσει να έχουν το swapfile στην αρχή του δίσκου, πράγμα που δεν σημαίνει ότι θα οφελούσε και όλα τα συστήματα ή τις εφαρμογές κάθε συστήματος. Γενικά τα XP χειρίζονται επαρκέστατα την μνήμη (ε σαφώς και τα 256 είναι απελπιστικά λίγα για τέτοιο λειτουργικό); δεν είναι διόλου απίθανο ένα γιγαντιαίο swapfile να μειώσει τελικά τις επιδόσεις με 512 μνήμη. Για την διαχείρηση των υφών είναι σημαντικότερη η ποσότητα του aperture size στο BIOS ενός συστήματος. Οι Radeon γενικώς λειτουργούν καλύτερα με είτε 64ΜΒ είτε 128MB, ανάλογα με την περίσταση (αν και νομίζω ότι το να βάλεις 256 δεν αυξάνει πλέον την AGP texturing memory στους τελευταίους οδηγούς της ΑΤΙ) - που σημαίνει ότι και εδώ ο χρήστης πρέπει να κάνει δοκιμές - και οι GeForce γενικώς θέλουν τουλάχιστον 128, και μπορεί να φτάσουν και τα 512MB χωρίς να υπάρχουν παρενέργειες. γ) Οι κάρτες ήχου ή οι οδηγοί τους πιο συγκεκριμένα που και που είναι οι πηγές προβλημάτων αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχουν καν ανάλογες ενδείξεις. Αν το ΕΑΧ σου δημιουργεί προβλήματα τότε κάτι δεν πάει καλά, πολύ πιθανόν και με το ίδιο το παιχνίδι. ΄Οσον αφορά το μήνυμα που σου έβγαλε το παιχνίδι που λες είναι πρόβλημα μεταξύ του παιχνιδιού και του οδηγού της κάρτας γραφικών καθαρά. Τι από τα δύο φταίει μπορεί να ξέρει μόνο η ίδια η ATI. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.