Xdanger Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 Έχω το mandrake linux 9.0 και θα ήθελα να το "εγκαταστήσω" σε ένα CD και όχι στον σκληρο δίσκο για να το χρησιμοποιώ σε περίπτωση ανάγκης. Σε αυτό το CD θέλω να βάλω και το freeDOS καθώς και άλλα προγράμματα. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα(κάτι σαν Boot loader όπως το Grub) που να με βάζει να διαλέξω ανάμεσα στο mandrake και στο freeDOS και αυτό το πρόγραμμα να βρίσκετε στο CD και όχι στο σκληρό δίσκο. Δηλαδή αυτό που θέλω να φτιάξω είναι ένα boot CD που θα ξεκινάει ή το mandrake η το FreeDOS που έχω στο CD. (Ναι ξέρω υπάρχουν έτοιμα τέτοια CD αλλά είναι δύσκολο,μάλλον ακατόρθωτο,να τα κατεβάσω από pstn)
OTTIPE Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 An katalava kala thes olokliro leitourgiko na trexei pano se CD kai oxi se disko? Kai me to swap ti ginetai? Ligo dyskolo mou fainetai ayto
Xdanger Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 File den 8a apothikevi tipota, apla tha fortoni apo to cd. sto http://www.icewalkers.com iparxun merika tetia apla ine megala se megethos kai den mporo na ta katevaso
parsifal Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2004 Xdanger, γιατί δεν ρωτάς κανέναν κολλητό σου αν παίρνει τακτικά RAM ή PC Magazine? Κατα καιρούς έχουν βάλει στα CD τους (ειδικά το PCmag, από τότε που καθιέρωσε το DVD) αρχεία iso με διάφορες τέτοιες διανομές bootable linux (αλλά και κανονικές διανομές). Αν βρεθεί κάτι, το δανείζεσαι για λίγο και καις το iso σε ένα δικό σου δισκάκι για να ξεκινήσεις τα πειράματα!
Xdanger Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2004 Το ραμ δίνει κανονικές διανομές με bootable Iso τα οποία Linux τα εγκαθιστάς στον σκληρό δίσκο (απο το Ram πείρα το Mandrake και το PC Magazine αν δεν κάνω λάθος έδινε το Gentoo) αλλά εγώ δεν ψάχνω για διανομή αλλά κάποιο πρόγραμμα το οποίο να κάνει το CD bootable και να με βάζει να διαλέξω από ότι έχω μέσα στο CD (Σαν το Grub ή το LILO)
parsifal Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2004 ...(Ναι ξέρω υπάρχουν έτοιμα τέτοια CD αλλά είναι δύσκολο,μάλλον ακατόρθωτο,να τα κατεβάσω από pstn)... Sorry φίλε, νόμιζα ότι σε ενδιέφερε και κάτι τέτοιο (Linux bootable από CD), τύπου Knoppix και Knoppel που έχουν βάλει κατά καιρούς τα περιοδικά...
Xdanger Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2004 den pirazi, den to egrapsa kai ego kala
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.