Προς το περιεχόμενο

Reboot, κάμερες και τα σπασμένα νεύρα μου..

evil_dildo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους,

Έχω ένα αρκετά περίεργο πρόβλημα με το pc της αδερφής μου: Είναι οδοντίατρος και το χρειάζεται κυρίως για να κάνει image capture στο στόμα του κάθε ασθενή από τη κάμερα που έχει στην έδρα. Βάλαμε λοιπόν έναν Athlon XP 2600+, 256MB ram, και μία άθλια FX5200 (που υποπτέυομαι ότι κάνει τη βρωμοδουλειά!). Η κάμερα είναι NOMIZΩ στην s-video μιας fly tv platinum33. Λέω "νομίζω" επειδή δεν είμαι σίγουρος πώς λένε το βύσμα - πάντως το καλώδιο της κάμερας μοιάζει με κεραίας και το βύσμα είναι χρυσό (αν βοηθάει..) Τέλος υπάρχει και 2η οθόνη συνδεδεμένη στο σύστημα στην DVI έξοδο της κάρτας γραφικών (και οι δύο οθόνες είναι LG 1515s).

ΤΟ έστησα έτσι ώστε στην οθόνη που είναι στην έδρα να έχει συνεχώς το dscaler (εφαρμογή για capture) και στην άλλη οθόνη στο γραφείο της να έχει κανονικά το desktop για να βάζει μουσική, να βλέπει τηλεόραση κλπ. Όλα ωραία και καλά ως εδώ, μόνο που το σύστημα κάνει συνέχεια reboot. Το ωραίο όμως είναι ότι κάνει ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ. Ούτε όταν το έστηνα, ούτε τώρα που το έχω σπίτι, δεν παρουσιάζει το παραμικρό πρόβλημα και κοντεύω να τρελαθώ.. Υπέθετα ότι κάτι φταίει στο ρεύμα στο ιατρείο αλλά το βάλαμε και σε άλλες πρίζες και πάλι είχε το ίδιο πρόβλημα. Κατέληξα λοιπόν στο ότι κάτι παίζει όταν είναι συνδεδεμένη η κάμερα, εφόσον είναι το μόνο που δε μπόρεσα να φέρω σπίτι (έπρεπε να κουβαλήσω και ολόκληρη την έδρα.. :P).

Υπάρχει λοιπόν περίπτωση να τα παίζει η κάρτα γραφικών όταν δείχνει στην μία οθόνη τα της κάμερας, και στην άλλη πχ παίζει ένα βίντεο, και να κάνει το σύστημα reboot, ή κάνω λάθος;;; Κάποιοι μου είπαν ότι είναι κακό και το γεγονός ότι το καλώδιο της κάμερας πηγαίνει παράλληλα με τα υπόλοιπα του pc (!) αλλά δε ξέρω το κατά πόσο στέκει αυτό..

Αν έφτεγε κάτι άλλο ρε παιδιά, δε θα μου έκανε κι εμένα έσω και ένα restart;;; τον έχω ανοιχτό 30 ώρες και δουλεύει μια χαρά (σε μια φάση έκανα defrag και render παράλληλα). Το τροφοδοτικό; Τα windows; Χτυπημένη μνήμη; ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕεεεεεε

PS1. Ξέχασα να πω ότι όταν κάνει shutdown είναι σα να πέφτει το ρεύμα, δηλαδή τα windows δεν λένε τιποτα, και όταν κάνει ξαναξεκινάει (μόνο του, κυριλέ), είναι σα να μην έγινε τίποτα..

PS2. Πολλά έγραψα. Sorry :roll:

Δημοσ.

Τα είχα κοιτάξει, αλλά δε κατάλαβα και τίποτα :/ επίσης τα σφάλματα είναι σχετικά λίγα, και αναφέρονται όλα σχεδόν σε κρεμάσματα του explorer.exe, ή σε κανένα winamp που κόλλησε. Είδα και κάτι άλλα (5-6) που έλεγαν για SQL ερωτήματα..

Μήπως πρέπει να ψάξω για κάτι συγκεκριμένο;

Δημοσ.

Xoris na eimai sigouros gi afto pou tha sou pw dokimase to.

A possible reason that could cause this problem is that in windows xp there is an option that allows the computer to turn off a usb device to save power. To disable this option:

1) click start, highlight my computer, right click and select properties and a window will pop up with the system properties

2) click on the hardware tab and press the device manager button

3) expand the universal serial bus controllers

4) Double click on the USB Root Hub.

5)Select the Power Management tab and UNTICK the "allow the computer to turn off the device to save power"

If you have more than one USB Root Hub, then you should apply the steps to each one of them

That's it, you won't need to restart the computer!

Δημοσ.

evil_dildo, μήπως το DScaler? Είναι και σε λίγο beta φάση αν έχεις βάλει το πιο πρόσφατο. Δοκίμασε με το τελευταίο stable ( v4.0.2 νομίζω)

Δημοσ.
Πανε system properties->advanced->startup and recovery settings και "ξετικαρε" την επιλογη automatically restart

:?:

Και σε τί θα ωφελήσει αυτό? Να κάθεται να χαζεύει μία BSOD?

Δημοσ.

An den exeis tpt syndedemeno se usb oxi den tha to lysei.Den proseksa kala nomiza pws i kamera itan se usb.

Afto pou les KNOX ksereis ti tha kanei?Apla otan einai na kanei restart tha tou vgazei mia mple othonh pou tha anaferei to prb kai meta tha prepei monos tou na kanei reset sto systhma.

Δημοσ.

Μάλλον το σύστημα θα φοβάται τον (την) οδοντίατρο :D

(όπως και εγώ) :oops:

Από τους υπολογιστές όλα να τα περιμένεις.

Γιατί δεν δοκιμάζεις να το δουλέψεις στο ιατρείο αλλα χωρίς να συνδέσεις την κάμερα?

Δημοσ.

parsifal evala to dscaler enw hdh ekane ta reboot, mipws k diorthwne to provlima, alla tpt..

re paidia, mipws h karta grafikwn zorizetai poly k thelw kamia kaliterh?? to lew epeidh prin ligo ekane mia vlakeia, oxi reboot, alla anapse k esvise h othonh xwris logo. :shock:

Δημοσ.
parsifal evala to dscaler enw hdh ekane ta reboot' date=' mipws k diorthwne to provlima, alla tpt..

re paidia, mipws h karta grafikwn zorizetai poly k thelw kamia kaliterh?? to lew epeidh prin ligo ekane mia vlakeia, oxi reboot, alla anapse k esvise h othonh xwris logo. :shock:[/quote']

Λοιπον ειχα το ιδιο ακριβως προβλημα εμενα μου το εκανε ομως οταν επαιζα καποιο βαρυ παιχνιδι η οταν εβαζα να παιξει η ψηφιακη μου live video ....

Στην δικια μου καρτα (Geforce) ειχα προβλημα θερμοκρασιας γιατι το ανεμιστηρακι δεν δουλευε το εβγαλα το καθαρισα και ολα τεινουν καλως....

Ανοιξε το pc δες αν δουλευει κανονικα ο ανεμιστηρας της καρτας γραφικων, ειναι θεμα θερμοκρασιας φιλε μου... οταν βαζεις να παιξει η καμερα ανεβαζει θερμοκρασια και τσουπ σβηνει ο υπολογιστης σου

Αλλαξε την καρτα η αγορασε καποιο κιτ ψυξης για την συγκεκριμενη καρτα(ισως να δουλευει κανονικα ο ανεμιστηρας σου αλλα η ψυξη της να ειναι προβληματικη )

Δημοσ.
Μάλλον το σύστημα θα φοβάται τον (την) οδοντίατρο :D

(όπως και εγώ) :oops:

αρχίζω να το πιστεύω πολύ σοβαρά :P

Από τους υπολογιστές όλα να τα περιμένεις.

Γιατί δεν δοκιμάζεις να το δουλέψεις στο ιατρείο αλλα χωρίς να συνδέσεις την κάμερα?

αυτό θα κάνω αύριο' date=' αν και δεν ήθελα να είμαι εκεί μπροστά :?

Αλλαξε την καρτα η αγορασε καποιο κιτ ψυξης για την συγκεκριμενη καρτα(ισως να δουλευει κανονικα ο ανεμιστηρας σου αλλα η ψυξη της να ειναι προβληματικη)

Λες δηλαδή ότι αυτό που φοβάμαι ισχύει... Παίζει όμως να φταίει η κάρτα τηλεόρασης και όχι η κάρτα γραφικών, μια και που μάλλον η κάμερα κάνει τη ζημιά;

Δημοσ.

Λες δηλαδή ότι αυτό που φοβάμαι ισχύει... Παίζει όμως να φταίει η κάρτα τηλεόρασης και όχι η κάρτα γραφικών' date=' μια και που μάλλον η κάμερα κάνει τη ζημιά;[/quote']

Η καμερα που εχεις στο οδοντιατρειο συνδεεται μεσω ποιας καρτας?

Γραφικων η τηλεορασης?

Αν συνδεεται μεσω τηλεορασης δοκιμασε να την συνδεσεις μεσω καρτας γραφικων αν και χλωμο το κοβω να μην γινουν τα ιδια.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...