javanidhs Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2004 Αγαπητε SV130D αυτο που ρωτας ειναι σχετικα πολυπλοκο να απαντηθει με την εννοια οτι η αληθεια βρισκεται και εξαρταται απο πολλους παραγοντες! Οπως: 1. Η ποιοτητα της συγκεκριμενης φουρνιας..των DVD 2. H γενικη ποιοτητα (Core Spec) τεχνολογια του υλικου που εχει φιαχτει. 3. Η συσκευη εγγραφης..καθως και η στρατηγικη που ακολουθει για να γραψει τα CD 4. Η εκδοση firmware που φερει, η συσκευη εγγραφης Γενικα λοιπον και απο την δικη μου εμπειρια (εχω πεταξει αρκετα DVD μετα απο τεστ κακης ποιοτητα). Ολα τα DVD σε μια συγχρονη συσκευη (drive) θα 'γραφτουν' σωστα δηλαδη η διαδικασια θα ειναι επιτυχης. Το ερωτημα ειναι μετα..τελικα ποσο καλο ειναι το αποτελεσμα! Ποιο ειναι το ποσοτο λαθων κατα την διαδικασια αυτη...και κατα ποσο αυτο το δισκακι μπορει να διαβαστει..ΚΑΙ ΑΝ μπορει να διαβαστει! Εχουμε αναφερει μεσα σε αυτο το forum τροπους για να βρισκουμε απαντησεις σε αυτα τα θεματα... Κανε search για ΚPROBE ,CD DVD SPEED, CRC Errors PI/PO Errors. Για να απαντησω λοιπον και συγκεκριμενα στο ερωτημα..βασισμενος σε δικα μου στοιχεια και δικη μου εμπειρια. Ναι κατα 99% τα επωνυμα καλυτερη ποιοτητας δισκακια ειναι πολυ καλυτερα απο τα πιο φτηνα. Γιατι; γιατι φιαχνοντε με καλυτερο τροπο...χρησιμοποιουντε καλυτερα ισως υλικα ..και τεσταροντε πιο μεθοδικα για να πληρουν καποια standard ...οσο αναφορα την χρηση τους..πραγμα που σε αλλα πιο φτηνα δισκακια..ολη αυτη η διαδικασια..να μην γινεται..Αρα λοιπον δεν πληρωνεις παντα το γεγονος οτι παιρνεις ενα DVD σε κουτακι με χαρτακι και μια σταμπα που λεει μια μαρκα.Πληρωνεις ολη την παραπανω διαδικασια ..ελεγχου παραγωγης! Εξαλλου τα καλυτερα κατα την γνωμη μου δισκακια αυτη την στιγμη στην αγορα ..τα Tayo Yuden τα βρισκεις σε συσκευασια...Bulk Οπως και τα φτηνα... Τα δισκακια αυτα λοιπον..γραφοντε με πολυ χαμηλα ποσοστα λαθων απο τις συσκευες ..γιατι απλα εχουν μια επιφανεια και μια δομη που παρεχει ανοχες στα διαφορα λαθη που μπορει να κανει η συσκευη laser. Οσο πιο λιγα τα λαθη που γινοντε κατα την εγγραφη..τοσο πιο ευκολα το δισκακι θα ειναι αναγνωσιμο απο αλλα drive! (αυτο δεν ειναι κανονας..αλλα σχεδον παντα ισχυει..) Η αντοχη στον χρονο εχει να κανει και με τον τροπο που συμπεριφερομαστε και εμεις στα δισκακια..κατα ποσο τα ταλαιπωρουμε...και επισης κατα ποσο ταλαιπωρουντε απο διαφορες συσκευες αναγνωσης που δημιουργουν γρατζουνιες κτλ κτλ. Οσο καλυτερη ποιοτητα κατασκευης μπορει να εχει ενα δισκακι..τοσο πιο πολυ θα παρουσιαζει αμυνες σε ολη αυτη την μεταχειριση η οποια..ειναι αναποφευκτη...δηλαδη .οπως και να εχει εκτος και το δισκακι δεν το χρησιμοποιησουμε..ποτε...ο δισκος θα δεχθει ταλαιπωρια...απο εμας..απο τα drive. κτλ κτλ! Για να πιστεις για ολα τα παραπανω μπες στην διαδικασια του ελεγχου της ποιοτητα εγγραφης της συσκευης σου..με τα διαφορα διαθεσιμα εργαλεια...πειραματισου με διαφορες μαρκες δισκων...και δες απο μονος σου ..τι καταφερνεις με το καθενα! Με αυτο τον τροπο φτανεις οσο πιο κοντα μπορεις στην απαντηση στο ερωτημα σου! και μια παρανθεση.. τα Ridisc 4x ειναι ...σχετικα καλα δισκακια..για την τιμη τους..σχεδον απροβληματιστα..για γενικη χρηση δεν ειναι ασχημα..αλλα παντα υπαρχει κατι καλυτερο..με τον ολο χαμο που υπαρχει αυτη την στιγμη στον χωρο..δηλαδη φτηνοι οδηγοι εγγραφης και αναγνωσης..στην αγορα..με χαμηλη ποιοτητα και αμφιλεγομενες δυνατοτητες..παντα θα υπαρχουν μερικα που θα θελουν το ποιοτικο δισκακι. Εγω εχω ακομα ridisc στην συλλογη μου..τα οποια αντικαθιστω σιγα σιγα με Tayo... Και κατι τελευταιο...ασχετο....η υπογραφη σου..νομιζω ειναι λιγο ακαιρη και αστοχη.. Πριν απο 20 χρονια ισως να ηταν αληθεια.(και παλι τραβηγμενο) τωρα πια η συγκεκριμενη υπογραφη μονο αστειο μπορει να θεωρηθει.. Αυτα (χωρις διαθεση ειρωνιας)
ababapanos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2004 xerei kaneis vre pedia pou tha vrw ftina printable diskakia? ine i triti fora pou roraw.
javanidhs Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2004 Το Μedia center στην Μποταση (καθετα Στουρναρη) το εχεις υποψιν σου; http://www.mediacenter.gr/
ababapanos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2004 oxi den to ixera. se efharistw.... elpizw na vrw auto pou thelw kai se ftines times, gia na katalaveis den thelw sta cd na xeperasw ta 0.30 lepta to temahio , kai sta DVD ta 0.60 - 0.80
karib Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2004 javanidhs σε ευχαριστουμε για την υπεροχη αναλυση σου.
blackeye Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2004 epeidi i proswpiki empeiria einai kalyteri k apo ta pio aksiopista review exw na katathesw oti makria apo princo.ta xrisimopoiisa kai eixa 4/5 failure....Mono intenso kai TDK,xrisimopoiw k kana bulkpaq me to NEC 2510. Megali simasia pantws paizei k i partida pou exei to ekastote magazi.Se ena filo mou pire 25ada bulkpaq ta opoia itan poio ksevamena apo ta kanonika k den tou ta grafei o plextoras...... Conclusion:Mono markes ta dedomena k oi tainies aksizoun perissotera apo kapoia lepta eurw pou tha dwsoume parapanw
skiabox Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2004 javanidhs : theoreis ta Tayo kalitera apo ta tdk? episis apo prosopiki ebeiria : apofygete ta creation!
javanidhs Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2004 δεν εχω δοκιμασει tdk και να τα 'μετρησω' να δω πως τα πανε με το writer μου. το μονο που ξερω ειναι οτι τα Tayo ειναι οτι καλυτερο εχω δει απο τα μεχρι τωρα..που εχουν περασει απο μενα. δεν ειναι τυχαιο οτι και σε πολλα forum εχουν την ιδια αποψη! δοκιμασε και δες...μονο ετσι θα βεβαιωθεις!
Cue Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2004 oxi den to ixera. se efharistw.... elpizw na vrw auto pou thelw kai se ftines times' date=' gia na katalaveis den thelw sta cd na xeperasw ta 0.30 lepta to temahio , kai sta DVD ta 0.60 - 0.80[/quote'] Το E-Shop έχει τα Tayo Yuden 4x προς 0.37 ? και τα Tayo Yuden 8x προς 0.66 ?
nektarios1973 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2004 δεν εχω δοκιμασει tdk και να τα 'μετρησω' να δω πως τα πανε με το writer μου. το μονο που ξερω ειναι οτι τα Tayo ειναι οτι καλυτερο εχω δει απο τα μεχρι τωρα..που εχουν περασει απο μενα. δεν ειναι τυχαιο οτι και σε πολλα forum εχουν την ιδια αποψη! δοκιμασε και δες...μονο ετσι θα βεβαιωθεις! simfono apolita :wink:
me_robas Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2004 Πρέπει πάντα να κοιτάτε και το manufacturer ID γιατί οτι λάμπει δεν είναι χρυσός. Τα Verbatim ας πούμε έχουν manufacturer ID: TYG01 όπως και τα Yuden, πιο ακριβά δηλαδή αλλά ίδιας ποιότητας. Εγώ τους τελευταίους 4 μήνες χρησιμοποιώ TDK με manufacturer ID: TTG01 Παραθέτω μερικές μάρκες DVD και τα manufacturer IDs τους: Tayo Yuden ---> TYG01 ή YUDEN000T01 TDK ---> TTG01 ή TTG02 (ανάλογα με αν είναι 4x ή 8x) Philips ---> CMC MAG F01 Princo ---> PRINCO Traxdata ---> RICOHJPNR01 Sony ---> SONY04D1 Maxwell ---> YUDEN000T01 ή MXL RG02 Samsung ---> BeAll000P40 Creation ---> POMSC001002 ή κενό Verbatim ---> MCC 01RG20 ή ΤYG01
codexseries2 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2004 Το E-Shop έχει τα Tayo Yuden 4x προς 0.37 ? και τα Tayo Yuden 8x προς 0.66 ? Χεχ...το e-shop πάλι άλλαξε τιμές στα Taiyo Yuden! TAIYO YUDEN DVD+R 4X BULK NO LOGO: 0' date='35 (τελική τιμή) TAIYO YUDEN DVD+R 8X BULK NO LOGO: 0,63 (τελική τιμή)[/url]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.