Προς το περιεχόμενο

MSI 9800pro ή MSI 6800LE

doc1000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To ερώτημα είναι σαφές. Ποιά MSI είναι καλύτερη με τη σκέψη ότι η τιμή τους είναι κοντά.

195+φπα για την MSI 9800pro

http://www.zero1.gr/product_info.php?cPath=47&products_id=12904

235+φπα για την MSI 6800LE

http://www.zero1.gr/product_info.php?cPath=47&products_id=12902

Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν η 6800LE κάνει τόσο θόρυβο όσο λέγεται για την 6800ultra και

β) αν οι απαιτήσεις της σε τροφοδοτικό/ενέργεια είναι παράλογες! :lol:

Thanks!

Δημοσ.

H timh tous den einai kai poly konta, alla an to budget sou antexei thn 6800LE, kalo tha htan na thn protimiseis, estw mono kai gia thn pithanothta na einai xekleidwsimes merikes pipelines/vs units.

Oute ypervolika thoryvodhs einai alla oute kai paraloges energeiakes apaitiseis exei (gia sxetika high-end karta toulaxiston).

Δημοσ.

Αλλά αν δεν πετύχει το mod?

Εγω βλέπω αρκετό ρίσκο εδώ.

[ άσε που οι τελευταίες που έχουν δοκιμαστεί ξεκλειδώνονται τα pipelines , αλλά είναι "broken" ]

Δημοσ.
Αλλά αν δεν πετύχει το mod?

Εγω βλέπω αρκετό ρίσκο εδώ.

[ άσε που οι τελευταίες που έχουν δοκιμαστεί ξεκλειδώνονται τα pipelines ' date= αλλά είναι "broken" ]

Στις LE τα περισσότερα προβλήματα εμφανίζονται όταν προσπαθούν να ξεκλειδώσουν παραπάνω από ένα quad. Eίναι λογικό να προσπαθούν να φτάσουν 16*1, αλλά βάση και του νόμου των πιθανοτήτων η επιτυχία είναι κατά πολύ πιο πιθανή στα 12*1 και φυσικά έχει και πολύ περισσότερο νόημα η τελευταία περίπτωση, μιας και το εύρος μνήμης επαρκεί για 12, αλλά όχι για 16 μονάδες.

Οι πυρήνες των 6800/6800LE συνήθως υπερχρονίζονται με άνεση τουλάχιστον στα 350MHz χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αρκεί το σύστημα να έχει ένα επαρκέστατο τροφοδοτικό και ειδικά στο +12V rail.

΄Οσον αφορά το ρίσκο, ουδείς μπορεί να εγγυηθεί επιτυχία στη συγκεκριμένη λογισμική επέμβαση. Σε περίπτωση αποτυχίας όμως δεν σημαίνει ότι ο χρήστης δεν παίρνει ότι αναλογεί στην τιμή αγοράς. Παρότι ο πυρήνας των LE είναι χρονισμένος μόλις στα 300MHz, η επάρκεια των καρτών αυτών είναι εντυπωσιακή.

Δημοσ.

Ακριβώς την ίδια απορία είχα κι εγω και το εψαξα αρκετά το θέμα:

Ειχα στο μυαλό μου την MSI 6800LE + HIS excalibur 9800pro 128Mb...

6800LE:

Επιδόσεις 9800pro<6800LE<9800XT (μικρές διαφορες απο την 9800pro)

Δεν κάνει τόσο θόρυβο ούτε καταναλώνει την ίδια ενεργεια με την ULTRA.

Έχει αναφερθει ότι ως LE από τις εταιριες χαρακτηρίζονται αρκετες 6800 με χαλασμένα pipelines άρα σε περίπτωση που θες να κάνεις mod θα παρεις μεγάλο ρίσκο(αναλογα το κομματι που θα πεσεις)..Επίσης ακόμα κι αν είναι όλα τα pipelines ΟΚ μπορεί να είναι κλειδωμένα από τον κατασκευαστή οπότε θα πρέπει να προβείς σε hard mod...Βεβαια παντα υπάρχει και το o/c!

9800pro: Γνωστη και δοκιμασμενη κι εχει δειξει την αξία της...λίγο μικρότερες

επιδόσεις από την LE.Δεν μπορείς να κάνεις όλες τις 9800pro 9800ΧΤ αλλά μπορείς πολύ ευκολα να καταλάβεις αν μπορει να γίνει η μετατροπή(ο τρόπος αναφερεται σε ένα guide που έχω πιο κάτω)

Αν μπορείς να περιμένεις νομίζω ότι και η 6600GT δεν ειναι κακή επιλογή

Εγω προσωπικά θα πάρω την 9800pro γιατι γενικά τα κομμένα προιόντα LE/SE δεν τα εμπιστεύομαι και πολύ...Οι διαφορές είναι μικρές και το ρίσκο της 6800LE μεγάλο...

Παρε και μερικα reviews και guides.μπορει να σε βοηθεισουν στην αποφασή σου!

guides

http://www.rojakpot.com/default.aspx?location=3&var1=92&var2=0

http://www.pcunleash.com/bbs/zboard.php?id=MyItemReview&no=39

Reviews

http://www.tbreak.com/reviews/article.php?id=325

http://www.digit-life.com/articles2/gffx/nv43-p12.html

http://www.digit-life.com/articles2/radeon/r9800pro.html

Δημοσ.

H 9800 Pro έχει καλύτερες επιδόσεις [ στο 60% των Games ]

[ εξαρτάται βεβαίως από ανάλυση , etc ]

Να υπολογίζουμε όμως και το OC που μπορεί να κάνει και στην 9800 Pro.

Δημοσ.
Επίσης ακόμα κι αν είναι όλα τα pipelines ΟΚ μπορεί να είναι κλειδωμένα από τον κατασκευαστή οπότε θα πρέπει να προβείς σε hard mod...

Κάνεις λάθος. Σε όλες τις 6800 οι κλειδωμένες μονάδες είναι hardware masked, ωστόσο σε ένα καλό ποσοστό ξεκλειδώνονται (όταν λέω καλό εννοώ επιτυχημένες επεμβάσεις πλέον του 50%) απλά με δύο τικ στο Rivatuner.

Οι διαφορές είναι μικρές και το ρίσκο της 6800LE μεγάλο...

Oύδε ένα πρόβλημα έχω με την επιλογή σου, τουναντίον. Διαφωνώ όμως ριζικά με την παραπάνω τοποθέτηση. Είναι λάθος να αγοράζεις μια τέτοια κάρτα για την πιθανότητα του ξεκλειδώματος. Το ότι υπάρχει αυτή η πιθανότητα είναι άλλο κεφάλαιο.

Ο κατασκευαστής μιας οιασδήποτε 6800LE σου πουλάει μια SM3.0 κάρτα με 8 SIMD κανάλια και 4 VS σε αυτήν την τιμή, τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο. Οι αλλαγές λογισμικού μέσω Rivatuner δεν είναι μόνιμες και αρκεί η επαναφορά των αρχικών ρυθμίσεων χωρίς ούτε ένα πρόβλημα.

Εγω προσωπικά θα πάρω την 9800pro γιατι γενικά τα κομμένα προιόντα LE/SE δεν τα εμπιστεύομαι και πολύ...

Η 9500PRO ήταν η καλύτερη mainstream καρτούλα του 2003 και εξακολουθεί να είναι καλύτερη και από την σημερινή 9600ΧΤ.

Αν μπορείς να περιμένεις νομίζω ότι και η 6600GT δεν ειναι κακή επιλογή

128bits wide bus, 16GB/sec bandwidth, 3 ROPs, 3 VS

6800LE =

256bits wide bus, 22.4GB/sec bandwidth, 8 ROPs, 4 VS

H 9800 Pro έχει καλύτερες επιδόσεις [ στο 60% των Games ]

[ εξαρτάται βεβαίως από ανάλυση , etc ]

Στο προαναφερόμενο review του t-break η 6800LE κονταροχτυπιέται και καλά κρατεί με μια 9800ΧΤ. Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα την δεύτερη λόγω της διπλάσιας μνήμης της, αλλά πάει σε άλλη τιμολογιακή κατηγορία.

Δημοσ.
Κάνεις λάθος. Σε όλες τις 6800 οι κλειδωμένες μονάδες είναι hardware masked, ωστόσο σε ένα καλό ποσοστό ξεκλειδώνονται (όταν λέω καλό εννοώ επιτυχημένες επεμβάσεις πλέον του 50%) απλά με δύο τικ στο Rivatuner.

Κι όμως υπάρχει αυτό το πρόβλημα με τα κλειδωμένα pipelines!(δεν θυμάμαι αν το αναφέρει σε κάποιο από τα links που έχω παραθέσει)

Oύδε ένα πρόβλημα έχω με την επιλογή σου, τουναντίον. Διαφωνώ όμως ριζικά με την παραπάνω τοποθέτηση. Είναι λάθος να αγοράζεις μια τέτοια κάρτα για την πιθανότητα του ξεκλειδώματος. Το ότι υπάρχει αυτή η πιθανότητα είναι άλλο κεφάλαιο.

Μάλλον δε το διατύπωσα σωστα:Εννοώ ότι ένα +στο hardware είναι και το o/c ή η δυνατότητα μετατροπής τού.Και με την 9800pro είναι ποιο σίγουρο ότι η οποιαδήποτε μετατροπή θα γίνει επιτυχημένα!

Ο κατασκευαστής μιας οιασδήποτε 6800LE σου πουλάει μια SM3.0 κάρτα με 8 SIMD κανάλια και 4 VS σε αυτήν την τιμή, τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο. Οι αλλαγές λογισμικού μέσω Rivatuner δεν είναι μόνιμες και αρκεί η επαναφορά των αρχικών ρυθμίσεων χωρίς ούτε ένα πρόβλημα.

Συμφωνώ απόλυτα αλλά η επαναφορά(εντος εγγυησης) της κάρτας ισχύει μόνο εάν δεν έχει γίνει hard mod ...Με βάση αυτά που ξέρω η 6800 μπορεί να χρειαστει επεμβαση στο hardware της κάρτας!

128bits wide bus, 16GB/sec bandwidth, 3 ROPs, 3 VS

6800LE =

256bits wide bus, 22.4GB/sec bandwidth, 8 ROPs, 4 VS

Δε παίζει μόνο το bandwidth ρόλο στις επιδόσεις...Στο link που έχω παραπανο φαίνεται ότι η 6600GT έχει σχετικά καλύτερες επιδόσεις από την LE

Δε ξερω αλλά όπως είπα και πριν είμαι αρκετα επιφυλακτικός με την LE...και συνεχίζω να θεωρώ την 9800pro πιο σίγουρη λύση...

Δημοσ.

Κι όμως υπάρχει αυτό το πρόβλημα με τα κλειδωμένα pipelines!(δεν θυμάμαι αν το αναφέρει σε κάποιο από τα links που έχω παραθέσει)

΄Οταν μιλάω για περίπου 50% πετυχημένες επεμβάσεις' date=' προφανώς υπαινίσσομαι ότι στο υπόλοιπο μισό ή το ξεκλείδωμα δεν είναι δυνατόν ή υπάρχει πρόβλημα.

Μάλλον δε το διατύπωσα σωστα:Εννοώ ότι ένα +στο hardware είναι και το o/c ή η δυνατότητα μετατροπής τού.Και με την 9800pro είναι ποιο σίγουρο ότι η οποιαδήποτε μετατροπή θα γίνει επιτυχημένα!

Υπερχρονισμός γίνεται σε όλες τις κάρτες συμπεριλαμβανομένων και των 6800. Ποιά ακριβώς μετατροπή στην 9800; Να την κάνεις ΧΤ; Ωραία θα αποκτήσει χρονισμό πυρήνα στα 412ΜΗz και θα υστερεί σε εύρος μνήμης.

Οι 6800 υπερχρονίζονται ευκολότερα όσων αφορά τον πυρήνα μιας και η κατανάλωση ενέργειας είναι γύρω στα 30W@300MHz, ενώ μια 9800ΧΤ χτυπάει γύρω στα 70-75W.

Συμφωνώ απόλυτα αλλά η επαναφορά(εντος εγγυησης) της κάρτας ισχύει μόνο εάν δεν έχει γίνει hard mod ...Με βάση αυτά που ξέρω η 6800 μπορεί να χρειαστει επεμβαση στο hardware της κάρτας!

Ερώτηση: με πόσες 6800 έχεις ασχοληθεί ακριβώς σε πραγματικό χρόνο; Ξέρω στην νομική ορολογία εντελώς πληροφοριακά σημαίνει ιδίοις όμμασι και απέχει κάπως από το έχω ακούσει ή έχω διαβάσει.

΄Οταν είναι δυνατόν το ξεκλείδωμα μέσω Rivatuner έχει καλώς. ΄Ολες τις άλλες επεμβάσεις δεν τις συνιστώ καν γιατί εκεί όντως υπάρχει κίνδυνος να ζημιωθεί ανεπανόρθωτα η κάρτα.

Δε παίζει μόνο το bandwidth ρόλο στις επιδόσεις...Στο link που έχω παραπανο φαίνεται ότι η 6600GT έχει σχετικά καλύτερες επιδόσεις από την LE

Σου φαίνεται; Να μην σου φαίνεται τότε. Και πίστεψέ με στο λέω από εμπειρία. Το εύρος μνήμης και η διαφορά των ROPs φαίνεται στα σημεία που κάποιος θα ανέμενε ούτως ή άλλος και στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να φτάσει και το 50% διαφορά.

Δε ξερω αλλά όπως είπα και πριν είμαι αρκετα επιφυλακτικός με την LE...και συνεχίζω να θεωρώ την 9800pro πιο σίγουρη λύση...

΄Οπως προείπα σέβομαι και αποδέχομαι πλήρως την επιλογή σου. Απλά έχω μια μικρή αλλεργία με τις ανακρίβειες και αυτό ισχύει για όλες τις εταιρίες.

Δημοσ.

http://www.rojakpot.com/default.aspx?location=3&var1=92&var2=0

Το είχε ήδη συμπεριλάβει σε μια προηγούμενη απάντηση ο phovos.

------------------------------------------------------------------------------------

'Aσχετο και προειδοποιώ ότι πρόκειται μόνο για συνθετική εφαρμογή (3dmark05'). Σκοπός εδώ ουσιαστικά ήταν να διαπιστωθεί τι ακριβώς διαφορές κάνουν οι διαφορετικές μονάδες στα εν λόγω μετροπρόγραμμα και δεν άλλαξαν οι χρονισμοί της κάρτας:

16*1/6VP***16*1/5VP***16*1/4VP

**4620*****4484*****4125

12*1/6VP***12*1/5VP***12*1/4VP

**4213*****4071*****3784

8*1/6VP****8*1/5VP****8*1/4VP

**3516*****3423*****3215

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...