Japan Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 rikse mia matia kai sto http://www.freegreece.netap'oti lene einai dorean kai exoun unlimited pop3 accounts kai webbased mail Chryssa Ναι είναι δωρεάν με 30€/2έτη! Τέλος πάντων αυτό που θέλεις' date=' τσάμπα δεν πρόκειται να το βρεις! αλλά 30€/2έτη δεν είναι πολλά (εδώ πληρώνουμε 50+€/μήνα για dsl)[/quote'] Stin selida tous eida oti ta 30 euro einai gia kainourgio domain, an kapoios exei idi to domain (kai exei plirosei ta tou domain) mporei na to metaferei dorean ekei. To domain etsi ki allios to plironeis, kai nomizo pos 30 euro gia dyo xronia einai poly ftinotero apo allous providers. Kata poso kalo einai to uptime tous, support klp, den gnorizo, den tous exo xrisimopoiisei. Apla to eixa dei kapote kai to kratisa sta yp'opsin. An kapoios gnorizei kati parapano, as mas pei. Chryssa
BlizardBill Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Από ότι κατάλαβα , αγοράζεις ένα domain.gr αρκετά φτηνά πλέον, και μετά μπορείς να διαλέγεις που θα το κάνεις hosting και να αλλάζεις αν δεν σου αρέσει κάποιος.... Ο πιο φτηνός που κάνει αυτή τη δουλειά είναι το hyperhosting με 6.5 ευρώ το μήνα? Επίσης θα μπορούσες να φτιάξεις δικό σου mail server σε .gr αν έχεις alwaysON... η όχι ακόμα? Αυτά τα email accounts ([email protected]) έχουν κάποιο πρόβλημα εκτός το uptime του server ? πχ γίνονται αποδεκτά από όλους, έτσι ?
gvard Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Δεν έχω διάθεση να υπερασπίσω κανεναν, αλλα αν είχε και το hyperhosting ένα φορουμ, οπου θα μπορούσε να κάνει ο καθένας post το προβλημά του, τότε θα κάναμε συγκρίσεις. Εγώ βλέπω ένα online chat -> μη διαθέσιμο. Στην Ελλάδα αν κάποιος δεν ικανοποιηθεί από μία εταιρία, οταν κάποιος άλλος ζητάει γνώμη για εταιρία hosting του λέει να καθήσει μακρυά από την Χ εταιρία. Αυτό γίνεται σε όλα τα forums, οπότε ο οποιοσδήποτε μπορεί να συγκρίνει με αυτό τον τρόπο εταιρίες. Από εκεί και πέρα έχεις δίκιο, για να γίνει απόλυτη σύγκριση θα πρέπει να υπάρχει κάποιο forum και σε εμένα πχ. Αν συγκρίνω π.χ τις τιμές του hyperhosting με τon www.myacen.com[/url'] (το insomnia ήταν εκεί πάνω, και ένα άλλο site που ξέρω και το uptime είναι quarantee, το hyper hosting ειναι κατάτι πιο ακριβό, και με λιγότερες υπηρεσίες). Λογικο ειναι αυτο, αφου οι τιμες που βλεπεις στο site μου εχουν επιβαρυνθει ηδη με τον ΦΠΑ, ειναι τελικες που πληρωνει καποιος. Απο το ποσο που βλεπεις αν αφαιρεσεις το 18% ΦΠΑ, αν αφαιρεσεις το κοστος και αν αφαιρεσεις και την φορολογια στο καθαρο ποσο που μενει, θα δεις ποσα πραγματικα "μπαινουν στην τσεπη μου" οπως πιστευεις. Και μην ξεχνας οτι οι τιμες για server στην Ελλαδα ειναι πολυ πιο ακριβες απο του εξωτερικου, και οι 2 servers που εχουμε στο εξωτερικο ειναι απο την Alabanza οπου κοστιζουν τρελα λεφτα. Το θέμα ειναι : Αν θές το domain για προσωπική χρήση, χέστηκε η φοράδα στο αλώνι αν, πέφτει και μιση ώρα την ημέρα. Τα mails δεν χάνονται, ουτε και χάνεις πελάτες απο την σελίδα που λές το αγαπημένο σου φαγητό. Ειδικά δε, αν πρέπει να πληρώσεις αρκετά euro παραπάνω για να τα έχεις αυτά. Απο την άλλη , αν εισαι σοβαρή εταιρία, θα αγοράσεις server με 500 mb χώρο, χωρίς ssh, χωρίς postgres, χωρίς, χωρίς, χωρίς? Αν πέσει μισή ώρα για 1-2 φορές το μήνα τώρα είναι απόλυτα λογικό. Αν πέφτει μισή ώρα την ημέρα είναι απαράδεκτο, οσο λιγα χρήματα και να εχει δώσει κάποιος. Από εκει και πέρα λες οτι "αν εισαι σοβαρη εταιρια θα αγορασεις κλπ κλπ χωρίς ftp postgres κλπ". Που το ειδες αυτο; Σχεδον ολοι παρεχουν FTP accounts, MySQL/Postgres databases κλπ με τα accounts τους. Συγκρινεις τωρα με 1-2 μεγαλους παροχους και βαζεις στο ιδιο καζανι ολους τους υπολοιπους που ασχολουνται αποκλειστικα με αυτο;;; Για τις μικρές εταιρίες παροχής hosting, το καταλαβαίνω. Το bandwidth στην Ελλάδα ειναι ακριβό. Αλλά εγώ απο την αρχή μιλούσα για τις μεγάλες εταιρίες που εξακολουθώ να λέω οτι ειναι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. Οταν λες μικρες και μεγαλες εταιριες, που ειναι η διαχωριστικη γραμμη; Εγω πχ που φιλοξενω περισσοτερα απο 550 sites και στο rack μου στην FORTHnet εχω ενοικιασει 7-8 servers σε εταιριες ειμαι μικρος ή μεγαλος; Γιατι αν ειμαι μεγαλος τοτε σου ξαναλεω οτι κακως λες ολους τους μεγαλους απατεωνες χωρις να τους εχεις δοκιμασει.
vagos789 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2004 Το site της εταιρείας που δουλεύω ειναι στο hyperhosting,καθώς και τα mail φυσικά. Μόνο καλά λόγια εχω να πω,όλα δουλεύουν ρολόι,και σου διδονται εξαρχής οδηγίες και εργαλεία.Υπάρχει μεράκι σε αυτή την εταιρεία. Τώρα αν κάποιος έχει βαθιά μεσάνυχτα και χρειάζεται κάθε τρεις και λίγο support,δεν γνωρίζω εαν υπαρχουν αρκετά άτομα στην εταιρεία για να εξυπηρετείται.
LordArthas Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2005 Σκεφτομαι να κανω το ιδιο με το Γιαννη για να εχω δικο μου mail. Domain εχω αγορασει στην Hyperhosting. Μπορω το host να το εχω σε αλλη εταιρια (GoDaddy.com), αφου κοστιζει λιγοτερο κι ας μην προσφερει η GoDaddy .gr domains; Φυσικα το mail μου θελω να ειναι [email protected] Οσον αφορα το πακετα της GoDaddy, για τη δουλεια που το θελω, αυτη του «δικου μου» mail, αρκει το βασικο της πακετο ΕΔΩ προσθετοντας και το "Deluxe Email: 5 Email Addresses; 1000 MB total storage" για POP3; Για 3 χρονια κοστιζει $120, περιπου ?100. Εχετε να προτεινετε κατι φθηνοτερο; Προς το παρον, δε με ενδιαφερει το hosting. Αν το κανω για 3 χρονια και στη διαρκεια αυτου του διαστηματος χρειαστω ελληνικο host (με το ιδιο .gr domain) μπορω να αλλαξω και να «κατευθυνω» το domain μου και τα mail μου απο την GoDaddy στην ελληνικη εταιρια hosting (πχ Hyperhosting); Sorry για τις πολλες ερωτησεις, αλλα οπως φαινεται δεν εχω ιδεα πως δουλευουν και τι ειναι ολα αυτα (DNS κτλ). Εχετε κανενα link που να τα εξηγει; Thnx.
gvard Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2005 Μπορω το host να το εχω σε αλλη εταιρια (GoDaddy.com)' date=' αφου κοστιζει λιγοτερο κι ας μην προσφερει η GoDaddy .gr domains; Φυσικα το mail μου θελω να ειναι [email'][email protected][/email] Καλησπέρα, Φυσικά και γίνεται, μπορείς μέσα από το control panel του domain name να δηλώσεις τους nameservers που θα σου δώσει η GoDaddy ή η οποιαδήποτε εταιρία webhosting. Φυσικά μπορείς ανά πάσα στιγμή να κάνεις αλλαγή στους nameservers αν αργότερα επιθυμείς να αλλάξεις εταιρία hosting. Η αλλαγή πάλι γίνεται μέσα από το panel της εταιρίας οπου κατοχύρωσες το όνομα.
LordArthas Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2005 Καλησπέρα' date=' Φυσικά και γίνεται, μπορείς μέσα από το control panel του domain name να δηλώσεις τους nameservers που θα σου δώσει η GoDaddy ή η οποιαδήποτε εταιρία webhosting. Φυσικά μπορείς ανά πάσα στιγμή να κάνεις αλλαγή στους nameservers αν αργότερα επιθυμείς να αλλάξεις εταιρία hosting. Η αλλαγή πάλι γίνεται μέσα από το panel της εταιρίας οπου κατοχύρωσες το όνομα.[/quote'] Ευχαριστω πολυ Γιωργο :smile:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.