Voodooman Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2004 Με το τελευταίο bios update (4.1) μπόρεσα επιτέλους να τρέξω τον XP3000+, αν και δεν υποστηρίζεται επίσημα από το nForce 2 ( το απλό, όχι το 400). Και τότε άρχισε η πλεονεξία. Είπα να αλλάξω και τις μνήμες μου με 400άρες, για να μην πνίγεται η CPU. Πήρα kingston, ο καραγκιόζης. Οι μνήμες αρνούνται να δουλέψουν στα 200, δουλεύουν μόνο στα 333. Τρελάθηκα για τα 190 ευρώ που πέταξα. Συμπτωματικά βρέθηκαν 256 ΜB 400άρα no name. Από περιέργεια την έβαλα και, απίστευτο, το σύστημα δούλευε σταθερα ΜΕ ΤΙς NO NAME!!! Και τώρα η ερώτηση: Το'χει κανείς άλλος αυτό το πρόβλημα; Στο site της MSi αναφέρει ότι το BIOS 3.9 διορθώνει τις ασυμβατότητες με τις kingston VR333, μήπως λοιπόν υπάρχουν προβλήματα μεταξύ MSI και Kingston; Για την ιστορία, το μαγαζί ευτυχώς θα μου τις αλλάξει, αλλά μάλλον θα χάσω τα 25 ευρώ της διαφοράς με τις no name που θα μου δώσει. Μην πω καμμιά κουβέντα για την Kingston...
billpeppas Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2004 Voodooman , ποιές Kingston πήρες , και σε τι συχνότητα & με τι timings τις έβαλες να δουλέψουν?
Voodooman Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2004 πήρα τις νορμάλ Value RAM, με συχνότητα 400. Από timings, τις έβαλα στα degault 8.3.3.3, καθώς και σε υψηλότερα και χαμηλότερα. Κάτι διάβασα ότι ίσως φταίνε και τα slots... Θέλουν να μπούνε λέει τα δύο modules στα slots 2 και 3.
kx5 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2004 Η δική μου K7N2 αρνούνταν να δουλέψει με τις απλές 400αρες. Τελικά δούλεψε με Kingston. Αντε να βγάλεις άκρη
Nfountou Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 mesa sto bios sta timings vale by SPD. An exei k pali provlhma steila kana mail sthn MSI kai rwta an to sugekrimeno mobo einai sumvato me rhn ram. Egw prosopoka thn exw vrei me micron.
Voodooman Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2004 Ευχαριστώ ρε παιδιά, αυτό ήθελα να μάθω, αν και άλλοι έχουν τέτοια προβλήματα. Φυσικά και δεν κατηγορώ την MSI, προσπαθώ να κάνω με το mobo της κάτι το οποίο δεν είναι στις προδιαγραφές του (άσχετα αν η MSI με ένα απλό BIOS update πιθανότατα θα μπορούσε να το κάνει να υποστηρίζει 200 FSB). Απλά να, όλοι μας άρρωστοι είμαστε και κοιτάμε να ξεζουμίζουμε τα μηχανήματά μας. Για την ιστορία, στο Sandra 2004 από 2366 που έπιανα με τις μνήμες στα 166 πήγα στα 2874 με το FSB των μνημών στα 200. Αύριο θα αλλάξω τις Kingston με Elixir και αν δεν γίνει τίποτε θα ξεπέσω και στις noname ακόμη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.