platanik Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2004 Ρε παιδια θα σαλταρω τελείως...Εχω εναν ΗΥ με Athlon XP 2600+, στον οποιο εχω εγκαταστησει XP PRO ENG. Ολα καλα, ολα ανθηρα, μεχρι που πριν7-8 μερες κολλησε στην αρχικη οθονη των XP, εκοψε ρευμα απο CD, σκληρό, disk drive, εκτος απο καρτα γραφικων η οποια "εδειχνε" την μπαρα των XP να πηγαινοερχεται!!! (Δεν bootαρε ουτε σε safe mode). Η μονη σημαντικη αλλαγή που εκανα ηταν οτι εγκατεστησα το SP2, το οποιο εγκατασταθηκε κανονικοτατα και χωρις προβληματα. Αφου εκανα format και τα ξαναπερασα, μια βδομαδα μετα ξαναεπαθε το ιδιο...Μετά από πολλές δοκιμές, αφησα το cd των xp μεσα στο dvd-rom και αφού bootαρε από τον σκληρο, τα xp ξακινήσαν!!!! Το πρόβλημα είναι οτι πρέπει να εχω το cd των xp μόνιμα στο drive!!!Αν ξέρει κανείς για το θέμα ας βοηθήσει...
billpeppas Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2004 "Το πρόβλημα είναι οτι πρέπει να εχω το cd των xp μόνιμα στο drive!!!Αν ξέρει κανείς για το θέμα ας βοηθήσει..." Σύμφωνα με αυτά που λες , η λύση είναι: Press Del @ POST. Πήγαινε στο Advanced Chipset Features , και βάλε 1st Boot Device HDD-0 [ τον δίσκο σου δηλαδή ] , και κάνε Save & Exit. Όσο για το "έκοψε ρεύμα από CD , σκληρό , disk drive" αυτό είναι λίγο αδύνατο , μιας και τα Windows δεν έχουν αυτή την δυνατότητα.
gregdais Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2004 να συμπληρώσω στον billpeppas, οτι σε περίπτωση που έχεις 2 ή παραπάνω σκληρους θα πρέπει να ορίσεις και από ποιόν θα ξεκινήσει, στείλε μου σε Pm τα χαρακτηρηστικά του συστήματός σου και θα σου απαντήσω πως να τα ρυθμήσεις ολα΄.
platanik Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2004 παιδιά κατ αρχή ευχαριστω για το ενδιαφερον... billpeppas τότε πως εξηγείται οτι οταν κολλάνε τα xp στο συγκεκριμενο σημείο, το οτι δεν ανοίγουν τα cd, σταματάει ο σκληρός, κόβει το ρευμα από το usb (το κατάλαβα γιατί κλείνει ποντίκι και το λαμπάκι από ενα usb flash που έχω)? gregdais το pc έχει 1 σκληρο και το έχω ρυθμίσει να bootαρει 1ο...
billpeppas Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2004 ΤΑ WINDOWS ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝΕ ΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΦΙΛΕ. Απλά και κατανοητά το λέω , δεν νομίζω να μην φαίνεται αυτό που εννοώ. Για δώσε Full System Specs. [ Motherboard , RAM , CPU , VGA , SPU , PSU ]
Dangelo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2004 platanik Δεν νομίζω πως έχει να κάνει με τη σειρά των συσκευών που κάνει boot το pc σου... Παρόμοιο πρόβλημα λύθηκε με αντικατάσταση μνήμης... αν έχεις την δυνατότητα προσπάθησε να την αλλάξεις... Ενα Reset στο BIOS ίσως τα ξαναφέρει όλα στη θέση τους, μήπως πήραξες κάτι εκεί??? Δοκίμασε να πατησεις F8 πριν ξεκινήσει την εκκίνηση των windows... και βάλε τις τελευταίες γνωστές ρυθμίσεις που λειτουργούσαν.. Μια τελευταία ερώτηση: σου έκανε κανένα κόλλημα στο setup των windows??
platanik Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2004 dangelo στο setup δεν τράβηξε κανένα κόλλημα... ούτε κατά την εγκατάσταση του sp2... Μάλλον και γω για εκεί το βλέπω το πρόβλημα... Billpeppas δεν νομίζω να είπα οτι ευθύνονται τα xp ούτε οτι μπορούν να ελέξουν το τροφοδοτικό!!!!! Μπορούν όμως να κόψουν ρεύμα απο πχ usb... Τόνισα το συγκεκριμένο σημείο γιατί είναι το σημείο που ξεκινούν τα xp, καθώς επίσης και το σημείο που "τρώει" το pc κόλλημα...Είναι όμως πολύ πιθανό μια αδυναμία του hardware να εκδηλώνεται όταν το σύστημα "πιεστεί" με το startup των windows...Συμφωνείς?? Απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως όταν εχω το κ...cd των xp μέσα στο drive ξεπερνάει το σημείο του κολλήματος... Το σύστημα (αν και δεν το θυμάμαι ακριβώς γιατί το έχω στη δουλειά) έχει τα εξής : ATHLON 2600+ (333 FSB) GIGABYTE ME NVIDIA 2 ULTRA (νομίζω το κ7ν400) RADEON 9200 SE 512 MB RAM (2*256) 333 HITACHI 60 GB ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΤΡΑ ΗΧΟΥ ΟΝ BOARD Επίσης να συμπληρώσω ότι και reset το bios έκανα, και με fail/safe ρυθμίσεις στο bios προσπάθησα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.