sotris99 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Όλο και περισσότεροι δημιουργοί ταινιών επιλέγουν Metal Groups για να ντύσουν μουσικά τις ταινίες τους... Το πρώτο μου ήρθε όταν στο καινούριο dvd single των Nightwish το Wish I Had An Angel σε μία συνέντευξη της εκπληκτικά όμορφης φωνάρας Tarja Turunen δήλωσε ότι το συγκεκριμένο τραγούδι θα είναι το επίσημο τραγούδι της ταινίας Alone in the dark με τον Κρίστιαν Σλέιτερ. Και btw το video clip είναι πολύ καλό αλλά όχι τόσο όσο το Nemo που ψηφίστηκε ως το καλύτερο video clip στην Φιλανδία! Σήμερα επισκεπτόμενος το site του αγαπημένου συγκροτήματος των Lacuna Coil έπαθα το δεύτερο αφού και αυτοί θα δώσουν τραγούδια τους σε διάφορες ταινίες μεταξύ των οποίων και το Resident Evil: Apocalypse!!! Με χαροποιεί πολύ το γεγονός ότι όλο και περισσότερες metal bands κοσμούν τα soundtracks των ταινιών. Εσείς τι λέτε!
Godfath3r Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Όντως είναι ωραίο να ακούς αγαπημένα ή αρεστά στα (σκληρα!!?) αυτιά σου, κομμάτια να ντύνουν μία ταινία. Το παράδειγμα που μου έρχεται είναι το soundtrack της ταινίας "Dracula 2000" όπου η μουσική του είναι από metal (καθαρό ή όχι) συγροτήματα.Όπως Slayer, Pantera, Monser Magnet και μερικά άλλα συγροτήματα όπως taproot, Linkin Park ktlp! Eπίσης αρκετά δυνατό soundtrack είχε το Queen Of The Dammed" με συγκροτήματα που κινούνται στο Nu-Metal ύφος...
Cristina Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Εμένα πάλι δεν μου αρέσει... Και ειδικά για τους αγαπημένους μου Lacuna Coil... Θα γίνουν σούπα! Θα τους ακούνε όλοι και θα αρχίσουν να παίζονται στο ραδιόφωνο σαν το 'Bring Me To Life' των Evanescence και θα αρχίσουν όλοι να έχουν άποψη για ένα group που δεν ξέρουν καν την ιστορία του και όλοι θα τους λένε εμπορικούς ενώ τόσα χρόνια ήταν underground (κι έτσι τους προτιμώ)... Εμένα αυτό με θλίβει απίστευτα πολύ... Μακάρι να κάνω λάθος... :roll:
sotris99 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Cristina είπε: Μακάρι να κάνω λάθος... :roll: Μακάρι! :roll: Μακάρι να μην γίνουν εμπορικοί!
Godfath3r Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Το οτι κάποιο συγκρότημα μπαίνει σε soundtrack δεν σήμαινει πως αυτόματα γίνεται και mainstream και αρχίζει να το ακούει η κάθε πιτσιρίκα και ο κάθε πιτσιρικάς, και εκφράζει γιαυτό (λανθασμένη, συνήθως) γνώμη... Πιστεύω οτι αν θα γίνει ένα συγκρότημα σούπα έχει να κάνει με την γενικότερη "πολιτική" μιας μπάντας.Αν δηλαδή το soundtrack είναι μέρος της δουλειάς τους και όχι μέρος μιας σκέψης του τύπου "Πώς θα με μάθουν όλοι και θα με ακούνε όλοι?" τότε όλα είναι μια χαρά.Αλλιώς υπάρχει όντως "πρόβλημα"... Όλα αυτά έρχονται και σε συνάρτηση με το είδος της ταινίας, το κοινό στο οποίο απευ8ύνεται κτλ...
Cristina Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Δεν έχεις άδικο Godfath3r, αλλά πολύ φοβάμαι πως μια τέτοια κίνηση θα έχει ένα τέτοιο αποτέλεσμα σε μικρότερο ή σε μεγαλύτερο βαθμό. Δεν θέλω καθόλου μα καθόλου να το για συγκροτήματα που εκτιμώ... 'Η μουσική πάντα θα μένει... Η μουσική δεν θα σε προδώσει ποτέ... Στην μουσική πίστη να δώσεις δεν θα πάει χαμένη και οι νότες τις δεν θα σε πληγώσουν ποτέ...' :roll:
Godfath3r Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Κάποτε είχα διαβάσει κάτι που έγραψε κάποιος...Δεν θυμάμαι, πότε, ποιός, γιατί, αλλά θυμάμαι αυτό που είχε πεί."Τα συγκροτήματα δεν είναι ιδιοκτησία μας, και αν θέλουν να κάνουν κάτι αυτοί έχουν δικαίωμα να το κάνουν".Για μένα είναι αρκετά σκληρό, γιατί έχει γίνει σε αρκετά συγκροτήματα που αγαπάω.Είναι όμως αναπόφευκτο και έρχεται σαν φυσική συνέχεια κάποιων πραγμάτων. Μάλλον ξέφυγε λίγο η συζήτηση.Ο sotris99, μας καλεί να συζητήσουμε για τα soundtracks.Εμένα μου αρέσει λοιπόν να ακούω όμορφα τραγούδια για soundtrack απο όποιο χώρο και αν προέρχονται.Εύχομαι όμως ο σκοπός να αποτρέπει αυτά που "φοβόμαστε" για τα αγαπημένα μας συγκροτήματα...
Cristina Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Ωραία... Και για να επανέλθουμε... Είμαι της κλασικής σχολής όσον αφορά την μουσική για ταινίες. Προτιμώ μουσικές συνθέσεις από maitre του είδους για τα original sountracks και όχι άλλα τραγουδάκια, χωρίς να τα αποκλείω κιόλας Ίσως να παίζει ρόλο και το είδος των ταινιών που προτιμά κάποιος. Δεν έχω πρόβλημα στο να ακούγονται τραγούδια σε μια ταινία απλώς μου κάθεται λιγάκι άσχημα η ιδέα της προώθησης ενός group ή ενός τραγουδιού μέσω της εμπορικότητας μιας ταινίας. ΟΚ... OK... Θα το ομολογήσω... Δεν συμπαθώ οτιδήποτε mainstream... :roll:
Godfath3r Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Αναφορά σε κείμενο Είμαι της κλασικής σχολής όσον αφορά την μουσική για ταινίες. Προτιμώ μουσικές συνθέσεις από maitre του είδους για τα original sountracks και όχι άλλα τραγουδάκια' date=' χωρίς να τα αποκλείω κιόλας [/quote'] Συμφωνώ σ'αυτό εν μέρει. Οι maitre του είδους (όπως λές) πιάνουν με ένα πολύ όμορφο τρόπο το Feeling μιας ταινίας και γράφουν ανάλογα την μουσική γιαυτήν.Αυτό όμως μπορεί να γίνει και με "μεμωνομένα" κομμάτια που ανήκουν στο γενικότεροο κλίμα της ταινίας...
cronos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2004 Επιτέλους να αρχίσουν να παίζουν και κανά videoclip normal ώρες και να μην περιμένουμε τα μεσάνυχτα για να δούμε κανά videoclip της προκοπής. Πάντως εμένα δε με χαλά καθόλου. Μάλιστα δύο από τις αγαπημένες μου ταινίες είναι το Almost Famous και το School of Rock. Full rock και heavy metal. Δεν το βρίσκω καθόλου κακό.
estenough Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2004 Αναφορά σε κείμενο Ωραία... Και για να επανέλθουμε... Ίσως να παίζει ρόλο και το είδος των ταινιών που προτιμά κάποιος. Δεν έχω πρόβλημα στο να ακούγονται τραγούδια σε μια ταινία απλώς μου κάθεται λιγάκι άσχημα η ιδέα της προώθησης ενός group ή ενός τραγουδιού μέσω της εμπορικότητας μιας ταινίας. Πιστεύω πως πολλά συγκροτήματα που βρίσκονται αρκετό χρόνο στον χώρο της μουσικής, θα θελήσουν να προωθηθούν απο μία ταινία, για τον απλό λόγο ότι όλος ο κόσμος στις ταινίες το έχει ρίξει τώρα τελευταία και έχει αρχίσει να ξεχνάει την μουσική. κι εμένα με χαλάει αυτό το γεγονός, αλλά σε σκηνή δράσης θέλεις άγριο άκουσμα :wink:
Godfath3r Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2004 estenough είπε: ....όλος ο κόσμος στις ταινίες το έχει ρίξει τώρα τελευταία και έχει αρχίσει να ξεχνάει την μουσική. Ποιός έχει αρχίσει να ξεχνάει την μουσική?Εγώ πάντως διαπιστώνω το αντίθετο, ειδικά τώρα που το Internet έχει μπεί σε κάθε σπίτι...
estenough Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2004 Όλοι ακούνε μουσική και πολλοί είναι αυτοί που το στερεοφωνικό τους είναι ανοιχτό συνέχεια (βλέπε εμένα, που όσο είμαι σπίτι είναι ανοικτό ενα mini που ένχω στο δωμάτιο μου). υπάρχει όμως και μία άλλη κατηγορία ανθρώπων που προτιμάνε να δούνε μια ταινία, λέγοντας "ρε συ δεν πάμε κανένα σινεμά" ή "δεν έρχεσαι απο το σπίτι να δούμε καμιά ταινία", ενώ παλιότερα έλεγαν "δεν πάμε σε κανένα live" ή "έλα απο το σπίτι να πιούμε κανα ποτό" και πάντα υπήρχε μουσική υπόκρουση. Γι' αυτό μιλάω.
Godfath3r Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Εντάξει και τα δύο συνδιάζονται.Μπορείς να δείς ταινία και μετά απο αυτή (και πρίν) να ακούσεις μουσική.Το οτι κάποιοι βλέπουν πολλές ταινίες δεν σημαίνει οτι δεν μπορεί να ακούν και πολύ μουσική...
estenough Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2004 εγώ πάντως ακούω μουσική και όταν κάνω διάλειμα βλέπω και καμιά ταινία :wink: βέβαια υπάρχει και το σενάριο του κορεσμού, που έχεις πλέον γεμίσει απο συναυλίες και μουσική και το ρίχνεις και λίγο στο σινεμά, έτσι για αλλαγή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.