Προς το περιεχόμενο

Poio Programma mathimatikon na dialekso?

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To matlab einai to pio "stibaro" as poyme. Einai arketa filiko stin ekmathisi, toylaxiston ego exo arxisei na to skalizo me ti boitheia enos biblioy apo ti bilbiothiki, kai moy fainetai arketa eykolo (gia tis dikes moy apaitiseis).

Δημοσ.

Ρε παιδια απορω πως σας φαινεται απλο το Matlab!Λιγο ασχοληθηκα μαζι του και το παρατησα αμεσως.Πολυ εκνευριστικο και το manual θελεις χρονια να το διαβασεις.

Αντιθετως βρισκω το Mathematica πιο απλο,πιο αμεσο,πιο ευκολο.Με εκπληκτικο help κι αν παρεις τον αερα με τις βασικες εντολες μετα με το help μεγαλουργεις.....

Η προσωπικη γνωμη ενος μαθηματικου.......

Δημοσ.

matlab rules.................

8)

maple sucks............

:evil:

makria apo maple. sou bgainei h panagia na kaneis debugging.

me th matlab 6.5.1 boreis na kaneis ta panta gyrw apo ta ma8hmatika kai arketa eykola.

an breis kai to documentation cd eisai arxontas! 8) 8)

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

MATLAB πολύ καλό γιατί έχει πολλά toolbox και έχει μια φιλοσοφία "γλώσσας προγραμματισμού", δηλαδή φτιάχνω scripts και τα εκτελεί.

MATHEMATICA -- Το χρησιμοποιώ αποκλειστικά. Είναι "ελβετικός σουγιάς" γιατί κάνει τα πάντα με απλές σχετικά εντολές. Γοητεύει ένα μαθηματικό (όπως και εμένα) γιατί

α) Είναι πάρα πολύ καλό στα "συμβολικά μαθηματικά"

β) Έχει αρχές συναρτησιακού προγραμματισμού με αποτέλεσμα να ορίζεις "τι θα κάνει" και όχι "πώς θα το κάνει"

γ) Από απλές εντολές χτίζεις περίπλοκες

δ) Υποστηρίζει πολλά format και ιδιαίτερα τώρα το pdf -Αυτό το διάστημα με ένα acrobat και λίγες γραμμές κώδικα σκαρώνω εργαλεία που επεξεργάζονται μαζικά πολλά δεδομένα.

Μειονεκτήματα:

1) Για μένα έχει τη λογική "σουγιά" (κόβει τα πάντα αλλά δεν είναι μαχαίρι επαγγελματία, για να μιλησω μεταφορικά)

2) Πληρώνεις τα toolbox

3) Δύσκολο να κάνεις scriptάκια (το βάζω δηλ. να τρέχει, το αφήνω και επιστρέφω με έτοιμα αποτελέσματα)

4) Λίγο μη-διαδεδομένο (εγώ π.χ. το ξέρω καλά αλλά ποιος άλλος το ξέρει και γιατί να το ξέρει;)

Δημοσ.

το Mathematica της Wolfram είναι το standar στα μαθηματικά. Είναι πολύ απλό για απλούς υπολογισμούς και πολύ πολύπλοκο για πιο σοβαρά θέματα, επίσης έχει πολύ καλό help με παραδείγματα. Νομίζω πως είναι και το πιο γρήγορο απο όλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...