Προς το περιεχόμενο

NEC 3500A και ταχυτητα εγγραφης dvd

VasKag

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω ενα "προβλημα" με το ΝΕC 3500A (2.17 Official).

εχω το nero 6.3.1.17 και στην ταχυτητα εγγραφης dvd εχει τα εξης:

1x, 2x, 2.4x, 3x, 4x, 5x, 6x και Maximum. Σε καποιο φιλο μου με το ιδιο drive εχω δει 1x, 2x, 4x, 8x, 12x και 16x. να σημειωσω οτι cd/dvd τα γραφει kανονικα. ειναι φυσιολογικες αυτες οι τιμες? πως γινεται να εμφανισω και τις 8,12,16? αν βαλω την τελευταια εκδοση του νερο, θα εμφανιστουν οι παραπανω τιμες?

επισης σχετικα με aspi. χρειαζεται να εγκαταστησω κανενα? (4.60 η 4.70)

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ενα απο τα προβληματα που ενδεχεται να παρουσιαστουν ειναι οταν θα χρειαστει να γραψω δισκακια με 8. το 6 ειναι λιγο και το maximum φυσικα πολυ. :)

Δημοσ.

αλλο παλι και αυτο. μετα απο κλεισιμο και ανοιγμα υπολογιστη οι ταχυτητες που μου δινει ειναι 2,4,6,8,12 :shock: .

καπως καλυτερα απο πριν αλλα και παλι λειπει το 16...

Δημοσ.

τωρα που το κοιταξα, και οι ταχυτητες του cd αλλαξαν. :shock:

ξεκιναει απο 16(!!) και παει 24,32,40,48 και maximum

Δημοσ.

Lysh tha brethei otan bgei to kainourio firmware logika :P Emena kati prodisc dvd 8x mou ta grafei me 6x (par'olo pou exei epilogh 8x exw kanei thn allagh sth registry kai mou emfanizei akribws me posh taxythta grafei ekeinh thn stigmh)....

Basika nomizw oti kati paizei me to nero. Parathrhste oti otan balete ena dvd sto kanoniko sas dvd dirve kai to balete na to perasei ston sklhro sas kai apo ekei gia grapsimo tha sas emfanisei to problhma pou lete kai sto max read speed...

Δημοσ.

απεγκατεστησα το 6.3.1.17, διεγραψα χειροκινητα μεσα απο τo registry οτι εχει να κανει με nero, και εβλαλα το 6.3.1.25 . τζιφος.

σε dvd μου δινει 2,4,6,8,12 (16 is missing).

Δημοσ.

Κανε remove τους IDE/ATAPI controlers (device manager) και restart. Ασε να τους ξαναστησει το λειτουργικο και δες αν εχεις DMA ενεργοποιημενο.

Aspi drivers να στησεις τους 4.60, τους προτεινουν οι περισσοτεροι λογω bugs που εχουν οι αλλες εκδοσεις.

Δημοσ.

το dma ειναι ενεργοποιημενο. (αυτο που λες, το κανω που και που οταν μου γυρναει το dvd reader σε pio mode).

Δημοσ.

μου φαινεται βρηκα τη λυση. το 2,4,6,8,12 μου τα εβγαζε γιατι μεσα ειχα ενα αδειο taiyo yuden 8x. το 16χ προφανως δεν θα το εβγαζε γιατι δεν το υποστηριζει το δισκακι.

Δημοσ.

eksartatai apo ti diskakia vazeis, analoga thn max taxhtyta poy epitrepei to "firmware" gia ka8e diskaki auth fainetai kai ws megisth sto Nero. Ayto isxyei gia cd kai dvd. px: emena to idio drive yposthrizei ta TDK DVD-R 4X se 8X max kai etsi to Nero deixnei max :8X

ps: h**p://www.cdrinfo.com/forum/tt.asp?forumid=88

Δημοσ.

Οι ταχυτητες (ειδικα το χ16) παιζουν απο οσο ξερω αναλογα με τη μαρκα δισκου και το firmware. Βγαινουν και πειραγμενα firmware που υποστηριζουν μεγιστες ταχυτητες σε ολο και περισσοτερες μαρκες.

Δημοσ.

Egw se kati diskakia taiyo yuden 1-4x enw mporousa na ta grapsw me 8x me to 2.16 firmware meta mporousa mono me 4X.Allaksa firmware evala to 2.17 kai pali mou ta vlepei mexri 4X.Kserei kaneis me poio firmware mporw na ta grafw sti megisth taxythta?

Δημοσ.
Egw se kati diskakia taiyo yuden 1-4x enw mporousa na ta grapsw me 8x me to 2.16 firmware meta mporousa mono me 4X.Allaksa firmware evala to 2.17 kai pali mou ta vlepei mexri 4X.Kserei kaneis me poio firmware mporw na ta grafw sti megisth taxythta?

Κάθε δισκάκι έχει ένα κωδικό.Ανάλογα το firmware του drive υποστηρίζει και περισσότερα.Μπορεί εσύ να γράφεις ένα dvd της ίδιας εταιρείας αλλά με άλλο κωδικό που υποστηρίζεται σε διαφορετική ταχύτητα από κάποιο άλλο της ίδιας εταιρείας από το drive.Δεν φταίει το firmware.

Επίσης για firmware και λοιπά πηγαίντε cdrinfo, cd freaks για περισσότερες λεπτομέρειες.Και καλό κάνει να κάνετε και κανα search που και πού! :wink:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...