Προς το περιεχόμενο

Ποιά είναι τα όρια του τροφοδοτικού μου;;; (πριν καεί!)

evil_dildo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους.

Έχω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τροφοδοτικά. Το κουτί μου είναι αυτό εδώ:

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=15&Nav_Section_Id=15&Catalog_Id=1&Product_Id=75113&Merchant_Id=1&sts_cid=3#

με 340W.

Έχω ήδη συνδέσει 1 σκληρό WD SATA 80JD, 1 DVD pioneer, 1 CD-RW teac, 1 DVD-RW NEC, και κάρτα γραφικών MSI FX 5700ULTRA (που επίσης παίρνει ρεύμα). Σήμερα πήγα και πήρα ακόμη έναν σκληρό, ίδιο μ'αυτόν που είχα, για να τους κάνω RAID.

Πριν τον συνδέσω, ήθελα να σας ρωτήσω το κατά πόσο είναι ασφαλές να τα έχω όλα αυτά να δουλεύουν, και φυσικά αν όχι, τι επιλογές έχω!

Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.
Γεια σε όλους.

Έχω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τροφοδοτικά. Το κουτί μου είναι αυτό εδώ:

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=15&Nav_Section_Id=15&Catalog_Id=1&Product_Id=75113&Merchant_Id=1&sts_cid=3#

με 340W.

Έχω ήδη συνδέσει 1 σκληρό WD SATA 80JD' date=' 1 DVD pioneer, 1 CD-RW teac, 1 DVD-RW NEC, και κάρτα γραφικών MSI FX 5700ULTRA (που επίσης παίρνει ρεύμα). Σήμερα πήγα και πήρα ακόμη έναν σκληρό, ίδιο μ'αυτόν που είχα, για να τους κάνω RAID.

Πριν τον συνδέσω, ήθελα να σας ρωτήσω το κατά πόσο είναι ασφαλές να τα έχω όλα αυτά να δουλεύουν, και φυσικά αν όχι, τι επιλογές έχω!

Σας ευχαριστώ.[/quote']

Υπολογίστε πόσα Watt τροφοδοτικό χρειάζεστε, πατώντας στο παρακάτω link

http://www.jscustompcs.com/power_supply/

Δημοσ.

Καταρχήν μην κινδυνολογούμε χωρίς λόγο. Τα psu φοράνε κυκλώματα προστασίας κ όταν τους ζητήσεις παραπάνω amper από αυτά που μπορούν να δώσουν απλά "λυγίζουν" κ κλείνουν. Θα είναι σαν να έβγαλες το pc σου από τη πρίζα δηλ.

Tώρα πάνω σε αυτό που ρώτησες όσο μεγαλύτερο psu τόσο καλύτερα, για λόγους θερμοκρασίας, ποιότητας ρεύματος, σταθερότητας os, ίσως κ θορύβου.

Δοκίμασε πρώτα το psu που έχεις κάνοντας κάποια βαριά δουλειά στο pc σου (benchmark κτλ) για μεγάλο χρονικό διάστημα & αν δεν σου παρουσιάσει κάποιο λάθος/πρόβλημα ή ανεβασμένες θερμοκρασίες είσαι σε καλό δρόμο. Το παραπάνω link αναφέρει τα watts με όλες τις συσκευές σε full load. Είναι ένα μέτρο σύγκρισης αλλά υπό Κ.Σ. δεν μπορώ να σκεφτώ περίπτωση να δουλεύουν όλες οι συσκευές full load.

/sc

Δημοσ.

Αυτο το site προτείνει 362Watt τουλάχιστο :D

Θα βγάλω τελικά το cd-rw, και θα κάνω ό,τι μου είπες madsc. Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις - θα επανέλθω αν υπάρξει πρόβλημα :shock:

Θενξ!

Δημοσ.

Κάτι που έχει σημασία αλλά σπανίως αναφέρεται είναι ότι το τροφοδοτικό εκτός από το όριο για ΣΥΝΟΛΙΚΑ WATT, έχει και όριο ξεχωριστό για την ισχύ στις χαμηλές τάσεις.

Αν έχεις συχνές ανεξήγητες επανεκκινήσεις, τότε πιθανόν να θες άλλο τροφοδοτικό, διαφορετικά κράτα το. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις και δεύτερο τροφοδοτικό. Στο ένα την μητρική και στο άλλο τις συσκευές (χρειάζεται απλά ένα καλώδιο από το φις που πάει στην μητρική στο δεύτερο τροφοδοτικό, το καλώδιο που στέλνει το power on/off)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...