Dangelo Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Καλησπέρα... Μια δυο απορίες, 1) μπορώ να φτιάξω στην Access, μια φόρμα αναζήτησης, στην οποία να μπορώ να βάζω κριτήρια αναζήτησης π.χ. Δ* και να μου βγάζει σαν αποτέλεσμα κάποιο πίνακα με τα αποτελέσματα όλων των πελατών που το ονομά τους ξεκινάει απο Δ??? και 2) μπορώ απο αυτόν τον πίνακα να κάνω π.χ. διπλό κλικ και να επιλέγω την καρτέλλα του πελάτη (να ανοίγω κάποια άλλη φόρμα με τα στοιχεία του?????) νομίζω πως το δεύτερο είναι VB... Ευχαριστώ προκαταβολικά... :roll: :roll: :roll:
CorfuVBProgrammer Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2004 Arxika an theleis na epilegeis kapoies egrafes apo to Table pou exeis ftiaxei vasi kapoion kritirion tha prepei na ftiaxeis ena erotima . . . Kalitera tha elega na to epeksergazosoun kai se SQL pou einai akoma poio aksiopisto kai boreis na kaneis kathe tipou epilogi egrafis apo ton pinaka sou. p.x. : Na epilegoun oloi osoi to onomatous ksekina me D kai to trito gramma sto onomatoys einai m me mistho mikrotero ton 400Euro kai menoun stin Glyfada . . . . ;-) To provlima sou linete me erotimata . . . . ;-)
Κατερίνα Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Δεν έχω ιδέα από SQL αλλά όλα αυτά που λες γίνονται και με Access! προσοχή στον σχεδιασμό να μην μπλεχτείς μεσα στα ερωτήματα!
CorfuVBProgrammer Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Ginonte kai me erotimata opos sosta eipe ak h Katerina, apla boreis na kaneis oso periploka erotimata theleis me tin SQL xoris periorismo . . . . ;-)
Dangelo Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2004 Καταρχήν, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας... Το ότι μπορώ να το κάνω αυτό με ερωτήματα είναι γνωστό..., αυτό που δεν μπορώ να κάνω, είναι να φτιάξω μια φόρμα, στην οποία να έχω κάποια π.χ. 3 textbox στα οποία να βάζω τα κριτήρια, και στη συνέχεια να μου εμφανίζει έναν πίνακα με τα αποτελέσματα, βάση των κριτηρίων που έβαλα ή όχι στα 3 textbox... Υποθέτω πως εκτός απο την SQL θα πρέπει να χρησιμοποιήσω και την VB της MS... Σωστά ή λάθος??? και αν ναι πώς θα μπορούσα να το κάνω αυτό??? (γνωρίζω σχετικά λίγα πράγματα απο VB...) Και πάλι thanks...
adi32 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2004 exw ftiaksei kati antoistoixo http://briefcase.pathfinder.gr/download/adi32/2976/297917/0/auto.zip an enoeis ayto ginetai an ftiakseis ena ervthma poy sta kritiria vazeis Like [Forms]![Φόρμα]![Σύνθετο πλαίσιο0] & "*" Or Is Nul
Dangelo Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2004 adi32 Είναι αυτό ακριβώς που θέλω να φτιάξω κι εγώ, με τη μόνη διαφορά, ότι αυτό που θέλω εγώ να αναζητήσω είναι π.χ. παραγγελίες σε έναν πίνακα και στην συνέχεια με διπλό κλίκ να ανοίγει την φόρμα με την παραγγελία που επέλεξα και τις λεπτομέριές της... Πως το έφτιαξες αυτό? (είναι λίγο περιορισμένες οι επιλογές... ) Επίσης, πως μπορώ να κάνω αντιγραφή μιας καταχώρησης μοναδικά απο έναν πίνακα σε άλλο??? και αν ναι πως? Συγκεκριμένα, θέλω να αντιγράψω μερικά απο κάποια είδη προσφοράς που είχα δώσει σε έναν πελάτη, στον πίνακα παραγγελίες, έτσι ώστε να το βλέπω και σαν παραγγελία, ΑΛΛΑ! να μπορώ εγώ να επιλέξω, ποιά απο τα είδη της προσφοράς θα αντιγραφουν??? και πάλι στωωωωωωωωωωω......................... :D:D:D
adi32 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2004 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2004 gia pio apla (gia na mhn grafeis vb) mporeis na valeis ena koumpaki sth forma me ton odhgo kai na valeis epilogh anoigma formas me to opoio tha syndeseis ta idia pedia twn 2 formvn meta mporeis na antigrapseis ton kodika pou exei to koumpaki kai na ton epikolhseis sto symban diplo klik (kai na sviseis to koumpaki) an einai mikrh h vash mporeis na mou th steileis sto [email protected] na sou th ftiaksw
Dangelo Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2004 Είναι αρκετά μεγάλη, αυτό που αναφέρω είναι ένα μικρό κομμάτι της... την δουλεύω καιρό τώρα και σε διαστήματα που μου μένει χρόνος... μόλις έχω ένα σοβαρό δείγμα δουλειάς, θα σου στείλω μια copya...
GEORGE1 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 exw ftiaksei kati antoistoixo http://briefcase.pathfinder.gr/download/adi32/2976/297917/0/auto.zip an enoeis ayto ginetai an ftiakseis ena ervthma poy sta kritiria vazeis Like [Forms]![Φόρμα]![Σύνθετο πλαίσιο0] & "*" Or Is Nul Έχω και εγώ το ίδιο ερώτημα με το αρχικό του "Dangelo" Προσπάθησα λοιπόν να ακολουθήσω την παραπάνω εντολή αλλά συνεχώς μου βγάζει μήνυμα λάθους και δεν μπορώ να τα καταφέρω να κάνω την αναζήτηση, μήπως θα μπορούσες να με βοηθήσεις λίγο ποιο αναλυτικά ??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
adi32 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 theleis ena aplo erwthma h mesw formas ? an theleis ena aplo erwthma dhmiourgeis ena neo erhtma me vash ton pinaka - epilegeis ta pedia pou thes na fainontai kai sta kritiria tou kathe pediou vazeis px Like [ΔΩΣΕ ΟΝΟΜΑ] , like[ΔΩΣΕ AFM] , .... meta molis trekseis to erwthma dineis AN* kai sou vgazei oti arxizei apo AN an de vreis akrh mporeis na mou steileis th vash sou sto [email protected] na th dw
GEORGE1 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 theleis ena aplo erwthma h mesw formas ?an theleis ena aplo erwthma dhmiourgeis ena neo erhtma me vash ton pinaka - epilegeis ta pedia pou thes na fainontai kai sta kritiria tou kathe pediou vazeis px Like [ΔΩΣΕ ΟΝΟΜΑ] ' date=' like[ΔΩΣΕ AFM'] , .... meta molis trekseis to erwthma dineis AN* kai sou vgazei oti arxizei apo AN an de vreis akrh mporeis na mou steileis th vash sou sto [email protected] na th dw Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Θα ακολουθήσω τις υποδείξεις σου και αν δεν τα καταφέρω θα σου στείλω την βάση. :grin:
GEORGE1 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 theleis ena aplo erwthma h mesw formas ?an theleis ena aplo erwthma dhmiourgeis ena neo erhtma me vash ton pinaka - epilegeis ta pedia pou thes na fainontai kai sta kritiria tou kathe pediou vazeis px Like [ΔΩΣΕ ΟΝΟΜΑ] ' date=' like[ΔΩΣΕ AFM'] , .... meta molis trekseis to erwthma dineis AN* kai sou vgazei oti arxizei apo AN an de vreis akrh mporeis na mou steileis th vash sou sto [email protected] na th dw Επανέρχομαι, σαν ερώτημα δουλεύει άψογα. Προσπάθησα να το κάνω και σε φόρμα αλλά τίποτε. Θα ήθελα να κάνω μια φόρμα όπως αυτή που έχεις φτιάξει στην βάση auto και να συμπεριφέρεται όπως τα πεδία ΜΑΡΚΑ, ΜΟΝΤΕΛΟ, CLEAR
adi32 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 ftianxeis mia forma px PELATES me syntheta plaisia pou thes px Σύνθετο πλαίσιο0 gia to onoma, Σύνθετο πλαίσιο1 gia to afm....... thn apothikeyeis kai pas sto ervthma sta kritiria toy onomatos vazeis Like [Forms]![PELATES]![Σύνθετο πλαίσιο0] anoigeis th forma PELATES kai dhmiourgeis ena koumpaki pou anoigei to erhthma pou exeis
GEORGE1 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 ftianxeis mia forma px PELATES me syntheta plaisia pou thes px Σύνθετο πλαίσιο0 gia to onoma' date=' Σύνθετο πλαίσιο1 gia to afm....... thn apothikeyeis kai pas sto ervthma sta kritiria toy onomatos vazeis Like [Forms']![PELATES]![Σύνθετο πλαίσιο0] anoigeis th forma PELATES kai dhmiourgeis ena koumpaki pou anoigei to erhthma pou exeis Τελικά δεν τα κατάφερα…… και έτσι πήρα το θάρρος να σου στείλω με e-mail την βδ να την δεις όπως μου είχες προτείνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.