Πέτρος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Τι ρυθμίσεις πρέπει να βάλω στη μητρική μου? Ξέρω ότι θέλει FSB 166, 1.65Vcore, Multiplier 13x. Tα βάζω στη μητρική και ΤΖΙΦΟΣ. Δεν ανοίγει ο υπολογιστής, ούτε στο BIOS δεν μπαίνει. Με FSB 100 και Multiplier 16 (από μόνο του, εγώ 8 είχα δηλώσει) λειτουργεί τώρα και θεωρητικά παίζω κι άλλο, αλλά άκρη δε βγάζω για να το σηκώσω σωστά. Μητρική: MSI K7N2G-ILSR Πιο συγκεκριμένα πλέον: Η μόνη περίπτωση να αναγνωριστεί σωστά ο επεξεργαστής είναι να κάνω reset bios και να έχω τα jumpers στη θέση που υποδεικνύει ο billpeppas όπως και το manual της μητρικής. Το πρόβλημα είναι ότι μετά από σβήσιμο του υπολογιστή ή επανεκκίνηση έχω στο bios CPU clock=1300 με FSB=166 (!!!) ενώ τα xp βλέπουν Athlon 1300MHz. Παίζει κάτι με χτυπημένο bios? Τι μπορώ να κάνω? Μπούχτισα 4 ώρες τώρα να κάνω ξανά και ξανά το ίδιο πράγμα μόνο και μόνο για να τα χάσω όλα στην επανεκκίνηση (στήνω το σύστημα από την αρχή, οπότε...). Όποιος καλός άνθρωπος μπορεί... Ευχαριστώ!
billpeppas Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 "Δεν ανοίγει ο υπολογιστής, ούτε στο BIOS δεν μπαίνει." Ούτε κάνει beep το μεγαφωνάκι? Τα D-Led τι λένε? Multiplier θα το αφήσεις στο Auto. FSB 166MHz. VCore 1.65V Αν στα 150MHz τρέχει τότε ανήκεις στο thread "ΠΡΟΣΟΧΗ:MSI K7Nxxx Series". Δοκίμασε επίσης να βάλεις τα jumper J10 & J11 στις άλλες θέσεις [ το ένα εντελώς off , και το άλλο στην 2-3 , αντί της 1-2 ]. Αν και πάλι δεν λειτουργήσει...
Πέτρος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Το έλυσα το πρόβλημα, με Reset και αλλαγή στα Jumper. Τώρα μου κάνει άλλα κόλπα... Μετά από Restart κάποιες φορές- όχι πάντα, πάλι χάνει το σωστό επεξεργαστή και γυρνάει στις παλιές ρυθμίσεις... Ψάχνω στη μαμά MSI για BIOS Update μήπως το λύσω, αλλά δεν ξέρω που θα καταλήξω...
Πέτρος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2004 Πιο συγκεκριμένα πλέον: Η μόνη περίπτωση να αναγνωριστεί σωστά ο επεξεργαστής είναι να κάνω reset bios και να έχω τα jumpers στ θέση που υποδεικνύει ο billpeppas όπως και το manual της μητρικής. Το πρόβλημα είναι ότι μετά από σβήσιμο του υπολογιστή ή επανεκκίνηση έχω στο bios CPU clock=1300 με FSB=166 (!!!) ενώ τα xp βλέπουν Athlon 1300MHz. Παίζει κάτι με χτυπημένο bios? Τι μπορώ να κάνω? Μπούχτισα 4 ώρες τώρα να κάνω ξανά και ξανά το ίδιο πράγμα μόνο και μόνο για να τα χάσω όλα στην επανεκκίνηση (στήνω το σύστημα από την αρχή, οπότε...). Όποιος καλός άνθρωπος μπορεί... Ευχαριστώ!
billpeppas Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2004 Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις το Thread: http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=379580&start=0
Πέτρος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Το συγκεκριμένο thread δε με πολυαφορά. Ο υπολογιστής λειτουργεί "κανονικά" αν δηλώνω κάθε φορά τον επεξεργαστή. Απλά σε επανεκκίνηση ή εκκίνηση χωρίς δήλωση του επεξεργαστή, ενώ το BIOS έχει τις σωστές ρυθμίσεις, απλά δεν τις εφαρμόζει... Μπάχαλο! Ευχαριστώ πάντως.
paravatis Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 mpataria exeis dokimasei na allakseis? symvainei syxna ta mobo na erxontai me teleiomenes mpataries.... sto leo giati olas osa anafereis, toulaxiston emena, ekei me parapempoune.
Πέτρος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Δική μου παράλειψη. Απλά άλλαξα επεξεργαστή, από Duron 1.3GHz στον Athlon. Το σύστημα το έχω ήδη 18 μήνες. Η μπαταρία λειτουργεί μια χαρά, γιατί όλες οι άλλες ρυθμίσεις παραμένουν. Πάντως για κάθε ενδεχόμενο θα την αλλάξω, ΥΓ: Έστειλα mail στην Oktabit (ύστερα από σχετικό link της μαμάς MSI) η οποία εισάγει την MSI και με έχουν συνδέσει κανονικότατα. Ούτε καν ένα, συγγνώμη, δεν καταλαβαίνουμε τι μ@λ@κίες μας λες...
billpeppas Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 "ΥΓ: Έστειλα mail στην Oktabit (ύστερα από σχετικό link της μαμάς MSI) η οποία εισάγει την MSI και με έχουν συνδέσει κανονικότατα. Ούτε καν ένα, συγγνώμη, δεν καταλαβαίνουμε τι μ@λ@κίες μας λες..." Welcome to the real world. Το πρόβλημα που έχεις το είχα συναντήσει και εγω σε μια MSI K7N2D-L , και μετά από λίγο καιρό εντάχθηκε στο Thread που σου είπα. ΕΓΩ ΘΑ ΤΗΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ. [ αλλά 90% θα σου πούνε: No problem found ]
Πέτρος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2004 Τελικά λύθηκε. Το jumper στη θέση J10 (ορίζει FSB mode) ήταν ελαττωματικό (άντε να καταλάβω μετά τι έφταιγε), δεν γινόταν επαφή και το BIOS αναγνώριζε μόνο SafeMode FSB (100MHz). Τυχαία το πείραξα, το άλλαξα, όλα ΟΚ. Ευχαριστώ για τις προτάσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.