TheNetPoet Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Εδώ και αρκετό καιρό χρησιμοποιώ το pinnacle studio 9 για να μετατρέπω ταινίες που τραβάω με την mini-dv μου σε dvd. Τις κάνω capture μέσω firewire στο pinnacle, και αφού βάλω εφέ κτλ τις κάνω dvd. Στο capture του pinnacle επιλέγω dv format το οποίο λογικά είναι στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα. Έχει όμως και την επιλογή να γίνει απευθείας mpeg, σε ανάλυση dvd. Αν το κάνω έτσι λογικά θα χρειάζεται και λιγότερο χρόνο στην μετατροπή της ταινίας σε dvd format ή κάνω λάθος? Η ποιότητα του captured αρχείου αν επιλέξω mpeg αντί για DV capture θα είναι καλή? Θα το δοκιμάσω βέβαια και μόνος μου, απλά ρωτάω μήπως κάποιος γνωρίζει,γιατί δεν έχω πολύ χρόνο αυτή την περίοδο για πειράματα. Ευχαριστώ
adams Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Σωστα υποθετεις χρειαζεται λιγοτερο χρονο.... Η ποιοτητα ειναι υποκειμενικη προσωπικα το αποφευγω ...προτιμω να κανω το montaz μου ...και μετα να κανω κωδικοποιηση κατα mpeg2 και authoring για dvd... Φαντασου οτι ακομη και ετσι να το κανεις μεσω του pinnacle δεν εχεις το καλυτερο αποτελεσμα μεσω του encoder που εχει μιας και υπαρχουν πολλοι καλυτεροι (cce,canopus ,maincosept) που απαιτουν πολυ περισσοτερη ωρα (ειναι κατα πολυ ακριβοτεροι μονοι τους απο το pinnacle ολοκληρο κ.λ.π) Ο καθενας κρινει με τα δικα του μετρα και σταθμα δεν υπαρχει για μενα συνταγη
Teacher Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 DV και πάλι DV. Δεν συγκρίνεται η ποιότητα με MPEG. Κάνε ένα μικρό κομμάτι να το διαπιστώσεις. Μεγάλη διαφορά.
TheNetPoet Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Ευχαριστώ πολύ. Θα συνεχίσω να κάνω το capture σε dv, αφού σίγουρα με ενδιαφέρει η ποιότητα να είναι καλή.
damino Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Συμφωνώ με όλους. DV --> Επεξεργασία --> DVD
shamanpk Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Aυτο που χρεισιμοποιω(μετα απο πολλα προγραμματα) και εαν θελεις δοκιμασε τα ειναι τα εξης power director και dvdmoviefactory3. kai οσο το δυνατον το capture πιο απλομενο avi.
danton Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2004 an baloume to dv arxeio sto dvd den 8a pianei polu xwro me apotelesma na grapsoume mono kati lepta?10gb dv=peripou 40 lepta?
npapak Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2004 Ρε παιδια εγω εχω ενα προβλημα με την καμερα μου.Δεν μπορω να κανω με κανενα προγραμμα capture το video.Μη πως ξερετε τι φταιει?
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2004 Ρε παιδια εγω εχω ενα προβλημα με την καμερα μου.Δεν μπορω να κανω με κανενα προγραμμα capture το video.Μη πως ξερετε τι φταιει? Τι καμερα εχεις και με τι καλωδιο δοκιμασες ????? :?: :?:
npapak Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2004 JVC GRDVX400EG με firewire αλλα κανενα προγραμμα δεν κανει capture.
shamanpk Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2004 το dv αρχειο (avi) ειναι μεγαλο ομως οταν το μετατρψεις σε dvd(vob) θα συμπιεστη kai ua xωρεσει περισοτερο
npapak Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2004 Ρε παιδια Βοηθηστε σας παρακαλω γιατι απο οτι βλεπω δεν θα ζησει για πολυ ακομα η καμερα γιατι θα την κανω κομματια.Μηπως ξερετε καμια λυση?
kallair Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2004 molis tin sindeeis me to pc, stin anagnorizoun ta windows? an oxi pigaine sto site tis etairias gia na vreis kapoio driver i kati sxetiko gia na stin anagnorisei.
npapak Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2004 Την αναγνωριζουν κανονικα μονο capture δεν μπορω να κανω και γιαυτο τα εχω παει αγρια.
Papajohn Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2004 Κανενα οδηγο για να βελτιωσουμε κάπoιο MPEG γραμμενο απο VHS και να επανασυμπιέσουμε σε DIVX η XVID έχουμε; Και ενα DIVX η XVID μπορεί μετα να μετατραπει ωστε να γραφει σε DVD;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.