The Crow Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2004 Βέβαια δε χρειάζεται!Αφού εμείς οι πληροφορικάριοι συνέχεια με έναν υπολογιστή είμαστε!!Αυτό έλειπε να μην ξέρουμε και Office!
GothicCrusader Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2004 re paidia ennoeite oti an exeis teleiwsei sxetiki sxoli den xrteiazertai... to idio kai me metaptyxiako. aftonoito den einai? Δυστυχώς δεν είναι καθόλου αυτονόητο. Στον ιδιωτικό τομέα το βάρος του ecdl εξαρτάται εντελώς από τον εργοδότη σου. Αυτός προφανώς θα δεχτεί το επιχείρημά σου γιατί μπορεί να ρυθμίσει τους κανόνες ανάλογα με τις ανάγκες του. Φυσικά αν π.χ. αυτό συνεπαγόταν μεγαλύτερο μισθό, μπορεί να γίνει το αντίθετο, δηλ. να απαιτεί ecdl και να αγνοήσει το μεταπτυχιακό. Αντίθετα, στο δημόσιο η γραφειοκρατία δεν είναι ελαστική (αν δεν έχεις γνωριμίες φυσικά). Αυτό σημαίνει ότι αν δεν έχει προβλεφθεί συγκεκριμένα στη Χ προκύρηξη να γράψουν ότι οι κάτοχοι πτυχίων μεταπτυχιακού από τα «μπλα μπλα» πανεπιστήμια με τίτλους «μπλα μπλα» δεν χρειάζεται να προσκομίσουν το χαρτί ECDL, τότε δεν πα να έχεις και 10 διδακτορικά, για τη συγκεκριμένη θέση θα πρέπει να έχεις ecdl. Ποτέ μα ποτέ μην εφαρμόζεις «κοινή λογική» για να βγάλεις συμπεράσματα για το πώς λειτουργεί το δημόσιο...
mesc4l Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2004 Δε ξέρω αν χρειάζεται ή οχι αλλά νομίζω ότι το κύκλωμα που δινει ecdl πιστοποιηση ψιλοβρωμάει και δε μιλάω για τους πληροφοριακάριους που παρεπιπτόντως τα παιδιά να δουλεύουν εκεί.
GothicCrusader Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2004 Λοιπόν διάβασα το προεδρικό διάταγμα και πέθανα στα γέλια. Πρόκειται για μία απεγνωσμένη προσπάθεια με την οποία θα ξεχωρίζουν αυτοί δεν έχουν ιδέα από υπολογιστές από αυτούς που δεν ξέρουν τι είναι υπολογιστής. Πάντως, για όσους ανησυχούν, μπορείς πολύ απλά να συμπληρώσεις υπεύθυνη δήλωση ότι γνωρίζεις από υπολογιστές (μιλάμε πάντα για «word», «excel», «powerpoint »και «internet»... απλά τα ονομάζουν). Τώρα, αν σε διορίσουν και αποδειχτεί ότι δεν έχεις τις γνώσεις τότε ανακαλείται ο διορισμός σου. Οπότε πάλι το μέσο μετρά στο δημόσιο. Μην το κουράζουμε. Αν έχεις βύσμα, και χωρίς ecdl μπαίνεις με κλειστά τα μάτια: Στο περίπτερο για τη δήλωσή σου...
karib Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2004 Πάντως, για όσους ανησυχούν, μπορείς πολύ απλά να συμπληρώσεις υπεύθυνη δήλωση ότι γνωρίζεις από υπολογιστές (μιλάμε πάντα για «word», «excel», «powerpoint »και «internet»... απλά τα ονομάζουν). Τώρα, αν σε διορίσουν και αποδειχτεί ότι δεν έχεις τις γνώσεις τότε ανακαλείται ο διορισμός σου. Νομιζω απο Γεναρη δεν θα ισχυει πια η υπευθυνη δηλωση.
mesc4l Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2004 Συγνώμη φίλε αλλά νομίζω τα ισοπεδώνεις όλα.Εγώ ειμαι μαθηματικός και δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα.Εχει μισό χρόνο που πήρα το πτυχίο μου.Μέχρι το καλοκαίρι έκανα μαθηματικά σε τρεις που θα δίναν ΑΣΕΠ στην κατηγορια της ΔΕ και πέρασαν και οι 3 χωρίς να έχουν μέσο.Και ξέρω και άλλες περιπτώσεις.Εγώ θα δώσω τον Φλεβάρη για το δημόσιο στο ΑΣΕΠ και χιλιάδες άλλοι.Τι έχεις να τους πεις δηλαδή, ότι είναι μια απάτη οι γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ;Το ξέρω ότι έχω ξεφύγει από το θεμα του topic αλλά οταν ακούω τέτοιους αφορισμούς για όλους και για όλα εκνευρίζομαι.Δε λέω ότι όλα είναι αδιάβλητα αλλά όταν βλέπεις κάτι που είναι προς την σωστή κατεύθυνση μη το παίρνει και αυτό η μπάλα.Αν είμαι λαθος να μου το πεις. Λοιπόν διάβασα το προεδρικό διάταγμα και πέθανα στα γέλια. Πρόκειται για μία απεγνωσμένη προσπάθεια με την οποία θα ξεχωρίζουν αυτοί δεν έχουν ιδέα από υπολογιστές από αυτούς που δεν ξέρουν τι είναι υπολογιστής. Πάντως' date=' για όσους ανησυχούν, μπορείς πολύ απλά να συμπληρώσεις υπεύθυνη δήλωση ότι γνωρίζεις από υπολογιστές (μιλάμε πάντα για «word», «excel», «powerpoint »και «internet»... απλά τα ονομάζουν). Τώρα, αν σε διορίσουν και αποδειχτεί ότι δεν έχεις τις γνώσεις τότε ανακαλείται ο διορισμός σου. Οπότε πάλι το μέσο μετρά στο δημόσιο. Μην το κουράζουμε. Αν έχεις βύσμα, και χωρίς ecdl μπαίνεις με κλειστά τα μάτια: Στο περίπτερο για τη δήλωσή σου...[/quote']
karib Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2004 Το μπαχαλο των διορισμων της δεκαετιας του 80 εχει πια εκλειψει σχεδον. Μεμονομενα κρουσματα βεβαια παντα υπαρχουν. Ομως ας τα αφησουμε αυτα και ας επικεντρωθουμε στο ecdl.
GothicCrusader Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2004 Συγνώμη φίλε αλλά νομίζω τα ισοπεδώνεις όλα.Εγώ ειμαι μαθηματικός και δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα.Εχει μισό χρόνο που πήρα το πτυχίο μου.Μέχρι το καλοκαίρι έκανα μαθηματικά σε τρεις που θα δίναν ΑΣΕΠ στην κατηγορια της ΔΕ και πέρασαν και οι 3 χωρίς να έχουν μέσο.Και ξέρω και άλλες περιπτώσεις.Εγώ θα δώσω τον Φλεβάρη για το δημόσιο στο ΑΣΕΠ και χιλιάδες άλλοι.Τι έχεις να τους πεις δηλαδή, ότι είναι μια απάτη οι γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ;Το ξέρω ότι έχω ξεφύγει από το θεμα του topic αλλά οταν ακούω τέτοιους αφορισμούς για όλους και για όλα εκνευρίζομαι.Δε λέω ότι όλα είναι αδιάβλητα αλλά όταν βλέπεις κάτι που είναι προς την σωστή κατεύθυνση μη το παίρνει και αυτό η μπάλα.Αν είμαι λαθος να μου το πεις Αρχικά δεν ξέρω αν είσαι λάθος ή όχι, γιατί η άποψή μου δεν είναι σταθερή αλλά διαμορφώνεται από τις εμπειρίες μου - εφ όρου ζωής. Επομένως και στο μέλλον μπορεί να αλλάξει. Μέχρι στιγμής όμως από την εμπειρία μου: α) όσοι έχουν πετύχει στον ΑΣΕΠ ισχυρίζονται ότι δεν έχουν μέσο. Ισχύει ο ίδιος κανόνας με τα βύσματα του στρατού και με τα βύσματα κάθε άλλης περίπτωσης. Μόνο οι πολύ αφελείς ή οι μικροί σε ηλικία θα παραδεχτούν ότι έχουν βάλει μέσο και αυτό συνήθως μόνο αν βρεθούν σε περιβάλλον όπου όλοι οι άλλοι επίσης ισχυρίζονται ότι έχουν γνωριμίες. Όλοι οι άνθρωποι θέλουν να πιστεύουν ότι πέτυχαν με την αξία τους και άρα «τέτοιες ατέλειες» στη ζωή τους συνήθως «διαγράφονται». Χωρίς να μπαίνω σε λεπτομέρειες ενδεικτικά αναφέρω τη δική μου εμπειρία. Σε πρόσφατη εργασία μου ήρθα σε επαφή με πάνω από 130 καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αθήνας. Περιττό να σου πω ότι κανένας ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι είχε βάλει μέσο για τη θέση ή τη μετάθεσή του ενώ συνεχώς άκουγες παράπονα για τα «βύσματα» του δημοσίου... Φυσικά όμως όλοι ξέρουν πώς γίνονται οι «διευθυντές» στα σχολεία. Αν το ΑΣΕΠ λοιπόν καταλήγει σε ένα τέτοιο σύστημα, τότε πώς να το θεωρώ αξιοκρατικό; β) εγώ αναφέρθηκα στην «απεγνωσμένη προσπάθεια με την οποία θα ξεχωρίζουν αυτοί δεν έχουν ιδέα από υπολογιστές από αυτούς που δεν ξέρουν τι είναι υπολογιστής», σαρκαστικά, σκεπτόμενος σε ποιές περιπτώσεις το ECDL θα κάνει τη διαφορά για την οποία θα πρέπει να διορίσω τον Α ή να μην τον διορίσω. Θεωρώ αστείο λοιπόν να γίνει απαραίτητο ένα χαρτί επιπέδου ECDL για τον διορισμό στο δημόσιο. Φυσικά πιστεύω ότι μία τέτοια κίνηση μόνο προς τη σωστή κατεύθυνση δεν είναι. Εξηγώ: 1) το ECDL είναι καθαρά microsoft oriented. 2) το ECDL αντιστοιχεί σε πάρα πολύ χαμηλό επίπεδο γνώσεων. 3) το ECDL κοστίζει περίπου από 250€ μέχρι 400€ μόνο για παραστάσεις. 4) το ECDL έχει χρόνο ζωής όσο έχει μία έκδοση της Microsoft. 5) ακόμα και αν ένας άσχετος παρακολουθήσει ένα μήνα μάθημα και πάρει το ECDL, πάλι δεν θα έχει μάθει τίποτα. Οι εξετάσεις είναι διαβλητές. Όλα αυτά μου φέρνουν στο μυαλό λέξεις όπως συμφωνίες, πλακάκια, εμπόριο, εκμετάλλευση και κοροϊδία. Φυσικά δεν σου λέω να μην δώσεις ΑΣΕΠ, ή να μην δώσεις ECDL. Εμένα με συμφέρει ο κόσμος να δίνει ΑΣΕΠ και να δίνει ECDL...
clio1400 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2004 ο έχων τη μύγα... Εκτος του ΑΣΕΠ μημπως παιρνει βυσμα και στην εισοδο στα ΑΕΙ και ΤΕΙ??? Ακου σαν τον στρατο....Πληρης ισοπεδωση....
GothicCrusader Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2004 Γιατί, δεν υπάρχουν βύσματα στα ΑΕΙ; πλήρης άγνοια... Τώρα για το εάν υπάρχει πιθανότητα κάποιος να βάλει βύσμα και για τον ΑΣΕΠ και για την είσοδό του στα ΑΕΙ, ε εκεί έχεις δίκιο. Είναι πάρα πολύ απίθανο. Φυσικά ούτε ισχυρίστηκα ότι «όλοι στο δημόσιο» είναι βύσματα, ούτε ότι «κάποιος είναι βύσμα για όλη τη ζωή του». Αν όμως το σύστημα ήταν αξιοκρατικό τότε δεν θα είχαμε την παιδεία που έχουμε. Γιατί τότε αυτοί που φτάνουν να διδάσκουν στα σχολεία και στα πανεπιστήμια θα έπρεπε να είναι σχεδόν πάντα οι καλύτεροι. Όμως αν αυτό ισχύει τότε φαντάσου τι συμπεράσματα θα βγάζαμε για την σημερινή κοινωνία μας. Ακόμα πιο ισοπεδωτικό νομίζω.
clio1400 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2004 Γιατί' date=' δεν υπάρχουν βύσματα στα ΑΕΙ; πλήρης άγνοια... Τώρα για το εάν υπάρχει πιθανότητα κάποιος να βάλει βύσμα και για τον ΑΣΕΠ και για την είσοδό του στα ΑΕΙ, ε εκεί έχεις δίκιο. Είναι πάρα πολύ απίθανο. Φυσικά ούτε ισχυρίστηκα ότι «όλοι στο δημόσιο» είναι βύσματα, ούτε ότι «κάποιος είναι βύσμα για όλη τη ζωή του». Αν όμως το σύστημα ήταν αξιοκρατικό τότε δεν θα είχαμε την παιδεία που έχουμε. Γιατί τότε αυτοί που φτάνουν να διδάσκουν στα σχολεία και στα πανεπιστήμια θα έπρεπε να είναι [b']σχεδόν πάντα[/b] οι καλύτεροι. Όμως αν αυτό ισχύει τότε φαντάσου τι συμπεράσματα θα βγάζαμε για την σημερινή κοινωνία μας. Ακόμα πιο ισοπεδωτικό νομίζω. Δεν υποστηριζω πως ζουμε σε κοινωνια αγγελων απλα δεν μου αρεσει η μοιρολατρεια και η ισοπεδωση των παντων! Παιζεις με τους κανονες του συστηματος καλως η κακως. Τελος παντων η συζητηση ειναι ατερμονη.... Το σιγουρο ειναι πως οι καλοι δεν χανονται.....
karib Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2004 Παντως περιμενα να γραφουν πιο καθαρα για Ecdl. Απο οτι φαινεται μιλανε για πιστοποιηση γενικα, υπονοοντας μαλλον τα ecdl, mous, και οτι αλλο βγει στο μελλον.
GothicCrusader Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2004 clio1400, Αυτή τη φορά συμφωνούμε απόλυτα. karib, Ναι, είναι κάπως αόριστα διατυπωμένο. Είναι σίγουρο ότι η κατοχή «αναγνωρισμένου» πιστοποιητικού είναι απαραίτητο προσόν. Η φυσική επόμενη ερώτηση είναι ποια είναι τα «αναγνωρισμένα» πιστοποιητικά. Στο Π.Δ 347 αναφέρει έμμεσα ότι αναγνωρισμένα πιστοποιητικά είναι τα «διεθνώς αναγνωρισμένα» που χορηγούνται με «αξιόπιστες διαδικασίες πιστοποίησης». Φυσικά πάλι προκύπτει η ερώτηση πώς ορίζεται η αξιοπιστία των εξετάσεων. Αλλά δεν νομίζω ότι έχει πολύ σημασία. Από το MOUS, προφανώς το ECDL είναι καλύτερο σαν επιλογή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.