Fidelio Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2004 Λοιπόν μάλλον έχω κάποιο πρόβλημα το όποιο δεν μπορώ να λύσω και έχει να κάνει ως εξής: Έλαβα ένα μαιλ από όνομα(αποστολέα) το οποίο γνώριζα και κατέβασα συνημμένο (message.zip) το οποίο είχε μέσα ένα screen saver το οποίο είχε το τίτλο message. ??? Το όνομα αποστολέα τελικά δεν ήταν αυτό που νόμιζα αλλά έμοιαζε πολύ. Τέλος πάντων το θέμα είναι ότι έτρεξα το zip file (εντάξει έκανα χοντρή μαλακία ) και είδα ότι δεν είναι κάποιο screen saver όπως αρχικά νόμιζα , παρόλο που βρίσκεται μέσα στην λίστα στην προφύλαξη οθόνης ως "message". Από την στιγμή που άνοιξα αυτό το zip κατά μικρά χρονικά διαστήματα ανοίγει ένα παραθυράκι κάτω δεξιά της οθόνης μου , της symantec όπου σκανάρει mail προς αποστολή τα οποία ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΩ ΕΓΩ . Μάλιστα σε κάποιες απόπειρες αποστολής μου βγάζει μύνημα οτι είναι αδύνατον να αποστείλουμε το μαιλ σας λόγω του ακατάλληλου περιεχομένου ??????????Φοβάμαι ότι χρησιμοποιείται το μαιλ μου για να στέλνονται σε προσφιλή μου πρόσωπα μαιλς ανάλογου τύπου ή δεν ξέρω τι αλλο σκατά σημαίνει αυτό το παράθυρο της symantec που βγάζει σχεδον κάθε λεπτό και που λέει : scanning massage 1 of 1 και ακριβώς από κάτω την πράσινη μπάρα - complete 50% ktl ktl . Σίγουρα κάτι δεν παει καλά , βοηθάτε χριστιανοί !! :? Πώς να σταματήσω αυτήν την ενέργεια;
peppasko Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2004 kapoio troyan einai isos skanare me troyan remover kai tha erheis sta isa soy.koitaxe episis noritera mipos exei egatastathei kapio programa sto add remove.kai telos an den kaneis tipota me ta parapano kane epanafora sta win
wizard Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Όχι επαναφορα. Θα απενεργοποιήσεις την επαναφορά, θα βάλεις ένα firewall ώστε να βλέπεις τι έρχεται τι φεύγει από τον υπολογιστή σου και κυρίως τι κλήσεις μπορεί να κάνει ο υπολογιστής σου (γιατί δε μπορεί κανείς να σου εγγυηθεί ότι δεν υπήρχε και dialer) θα κάνεις update τα virus definitions Και θα σκανάρεις όλο το σκληρό σου με norton, adaware και Spybot Search and destroy γιατί σίγουρα έχεις ιό. Καλά ξεμπερδέματα και ποτέ (ακόμα και από γνωστό, αφού αυτή τη στιγμή εσύ στέλνεις σε γνωστούς σου το ίδιο μήνυμα) δεν ανοίγουμε κάτι χωρίς πρώτα να το ελέγξουμε και να βεβαιωθούμε στην τελική ότι αυτός το έστειλε.
VradinoFrapedaki Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Mia lisi pou isws voithisei .. an exeis win. XP kane ena "System Restore" mia mera prin katevaseis afto to trojan. δεν ξέρω τι αλλο σκατά σημαίνει αυτό το παράθυρο της symantec που βγάζει σχεδον κάθε λεπτό και που λέει : scanning massage 1 of 1 και ακριβώς από κάτω την πράσινη μπάρα - complete 50% ktl ktl . Gia na sou vgazei to sending scanning tis symantec simenei pws xrisimopiei kapion email client, ( outlook express, eudora, ktlp. ) des an theleis sta "Sent items" pou stelnei afta ta e-mails .
wizard Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Το system restore δε λύνει προβλήματα με ιούς!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αντίιθετα συνιστάται πριν τη διαγραφή ενός ιού να απενεργοποιείται!!!!!! (Φυσικά μετά το ξαναενεργοποιείς)
VradinoFrapedaki Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Exw xrisimopiisei system restore san lisi kai mou eixe lisei to provlima . Den thimame ti virus mou eixan kanei "dwro" sti prokimeni... alla to restore ekane doulia. Fidelio an theleis merikes info mporeis na rikseis mia matia kai edw: http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/trojan.spabot.html
wizard Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Disable System Restore (Windows Me/XP). Update the virus definitions. Restart the computer in Safe mode or VGA mode. Run a full system scan and delete all the files detected as Trojan.Spabot. Reverse the changes made to the registry. Από το link που έβαλες. Κοίτα το πρώτο. Fidelio, πριν κάνεις οτιδήποτε πρέπει να βρεις ποιο spyware έχεις!!!! Κάνε αυτά τα βήματα που σου λέω. Ελπίζω πως έχεις ήδη σκανάρει τον/τους σκληρό/ους σου με το νόρτον. Αν ναι, ό,τι ιούς σου βρει, σημείωσε τα ονόματα και πήγαινε στη symantec.com και ψάξε για οδηγίες για τον καθένα ξεχωριστά.
peppasko Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 exo lisei problima me io me system restore
Japan Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Ta virus definitions sou den einai up to date? Simeioteon, prosoxi me attachment .scr, einai to idio me .exe Allakste to extension se ena .exe se .scr kai tha doulepsei to idio. Chryssa
paschalia Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2004 Βασικα κοιταξε την λιστα σου με τις επαφες σου και ειδοποιησε τις οτι κατι τρεχει γιατι προφανως ειναι ιος ο οποιος παιρνει τις διευθυνσεις σου απο το καταλογο σου και τους στελνει αβερτα μειλς . Να μη την παθουν και τρεχουν κι'αυτοι .
Japan Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2004 erotisi... epeidi den exo piasei pote mailer io, oute exo dei se kapoion allo (ftou skorda, xtypa ksylo na min piaso pote), ta mail pou stelnei apo mono tou fainontai sto sent items??? Chryssa
netcrawler Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2004 Τα μαιλ που στέλνει απο μόνο του δέν φαίνονται στα sent items και αυτο γιατι χρησιμοποιεί την δική του SMTP Engine για να στείλει τον εαυτό του. Τώρα πίσω στον φίλο μας ο ιός που έχεις κατα πάσα πιθανότητα είναι W32/Netsky οπότε κάνενεις DISABLE το System Restore όπως σου είπαν και τα παιδιά παραπάνω και μετά http://securityresponse.symantec.com/avcenter/FxNetsky.exe
Fidelio Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Παίδες να ‘στε καλά για τις συμβουλές σας. Ακολούθησα την μέθοδο της επαναφοράς γιατί τα υπόλοιπα που προτείνατε δεν τα κατάλαβα. Φαίνεται πως το πρόβλημα λύθηκε μιας και το παραθυράκι στης symantec πλέον δεν βγαίνει. . . . ξέρω και ‘γω; :| netcrawler το ποστ σου το είδα κατόπιν εορτης, οπότε. . . thanx anyway
wizard Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Ο ιός ΔΕΝ έχει φύγει από τον υπολογιστή σου!!!! Αν ακούσεις θα καταφέρεις να καθαρίσεις το pc σου. Η επαναφορά απλά ξαναγυρίζει τη registry σε προηγούμενη κατάσταση δεν σβήνει τα αρχεία που δημιούργησε ο ιός. Αρκεί να κάνεις ένα scan για να το καταλάβεις. Τώρα βέβαια αν σου αρέσει έτσι είναι άλλο θέμα! ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!! Η επαναφορά ΔΕΝ είναι antivirus!!!
paschalia Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2004 Ισως αν εχεις καιρο να κανεις φορματ ,θα ηταν καλο να εκανες ενα επι την ευκαιρια . Αυτο βοηθαει σιγουρα (υποθετω)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.