Προς το περιεχόμενο

linux bootable cd

andreadis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά σήμερα αποφάσισα να βάλω linux (Slackware 10) και έχω 2 βασικές απορίες:

1)Ποιό filesystem πρέπει να επιλέξω στο partition magic,ext2 ή ext3;

2)Πώς μπορώ να γράψω την boot disk και τις 2 root disks που χρειάζονται για την εγκατάσταση σε cd;Δυστυχώς τα cd που κατέβασα δεν είναι bootable και το flopy μου μάλλον τα έχει παίξει!!!

Please heeeeeelp!!!!!!!!

Δημοσ.

Το cd της slackware ΕΙΝΑΙ bootable.Αν έχεις κάψει σωστά το ISO και επιλέξεις απο το BIOS "boot from cdrom", θα ξεκινήσει 100%.Τη boot δισκέτα αν θες την φτιάχνεις προαιρετικά κατά την εγκατάσταση του slackware (σου βγάζει σχετική ερώτηση). Κατα τη γνώμη μου παράτα το partition magic. Μόλις κάνει boot το slackware σε κάνει login ως superuser (root) και τότε τρέχεις το utility cfdisk (κάτι σαν το fdisk της Microsoft) με το οποίο κόβεις τα partitions που θέλεις.Το linux βλέπει τα partitions των σκληρών σου ως hda1 , hda2 κλπ (primary) και hdc1, hdc2 κλπ (secondary).Κανονικά θα κόψεις 2 partition. Ένα Linux partition και ένα swap partition.Το swap χοντρικά θα έχει διπλάσιο μέγεθος απο τη RAM σου και χρειάζεται κυρίως σε μηχανήματα με λίγη RAM. Στη συνέχεια είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις την εγκατάσταση και θα σου βγάλει μια οθόνη που θα σε ρωτάει τι filesystem θες (ext2, ext3, reiserfs).Το πιο γρήγορο filesystem είναι το reiserFS θα σου πρότεινα να επιλέξεις αυτό.

Η εγκατάσταση του slackware δεν είναι τόσο φιλική για τον μέσο χρήστη όσο Fedora, Mandrake, Suse. Αν είσαι νέος χρήστης linux, ξεκινας με μια πολύ καλή διανομη αλλά να είσαι έτοιμος για πολύ RTFM :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...