Προς το περιεχόμενο

Τι σκληρό να πάρω?

λ²

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω ένα Ρ4 1.9 423 socket, μοβο MSI 845Pro, 384 SDram 133, HD Seagate 40GB 5400rpm! ο οποίος είναι πιο θορυβόδες και απο τροφοδοτικό cpu fan και 2xcase fans, αλλά παρόλ'αυτα θέλω να τον κρατήσω για να χώνω τα μπ3 μου μέσα του.

θέλω έναν αθόρυβο γύρω στα 80gb(Πιστεύω μου φτάνουν) και να είναι Φθηνός ! δεν με νοιάζει αν είναι wb h maxtor , αρκεί την δουλειά του να κάνει αθόρυβα & γρήγορα(εννοείτε 7200 ρπμ). έχω δει τους άλλους με 10.000 ρπμ αλλά η τιμή τους χτυπάει κόκινο για μένα.

λοιπόν?

Δημοσ.

Eisai sigouros oti o Seagate fteei gia to thorivo??? Giati exw kai egw 2 malista Seagate kai den akouw tipota (1 Sata kai ena Ultra ata).

En thes grigoro disko parw maxtor alla kanei thorivo. O seagate einai ligo poio argos apo to maxtor alla den kanei thorivo. Oso gia tou wd den xerw den eixa potw wd

Δημοσ.

Πολύ παραξενο να ειναι ο seagate για τον θόρυβο!

επειδη εχω 5 δισκους απο wd,sg,maxtor σου λεω το εξής.

1. maxtor = speed αλλα ακουγεται πολυ :(

2. seagate = δεν ακουγεται τιποτα αλλα αργος :(

3. wd = κατι αναμεσα μεσα στo 1 και 2 :)

Οτι και να παρεις ομος ειναι OK.

200Gb wd ata 106e me gpa

οτιδιποτε λιγοτερο δεν λεει σε σχεση με το κοστος :)

Δημοσ.

εγώ πάντως που έχω Maxtor χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο με τον θόρυβο που κάνει....μου έχει σπάσει τα νεύρα ....έχει τύχει βραδιές που παρόλο που έχω DSL δεν την αφήνω ανοιχτή στο InterNet μόνο και μόνο γιατί με ενοχλεί ο θόρυβος του και δεν μπορώ να κοιμηθώ .......όσο για τον SeaGate επειδή είχα πρίν μου καεί έναν 40 αρη ήταν παρα πολύ πιο αθόρυβος απο τον Maxtor αλλά και πιο αργός...όχι όμως πολύ αλλά ήταν....τώρα το θέμα της εγγύησης ....ο maxtor δίνει 3 χρόνια εγγύηση το ίδιο και οι W.D ενώ ο Seaget απο 1/10/2004 δίνει πλέον 5.....εγώ στην θέση σου θα έπερνα Seagate αλλά αν απο ότι λες έχεις παράπονο με τους συγκεκριμένους πάρε W.D ... και πιο οικονομικοί και πιο αθόρυβοι

Δημοσ.

αφού λέτε seagate, θα το ρισκάρω, αλλά πάντως ο δικός μου κάνεις πιο πολύ θόρυβο απ'όλους τους σκληρούς που έχω δει(ίσως μόνο το συγκεκριμένο μοντέλο απο ST να κάνει έτσι).

όταν λέτε οι Seagate είναι αργοί τι εννοείτε ? εκτός απο τα ρπμ υπάρχει και άλλο μέτρο σύγκρισης της ταχύτητας ? :shock:

Δημοσ.

Exw 2 SATA 80GB Maxtor se Raid 0,dhladh doulevoun kai oi 2 taytoxrona alla den akougontai ka8olou.Anti8eta enas SATA 80GB WD pou eixa akougotan perissotero.

Proteinw Maxtor mias kai tosa xronia den me exoun apogohtefsei.Epishs nomizw pws mono h Maxtor exei sklhrous ATA133.Oles oi alles etairies exoun ATA100.

λ², kales agores!

Δημοσ.

οι SATA οι δισκοι εχουν 150αρι και οχι 133 ή 100....τώρα για τους SATA Maxtor και εγω ακουσει παρα πολυ καλα λογια αλλα άλλο SATA άλλο IDE...Αληθεια SATA ή IDE ψάχνεις ? δεν μας ειπες....οταν λεμε οτι οι MAXTOR ειναι πιο γρηγοροι εννοουμε οτι μπορει και οι 2 να ειναι στα 7200 rpm αλλα οι Maxtor εχουν 133 bus ενω οι Seagate 100...αυτο τους δινει ενα αβανταζ στην ταχυτητα....α και κατι ακομα....απο οσο γνωριζω οι Seagate βγαινουν ΜΟΝΟ με 2 MB Cashe ενω οι Maxtor με 8

Δημοσ.

GaGaS_Thess, thx πολύ χρήσιμα αυτά που λές, αλλά ρε παιδιά, έχω μπερδευτει με τα πρωτόκολα IDE SATA ATA.. έχω ΙΔΕ(όπως λέει και το μανυαλ μου).μπορώ να βάλω κάτι πιο καινούριο απο ΙΔΕ χωρίς να βάλω adaptora PCI και τέτοια ?

Δημοσ.

φίλε μου αν το mobo σου δεν αναφερει τιποτα για SATA δισκους τοτε δεν τους υποστιριζει....δεν περνουν την κλασσικη καλοδιοταινια ( εκεινη την γκρι με την κοκκινη γραμμη στην ακρη ) αλλα περνουν μια πολυ μικροτερη κοκκινη που ειναι πιο μικρη απο το μεγεθος της υποδοχης του ρευματος απο το τροφοδοτικο σου....αν δεν τους υποστιριζει το mobo σου μονο αν θα βαλεις PCI καρτα Serial ATA μπορεις να συνδεσεις τετοιο δισκο...

Δημοσ.

Seagate.

Επειδή είναι οι πιο ήσυχοι, αλλά κυρίως επειδή είναι η εταιρία σκληρών με τις λιγότερες επιστροφές δίσκων, δηλαδή αξιοπιστία.

Δημοσ.
αλλά κυρίως επειδή είναι η εταιρία σκληρών με τις λιγότερες επιστροφές δίσκων, δηλαδή αξιοπιστία.

Ayto file mou mporei na leei polla ara mporei kai tipota

Gia thn akriveia thelw na pw oti mporei na poulaei ligotera komatia apo thn wd gia paradeigma ara logika tha exei kai ligoteres epistrofes, an kai kaneis mas den kserei poses epistrofes mporei na exei mia eteria para mono oti diavazoume se kana forum h mathainoume apo kanenan gnosto mas alla kai pali ta noumera ayta den pavoun na einai ena mikro pososto apo tous posous diskous exei poulisei h kathe eteria pagkosmios kai tis poses epistrofes ths exoun kanei

Anyway tha symfoniso kai egw gia Seagate oson afora gia athoryvo skliro, kai ego enan 120gb sata exw kai twra skeftomai na paro enan Raptor gia na valo ta win kai ta programs mesa gia na kerdiso se taxytita kai provlhmatizomai mhn antimetopiso provlhmata me ton thoryvo epeidi me endiaferei na einai oso to dynaton athoryvo to pc

Δημοσ.

Όσον αφορά την ταχύτητα, με ένα συγκεκριμένο προγραμματάκι μέτρησα Maxtor και έβγαλε 56MB/s ενώ ο Seagate έβγαλε 52MB/s. Όσον αφορά τον θόρυβο, ακούμπησα το αφτί μου στον seagate για να δω αν δουλεύει. Για τον Maxtor δεν ξέρω. Επίσης, κι εγώ θα έπαιρνα τώρα Seagate πιο πολύ λόγω εγγύησης (5 χρόνια).

Δημοσ.

GaGaS_Thess, de nomizw pws sygxhsa ta prwtokolla epikoinwnias Serial ATA & IDE(ATA 100/133).Apla anaferw pws san etairia h Maxtor exei dikia patenta to prwtokollo ATA 133 gia sklhrous.Elpizw twra na katalaves ti egrapsa. :shock:

Egw proteinw Maxtor apo proswpikh empeiria kyriws.

Δημοσ.

ego pali tha sou protina maxtor!80giga ide giati sata den pisteyo na ipostirizi to mobo sou!

pantos exo 5 maxtor sto pc mou k enan seagate gia thoribo den pistevo na exoun megali diafora.alla apo thermokrasia tin protia tin exi o seagate!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...