Προς το περιεχόμενο

Πρόγραμμα για bad sectors

tairisj

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις τελευταίες μέρες όταν κάνω αντιγραφή στο σκληρό δίσκο σε συγκεκριμένο partition αρχεία μεγάλου όγκου τοn ακούω αρκετά έντονα να χτυπάει. Μήπως ξέρετε κανένα καλό πρόγραμμα να βρίσκει bad sectors ή να κάνει έλεγχους στο δίσκο. Το S.M.A.R.T. και το chkdisk των windows δεν μου βρίσκουν κανένα πρόβλημα

Δημοσ.

Βασικα... αυτό γίνεται μόνο όταν αντιγράφεις μεγάλα αρχεία ή και όταν ο σκληρός σου δίκος λειτουργεί για πολλές ώρες ;

Είναι συνηθισμένο όταν ζεστένεται ο δίσκος , αρχίζει και έχει πρόβλημα με τη κέφαλη ανάγνωσης/εγγραφής αφού πέρνει μια μικρή κλίση. (1 χιλιοστό αρκεί για να χτυπάει).

Η κεφαλή κάνει συνέχεια μια κίνηση (δεξία-αριστερά) πάνω στη πλακέτα του δίσκου (μοιάζει με αυτή του cd) για να διαβάσει τα δεδομένα. Στην αριστερή μερία του δίκου υπάρχει ένα σημείο όπου η κεφαλή ακουμπάει και επιστρέφει πίσω. Εκεί πάει και κάθετε η κεφαλή όταν σβίνεις τον υπολογιστή για προστασία.

Προφανώς η βελόνα του δίσκου έχει σελόσει ελάχιστα και ακουμπάει στο σημείο αυτό , χωρίς λόγο. Bad Sectors , μάλλον δεν έχεις , αλλα θα σου πρότεινα να πάρεις backup τα αρχεία σου , αφού ο κύνδινος να σελόσει και άλλο η βελόνα και ο δίσκος σου να κολίσει είναι μεγάλος.. ( εγώ έχω καταφέρει να κολίσω 2 δίσκους μέχρι τώρα).

++ Θα μπορούσες να προσθέσεις κάποιο καλό ανεμηστίρα πάνω/κοντά στο hard drive και ίσως γλίτώσεις από το πρόβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...