Προς το περιεχόμενο

Προτιμάται συμπιεσμένες full ταινίες ή μόνο την ταινία;

rufous

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά, καιρό τώρα μπαλανσάρω ανάμεσα στο δίλλημμα του αν είναι καλύτερο 1. να συμπιέζω (π.χ. με το Shrink) την ταινία και να την έχω ολόκληρη (με τα μενού, τα extras κ.τ.λ.), αλλά πολλές φορές με μέτρια αποτελέσματα (συνήθως η συμπίεση κυμαίνεται στο 65%) ή 2. να κρατάω μόνο την ταινία (πολλές φορές χωρίς καθόλου συμπίεση) και να έχω άριστη ποιότητα.

Εσείς τι κάνετε; Πάντως ακόμη και στην 1η περίπτωση η ταινία είναι αξιοπρεπής...

Δημοσ.

Το δεύτερο, όχι για λόγους ποιότητας, αλλά για λόγους βαρεμάρας, θέλω να βάζω το δισκάκι, να πατάω το play και τέλος... όυτε μενού όυτε τπτ, μόνο AC3 ήχο και Ελληνικούς + Αγγλικούς subs (με το Clone DVD 2)

Δημοσ.

Και εγώ πιστεύω ότι με τα μενού είναι πολύ καλύτερα!!Άσε που τα extras μπορεί να σου έρθει κάποτε να τα δεις.Αλλά εδώ που τα λέμε το μενού είναι κάτι που είναι όλα τα λεφτά σε ένα dvd.

Δημοσ.

Εγώ προτιμώ τα original DVD, αλλά επειδή και γι'αυτά χρειάζεται μερικές φορές να φτιάχνουμε αντίγραφα ασφαλείας, προτιμώ την 1η λύση (ολόκληρο το DVD) αλλά σε 2 δισκάκια ώστε να μην έχω απώλειες.

Δημοσ.

dim_b, η διαδικασια σπασιματος σε 2 dvd γινεται αυτοματα-ευκολα με το προγραμμα που χρησιμοποιεις, αποφασιζεις εσυ πως και ποτε θα σπασει?

Εννοειται οτι μιλαμε παντα για αντιγραφα ασφαλειας φυσικα.

Δημοσ.

akoma kai an h tainia einai mikrh kai den xanei se poiothta logw sympieshs prwtimw na thn exw sketh xwris menus kai extras,alwste pote den ta eida.mou thn spaei epishs h peoeidopoihsh sthn arxh ka8e tainias kai o xronos anamonhs gia na divastei ypoti8etai

Δημοσ.

Αν τα extras αξίζουν, τα κρατάω.

Αν όχι, τότε μόνο ταινία. αν δεν γεμίσει το δισκάκι με την ταινία μόνο, βαζω όλους τους ήχους και υπότιτλους

Δημοσ.

dim_b, η διαδικασια σπασιματος σε 2 dvd γινεται αυτοματα-ευκολα με το προγραμμα που χρησιμοποιεις, αποφασιζεις εσυ πως και ποτε θα σπασει?

Εννοειται οτι μιλαμε παντα για αντιγραφα ασφαλειας φυσικα.

Εγώ ξέρω το DVDFab (πιθανότατα το ίδιο να λέει και ο dim_b). To πρόγραμμα "προτείνει" ένα σημείο χωρισμού που συνήθως είναι το καλύτερο, γιατί κάνει έναν έλεγχο στο video και το κόβει μετά από κάποιο fade out, όσο πιο κοντά στη μέση γίνεται, ώστε να μην είναι απότομο το κόψιμο. Αν τώρα εσύ θες να χωρίζεται κάπου αλλού, μπορείς να το αλλάξεις.

Δημοσ.

Μονο την ταινια. Ειμαι αρκετα ψειρας με την εικονα γιανα φτασω στο σημειο να καναω πληρες συμπιεση.

Μαλιστα αν η ατινια ακομα και μονη της ξεπερνα κατα πολυ τα 4gb πχ.6gb

δεν προτιμω καν τα γρηγορα προγραμματακια οπως dvd2one η το dvdshrik.

Πριν πεσω για υπνο βαζω το dvd2dvdr που δουλευει μαζι με το cce και το αποτελεσμα φυσικα ειναι αψογο.

O χρονος βεβαια για να γινει αψογο ειναι περιπου 6 ωρες ,αλλα τι με νοιαζει. Εγω εκηνει την ωρα κοιμαμαι

Αν παλι μου αρεσουν καποια εχτρας τα περναω σε δευτερο δισκακι.

[/url]www.vhs2dvdr.org

vhs2dvdr.jpg

Δημοσ.
Εγώ ξέρω το DVDFab (πιθανότατα το ίδιο να λέει και ο dim_b[/b']). To πρόγραμμα "προτείνει" ένα σημείο χωρισμού που συνήθως είναι το καλύτερο, γιατί κάνει έναν έλεγχο στο video και το κόβει μετά από κάποιο fade out, όσο πιο κοντά στη μέση γίνεται, ώστε να μην είναι απότομο το κόψιμο. Αν τώρα εσύ θες να χωρίζεται κάπου αλλού, μπορείς να το αλλάξεις.

Καλο ακουγεται αυτο. Φανταζομαι οτι κανονιζει αναλογα και τους υποτιτλους καθως και το που θα μπουν τα extra. Αν διαλεξεις καποια σκηνη απο το μενου που βρισκεται στο 2ο dvd σου βγαζει μυνημα λαθους? Πως συνδεεται το μενου δηλαδη με το 2ο dvd? Εχουν και τα 2 μενου και δουλευουν αναλογως τα links η οχι?

Δημοσ.

Εγώ χρησιμοπιώ το IfoEdit. Δεν είναι πολύ απλό στην χρήση του, αλλά με ένα καλό οδηγό κάνει θαύματα. Αυτό απλά σου προτείνει τα κατάλληλο σημείο γιά να κοπεί η ταινία, ώστε να γεμίσει το 1ο DVD (πάντα στην αρχή ενός chapter). Αν δεν θέλεις να την κόψεις εκεί, μπορείς να επιλέξεις άλλο σημείο. Μπορείς επίσης να αφαιρέσεις κάποια streams, γιά να κερδίσεις χώρο.

Με το MenuEdit μπορείς να "πειράξεις" τα μενού και να απενεργοποιήσεις τα κουμπάκια που οδηγούν σε κεφάλαια ή extras που δεν υπάρχουν στο DVD, ώστε να μην σου κολλάει το DVD player αν πατήσεις κατά λάθος ένα από αυτά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...