Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2004 Χθες μου εκανε ενα "τσαφ" το ρευμα και φοβηθηκα για την Sony Plasma 42αρα που εχω μια βδομαδα.Ετσι σημερα πρωι πηγα στο Πλαισιο για να παρω ενα UPS αλλα μου ειπαν οτι η tv ηλεκτρικη συσκευη και τραβαει πολυ ρευμα και ειναι δυσκολο να την προστατευσει ενα UPS. Ηθελε τουλαχιστον 1000αρι που ηταν πανακριβο και με αμφιβολο αποτελεσμα.Ετσι μου προτειναν (και το πηρα) ενα πολυμπριζο ασφαλειας με 23 ευρω για προστασια απο υπερταση.Αυτα κατα τους τεχνικους του Πλαισιου.Τα "σαϊνια" μας τι γνωμη εχουν ???? :?: :?: :?:
panagos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2004 Γειά σου Γιάννη! Κοίταξε.. εφόσον είχες τα λεφτά να παρεις sony Plasma 42" (!!) πόσο ακριβό μπορεί να σου φανεί ένα UPS που θα προστατεύει μία τέτοια επένδυση? Καλό το πολύμπριζο ασφαλείας έχω και εγώ αν και ευτυχως δεν έχει χρειαστεί ακόμα να μου σώσει τίποτα..
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2004 Γειά σου Γιάννη! Κοίταξε.. εφόσον είχες τα λεφτά να παρεις sony Plasma 42" (!!) πόσο ακριβό μπορεί να σου φανεί ένα UPS που θα προστατεύει μία τέτοια επένδυση? Καλό το πολύμπριζο ασφαλείας έχω και εγώ αν και ευτυχως δεν έχει χρειαστεί ακόμα να μου σώσει τίποτα.. Πηρα το πολυμπριζο γιατι μου ειπαν οτι η μονη διαφορα ειναι οτι δεν εχει μπαταρια να κραταει την TV ανοιχτη για λιγα λεπτα.Κατα τα αλλα ιδια προστασια προσφερει με το UPS.Ετσι τουλαχιστον μου ειπαν. :oops: :oops: :oops:
BaCkOs Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2004 ta polimpriza asfalias einai perisotero gia mikrous thoribous kai keraunoys... an thes kati pio kalo pare ena statheropoihth tashs h ena ups ... statheropoihtes mporeis na breis se times 2000VΑ - 46 euro 3000VΑ - 76 euro gia ups pisteuo oti 200 euro(kai pano ) tha einai i timi gia ena ligo megalo mias kai oi tv trabane arketa idika otan anigoun (ego exo kapei statheropoihth 1000ari me mia othoni 15ara (kai merika katalathos anigoklisimata tou statheropoihth eno itan anixti i othoni ) min 3exnas oti stin tv edoses ena soro lefta.. an thes na min ta kles apo lathoi tis deh kalo einai na pareis kati apo ola afta.. (ps gia to poso trabaei i tv sou kalo einai na deis sto manual kai na to prosauxiseis arketa ;p)
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2004 statheropoihtes mporeis na breis se times 2000VΑ - 46 euro 3000VΑ - 76 euro Καλη ιδεα...Ευχαριστω.Μαλλον στα μαγαζια ηλεκτρολογικου παρα ηλεκτρονικου υλικου . Ετσι ?????? :?: :?: :?:
georgeadams Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2004 αλλα μου ειπαν οτι η tv ηλεκτρικη συσκευη και τραβαει πολυ ρευμα και ειναι δυσκολο να την προστατευσει ενα UPS. Η τηλεόραση σου δεν έχει στο πίσω μέρος της ένα ταμπελάκι που γράφει μεταξύ άλλων (μοντέλο, το serial number κλπ) και τα Watt που τραβάει? Η δικιά μου 21" για παράδειγμα είναι μόλις 90W. Αν και δεν έχω ασχοληθεί με αυτές, βρίσκω μάλλον απίθανο να τραβάει τόσα πολλά Watt η 42" σου που να χρειάζεται 1000ρι UPS. Μήπως οι "ειδήμονες" του πλαισίου "ξαναχτύπησαν" ?!
random Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2004 παντως προχτες με τις βροχες, ειχαμε ενα απο τα pc μας, πανω σε σταθεροποιητή τάσης, έκανε ενα περιποιημένο μπαμ, με καπνους κλπ.. και τα έπαιξε.. ευτυχώς καηκε μονο το τροφοδοτικό
dimi900 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2004 giani exo 29 tv kai oxi plasma pou simenei oti keo perisotero revma i to idio an thes exo to palio ups tou pc mou ena APC 500 kai pano exo tin tv to nova kai ena DVDotan pesei to revma doulevoun ola kanonika olaafta einai edo kai ena xrono kai den exei parousiasti problem sou sinisto na valeis ta polibriza se kana mixer i kana sesouar kai na pareis ena ups gia na min kles kai plironeis doseis adika!!!!
CptBill Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2004 Oi plasma pantos se genikes grammes kaine apisteuto reuma.
ata1983 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2004 Παιδιά τηλεόραση 1000 και 2000 watt. Δλδ κάθε ώρα που θα βλέπαμε τηλεόραση θα πληρώναμε μισθό ολόκληρο στη ΔΕΗ! Πάντως αν πήρες κάτι πολύμπριζα της APC που έχει στο Πλαίσιο νομίζω ότι είναι μια χαρά για ασφάλεια
Γιάννης Platano Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2004 Το πολυπριζο που πηρα ειναι αυτο εδω. Η Sony plasma 42αρα γραφει καταναλωση 365W και σε κατασταση αναμονης λιγοτερο απο 0,6 W. Αρα ενα 500αρι UPS την καλυπτει μαζι με το video ????? :?: :?: :?:
dimi900 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2004 Re gianaki mas douleveis re file Exeis Plasma 42 pou exei ena karo lefta kai kathese kai skeftese ta polimbriza eipame ta pilimriza einai gia mixer kai apoximotes ade pagene ekei kai dose ena 1000 kai pare ena ups tis prokopeis na telionoume sou eipa ego exo APC500 edo kai ena xrono kai doulevei kai i tv kai i nova kai to dvd (oxi vevea gia na vlepo mia ora alla gia ora anageis mexri na ta kliso ama pesei to revma) ti sizitame lipon tora exeis dosei ena skasmo lefta kai skeftese an tha pareis ups 500 i 1000 eleos diladi oso keoi to pc sou olo den kaiei i TV ade
madsc Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2004 Γιάννης_(Platano). Πολύμπριζα ασφαλείας. Οι TV καθώς κ οι υπόλοιπες συσκευές κινδυνεύουν να πάθουν ζημιά από υπερτάσεις. Υπερτάσεις κατά κανόνα υπάρχουν στα δίκτυα σε περίπτωση μεγάλης πτώσης τάσης (π.χ. διακοπή) κ επαναφοράς του ρεύματος. Στο χρονικό εκείνο σημείο (msec-sec) μπορεί η τάση, όπως γνωρίζεις (Κάτι για ΔΕΗ θυμάμαι ότι δουλεύεις), να έρθει μέχρι κ 280-300-320V. Για χιλ του δευτερολέπτου χρόνο μιλάμε τώρα. Αυτή όμως η τάση ακόμα κ σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα είναι ικανή για να δημιουργήσει ζημιά σε ηλεκτρική συσκευή. Από αυτό το φαινόμενο προστατεύεσαι με πολύμπιζο ασφαλείας με ασφάλεια για υπερτάσεις κεραυνούς κτλ. αρκεί να κάνει αυτό που λέει ότι κάνει. Για τα φίλτρα/σταθεροποιητές ρεύματος που αναφέρθηκε, αυτά χρειάζονται σε περίπτωση ανάγκης "καθαρού" (χωρίς παράσιτα) ρεύματος. Το καθαρό ρεύμα χρειάζεται για την max απόδοση/επίδοση μίας ηλεκτρικής συσκευής όχι για την άμεση προστασία της. Σε περίπτωση που έχουν αυτοί οι σταθεροποιητές κ προστασία από υπερτάσεις σου κάνουν κ αυτοί για την προστασία της τηλεόρασης σου. Κατά κανόνα οι σύγχρονες tv έχουν φίλτρα εξομάλυνσης ρεύματος επάνω τους (+-10%), αλλά κ να μην είχαν πάλι δεν θα είχες πρόβλημα να σου καεί από αυτό. Σε home εφαρμογές οι μόνες ηλεκτρικές συσκευές που μπορώ να σκεφτώ ότι χρειάζονται σταθεροποιητές/φίλτρα ρεύματος (πέρα από pc) είναι τα middle-high/high end ηχοσυστήματα (πηγές/ενισχυτικά) κ αυτά για καλύτερη ποιότητα ήχου, το φίλτρο από μόνο του δεν προστατεύει. Για τα ups. Σκέψου τα παραπάνω, με ή χωρίς φίλτρα ρεύματος + μπαταρία για x λεπτά/ώρες αυτονομίας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Η αυτονομία εδώ είναι απαραίτητη για pc/hd καθώς σε απότομη διακοπή ρεύματος ότι data είναι ακόμη στις μνήμες/cache κ δεν έχουν γραφτεί στους hd (ιδίως σε ntfs file system) κατά τη διακοπή ρεύματος χάνονται οριστικά. Η προστασία από υπερτάσεις βοηθάει στο να μην γίνει ζημιά στο hw κ ίσως έμμεσα κ στο software, κ τα φίλτρα ρεύματος στην αλάνθαστη λειτουργία του υπολογιστή μας (όλα τα data πάνω σε ρεύμα φορτώνονται). Τώρα αν δεν θες να βλέπεις tv/video/dvd κ να ακούς μουσική σε περίπτωση διακοπής ρεύματος δεν σου χρειάζεται ups για καμία άλλη οικιακή συσκευή πέρα του pc. Συμπέρασμα, ότι κ να συνδέσεις πριν από ηλεκτρική συσκευή τίποτα δεν σου εγγυάται ότι θα προλάβει να δουλέψει το κύκλωμα προστασίας πριν να καεί η συσκευή ή μέρος της. Δηλ. 100% προστασία μην περιμένεις από τίποτα. /sc
Γιάννης Platano Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2004 Γιάννης_(Platano). Πολύμπριζα ασφαλείας. Οι TV καθώς κ οι υπόλοιπες συσκευές κινδυνεύουν να πάθουν ζημιά από υπερτάσεις. Υπερτάσεις κατά κανόνα υπάρχουν στα δίκτυα σε περίπτωση μεγάλης πτώσης τάσης (π.χ. διακοπή) κ επαναφοράς του ρεύματος. Στο χρονικό εκείνο σημείο (msec-sec) μπορεί η τάση' date=' όπως γνωρίζεις (Κάτι για ΔΕΗ θυμάμαι ότι δουλεύεις), να έρθει μέχρι κ 280-300-320V. Για χιλ του δευτερολέπτου χρόνο μιλάμε τώρα. Αυτή όμως η τάση ακόμα κ σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα είναι ικανή για να δημιουργήσει ζημιά σε ηλεκτρική συσκευή. Από αυτό το φαινόμενο προστατεύεσαι με πολύμπιζο ασφαλείας με ασφάλεια για υπερτάσεις κεραυνούς κτλ. αρκεί να κάνει αυτό που λέει ότι κάνει. Για τα φίλτρα/σταθεροποιητές ρεύματος που αναφέρθηκε, αυτά χρειάζονται σε περίπτωση ανάγκης "καθαρού" (χωρίς παράσιτα) ρεύματος. Το καθαρό ρεύμα χρειάζεται για την max απόδοση/επίδοση μίας ηλεκτρικής συσκευής όχι για την άμεση προστασία της. Σε περίπτωση που έχουν αυτοί οι σταθεροποιητές κ προστασία από υπερτάσεις σου κάνουν κ αυτοί για την προστασία της τηλεόρασης σου. Κατά κανόνα οι σύγχρονες tv έχουν φίλτρα εξομάλυνσης ρεύματος επάνω τους (+-10%), αλλά κ να μην είχαν πάλι δεν θα είχες πρόβλημα να σου καεί από αυτό. Σε home εφαρμογές οι μόνες ηλεκτρικές συσκευές που μπορώ να σκεφτώ ότι χρειάζονται σταθεροποιητές/φίλτρα ρεύματος (πέρα από pc) είναι τα middle-high/high end ηχοσυστήματα (πηγές/ενισχυτικά) κ αυτά για καλύτερη ποιότητα ήχου, το φίλτρο από μόνο του δεν προστατεύει. Για τα ups. Σκέψου τα παραπάνω, με ή χωρίς φίλτρα ρεύματος + μπαταρία για x λεπτά/ώρες αυτονομίας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Η αυτονομία εδώ είναι απαραίτητη για pc/hd καθώς σε απότομη διακοπή ρεύματος ότι data είναι ακόμη στις μνήμες/cache κ δεν έχουν γραφτεί στους hd (ιδίως σε ntfs file system) κατά τη διακοπή ρεύματος χάνονται οριστικά. Η προστασία από υπερτάσεις βοηθάει στο να μην γίνει ζημιά στο hw κ ίσως έμμεσα κ στο software, κ τα φίλτρα ρεύματος στην αλάνθαστη λειτουργία του υπολογιστή μας (όλα τα data πάνω σε ρεύμα φορτώνονται). Τώρα αν δεν θες να βλέπεις tv/video/dvd κ να ακούς μουσική σε περίπτωση διακοπής ρεύματος δεν σου χρειάζεται ups για καμία άλλη οικιακή συσκευή πέρα του pc. Συμπέρασμα, ότι κ να συνδέσεις πριν από ηλεκτρική συσκευή τίποτα δεν σου εγγυάται ότι θα προλάβει να δουλέψει το κύκλωμα προστασίας πριν να καεί η συσκευή ή μέρος της. Δηλ. 100% προστασία μην περιμένεις από τίποτα. /sc Εδω το μονο που εχω να πω ειναι : Καθενας εις το ειδος του !!!! Ευχαριστω πολυ!!!!
KWSN_Men Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2004 100% προστασία θα έχεις μόνο με online UPS που θα τροφοδοτούσε την τηλεόραση με ρεύμα από τη μπαταρία του και θα την απομόμωνε ουσιαστικά από την πρίζα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.